Merhaba arkadaşlar, Normalde shift+2 yapınca ' şekli oluşur, ama corel x4 te > gibi bir şekil oluşuyor bununla ilgli düzenleyebileceğimiz ayar varmı? Yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar...
Ben bu tür şeyler için "karakter eşlem" i kullanıyorum. İstediğiniz karakterin kodunu corelde normal yazı yazar gibi yazıyorsunuz, şekil çıkıyor. Karakter eşlem = "Başlat - Programlar - Donatılar - Sistem Araçları" yoluyla ulaşılabilir.
Ben bu tür şeyler için "karakter eşlem" i kullanıyorum. İstediğiniz karakterin kodunu corelde normal yazı yazar gibi yazıyorsunuz, şekil çıkıyor. Karakter eşlem = "Başlat - Programlar - Donatılar - Sistem Araçları" yoluyla ulaşılabilir.
arkadaşlar biraz daha araştırmacı olun ki yaratıcılığınız gelişsin... X5 kullanılmaya başladı ama bazı arkadaşlar hala X4'ün ayarlarında takılıp kalmış... biraz kurcalasanız coreli birazda araştırsanız sizlere çok faydası olacaktır... önümüzdeki günlerde böyle basit sorunlarla karşılaşmamak dileği ile hepinize başarılar diliyorum...
Merhaba Corelin x versiyonları yazılan yazı yada kullanılan alanlara göre klavye tuşlarını kolaylaştırmak için yapay bir zekaya sahip. Bu tabii ki ingilizcede işe yarasa da Türkçe'de gerizekalı bir hal alıyor. Bunuda çözümünü arkadaş yazmış zaten. Ancak tabii ki Text te "Change straight quotes to typographic quotes" gibi bir sekme bulamazsan Auto-Keyboard swinchins sekmesindeki işaretide kaldırman gerekir. Bu Corelin aklını kapatarak, klavyeyi orjinali gibi kullanmanı sağlayacaktır. Kolay gelsin...