Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel X5 Renk Ayarı Yardım

edusem

🌱Yeni Üye🌱
ben corelde çizim yapamıyorum. çizim yapamıyorum derken 62 cm çapında bi daire çizmem lazım acil ama çizemedim ltfn yardımcı olur musunuz??? sabaha sonn

ambassador

🌱Yeni Üye🌱
Konu anlattığım şekilde çözülmüş durumdadır. En azından ben çözdüm ve sorunsuz çalışıyor.

Dediğiniz şekilde renk paletindeki sorun çözüldü teşekkür ederim.

yalnız bi problem daha var.
x4 te kara kalem işlerde c:0, m.:0, y:0, K:100 olan dolgular ve çizgiler lazer yazıcıda aydıngere simsiyah çıkıyordu. x5 te tam siyah olmuyor. %70 tram gibi çıkıyor. Bunu nasıl çözebilirim. Var mı bi fikri olan??

troyali

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar X5 te renk paletinde hem en başta hem de en sonda siyah renk vardır. En baştaki siyah C:0 M:0 Y:0 K:100 dür. En sonradaki ise C:100 M:100 Y:100 K:100 dür. Dolguları ve çizgileri çıktı almadan önce C:100 M:100 Y:100 K:100 yaparsanız sorununuz çözülür.

krem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar X5 teki renk sorununu Tool/Color Proof Setting dediğiniz de sağda renk paletinin hemen yanında (effects'lerde orada çıkar) bir menu çıkacak. O menu de Simulate environment kısmına SWOP2006_Coated5v2.icc seçeneğini tıklayın. Sonra hemen altındaki küçük kutucuğu tıklayın (Preserve CMYK numbers) en son olarak da Save Setting as Default yapıp programı kapatın ve tekrar başlatın sorun çözülecektir.

Hocam Save Setting as Defaultu nasıl yapiyoruz. Yazarmısınız. Birde Corelde yazdığım yazılar ve çizdiğim şekillerin direk olarak c:100 m:100 y:100 k:100 olarak yapılmasını istiyorum. Yani yaptığım işlemleri herseferinden tam siyah olması için uğraşiyorum. Direk olarak yaptığım işlemlerin tam siyah olmasını istiyorum. Böyle bir ayar varsa yardım ederseniz sevinirim.

troyali

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tools/options/document/guidelines/styles bölümünde sağ altta fill bölümümde edit butonuna tıklayın. çıkan ekranda sol üstte model başlığına tıklayın ve en altta black yazan bölümde C:100 M:100 Y:100 K:100 yapıp ok butonuna basın. Sonra outline bölümüne girin ve orada da renk paletinden C:100 M:100 Y:100 K:100 yapın sonra ok butonuna basın.sonra asıl ekrana dönün ve orada da ok butonuna tıklatyın. Sorununuz çözülecektir.

muctas

🏅Acemi Tasarımcı🏅
renkler benim ekranımda istedigim gibi olmadı ama kullanmaya çalışacağım.
başka yoldan yapanlar varsada yazsınlar lütfen.

poetmen

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben dediğiniz tüm şeyleri yaptım ama sarı hala kirli düzelmedi olmadı ya ben yapamadım ya pc de bir sorun var başka yoldan yapan varsa paylaşırsa sevinirim yoksa x3 geri döneceğim

poetmen

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar X5 teki renk sorununu Tool/Color Proof Setting dediğiniz de sağda renk paletinin hemen yanında (effects'lerde orada çıkar) bir menu çıkacak. O menu de Simulate environment kısmına SWOP2006_Coated5v2.icc seçeneğini tıklayın. Sonra hemen altındaki küçük kutucuğu tıklayın (Preserve CMYK numbers) en son olarak da Save Setting as Default yapıp programı kapatın ve tekrar başlatın sorun çözülecektir.

Save Setting as Default yapıp programı kapatın da Save Setting as Default yapılmıyor yada nasıl yapılıyor acarmısın öle bişe göremiyorum diyer değin herşeyi yaptım oluyor ama proof preset onun yanında kayıt et işareti var tıklıyorum save preset as cıkıyor boş bir alan yanda ok tıklıyorum costum var tıklıyorum ok diyorum programı kapatıp acıyorum ayarlar eskisi gibi değişmemiş belki save edebilsek düzelecek

aspirin_00

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.fsahinoglu.com
bu x5 harbiden başa bela oldu renk konusunda şahsen x4 döndüm x5 problem li neden eski sürümlerdeki gibi ayarlı gelmemiş farklı olmuş. renk paletini yazan renk körü mü ne :D:D

poetmen

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu x5 harbiden başa bela oldu renk konusunda şahsen x4 döndüm x5 problem li neden eski sürümlerdeki gibi ayarlı gelmemiş farklı olmuş. renk paletini yazan renk körü mü ne :D:D

valla ki ya yeni sürümü gelişeceğine gerilemiş benim anlamadığım çözenler nasıl çözmüş ozaman ben en iii si x4 indereyim kurayım onda da save sorunuı var
şimdi bide sağlam bir x4 bul işin yoksa yada en iii si bırak x3 te kal :smile: yapacak başka bişe varmı gelişelim diyoruz olmuyor kardeşim.... :)

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
valla ki ya yeni sürümü gelişeceğine gerilemiş benim anlamadığım çözenler nasıl çözmüş ozaman
Evet, çözenler nasıl çözmüş? Gerileye nbir şey yok. Renk yönetimi çok daha profesyonel oldu X5'te. X5 SP1'i de mutlaka yüklemelisiniz ki SP1 sadece hata düzeltmiyor, aynı zamanda yeni özellikler de ekliyor. Ve her şeye rağmen bir servis paket daha bekleniyor. SP2 çıkınca geriye sorun kalacağını düşünmüyorum. Ben asıl X6'yı heyecanla bekliyorum :)

esathatil

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben corel draw11 kullanarak gazete tasarımı yapıyorum küçük bi sorunla karşılaştım ve sizlerin yardımını bekliyorum
sorunum : programda çalışırken mesela bir çizgiyi diğer bir çizgiyle hizalayamıyorum ya çok aşağıda oluyo ya da çok yukarıda donuk çalışır gibi bir durum oluyo ama donuk çalışmıyo ancak görüntüyü çok yaklaştırdığımda çizgileri hizalayabiliyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

poetmen

🌟Usta Tasarımcı🌟
Evet, çözenler nasıl çözmüş? Gerileye nbir şey yok. Renk yönetimi çok daha profesyonel oldu X5'te. X5 SP1'i de mutlaka yüklemelisiniz ki SP1 sadece hata düzeltmiyor, aynı zamanda yeni özellikler de ekliyor. Ve her şeye rağmen bir servis paket daha bekleniyor. SP2 çıkınca geriye sorun kalacağını düşünmüyorum. Ben asıl X6'yı heyecanla bekliyorum :)

sp 2 derken işletim siteminin sp mi yoksa corelin sp mi var, acarsanız sevirim şassen ben xp sp2 kullanıyorum saten

poetmen

🌟Usta Tasarımcı🌟
evet biraz araştırdım corelin sp i var indirdim kurdum renk ayarlarını tekrar yaptım kurcaladım araştırdım ama nafile renkler aynı sarı kirli ne kadar yıkadıysam da olmadı kirli kaldı sarı :) kosla lazım bana :D sanırım baya bir bekleyecegiz sorunsuz x5 için

muctas

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben halen renk ayarları yüzünden kullanmıyorum.
ayarları net bir şekilde yapan varsa iletsin lütfen

ozd3m1r

🌟Usta Tasarımcı🌟
bende kullanamıyorum sıkıntı var ve save olayını da aşamadım ayarlarda :(

antique

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende kullanamıyorum sıkıntı var ve save olayını da aşamadım ayarlarda :(

üst sekmelerden layout/page setup deyince options penceresi açılacak, sol tarafta "document" seçeneğine tıklarsan "save options as defaults" diye bir seçenek var, onun yanındaki kutuyu seçili hale getirip OK de çık.. corel'i de yeniden başlattın mı oldu bitti işte..

sahruud

🌱Yeni Üye🌱

çok teşekkür ederim :) sorunumu çözdün:) Allahta senin sorunlarını çözsün. x5 te renk paletim cmyk fakat contour verdiğim zaman renkler rgb ye dönüşüyordu. buda baskıda sıkıntı yaratıyordu. sayende düzeldi. teşekkürler

general72

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben coreli açıp kapıyorum ama ayarlar tekrar değişiyor. Save Seting as default yaptığım halde coreli kapayıp açıyorum ama renk paleti aynı :(

Dertsiz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
https://www.adobe.com/support/downloads/thankyou.jsp?ftpID=3618&fileID=3405
bu yazılımı indirin ve bilgisayarınıza kurun

sonra color management sekmesinden Default seçeneğini seçerek
ayarları resimdeki gibi yapın
cm_5F00_screen.png

burada rendering intent yazan sekmeyi Mutlaka Absolute yapın
bu şekilde Mutlak renk eşlemesi yapılacaktır (yani renkler değişmez ekrandaki gibi olur)

en üstte Custom yazacaktır tamam deyin