Benzer konular | Forum | Tarih | |||
---|---|---|---|---|---|
![]() | Floral Abstract Curves Vector ( eps ) | Vektörel | 11 | 3K | |
![]() | TextToCurves makrosu arıyorum | Corel Draw | 3 | 2K | |
![]() | Curves | Vektörel | 0 | 1K | |
![]() | Curves | Tipografi Tasarımları | 8 | 2K | |
![]() | Photoshop Dersleri: Curves Menüsü (Resimli Anlatım) | Photoshop Dersleri | 11 | 16K |
arkadaşlar corel de photoshoptaki curves gibi bi özellik varmı acaba bilen arkadaşlardan rica ediyorum teşekürler
arkadaşlar corel de photoshoptaki curves gibi bi özellik varmı acaba bilen arkadaşlardan rica ediyorum teşekürler
corl 13 yada 14 kullanıyorsan
başka programa göndermene gerek yok
bitmap sekmesinden "auto adjust"
yada "auto adjustment lab"
işini görür
corel 13 de tabii
kesinlikle bu konuda diğer arkadaşlara katılmıyorum. piksel deyince akla phptoshop gelir. resmi ps de işleyim corele atarsın. bu genel bir kaide olmuştur.
öyle ise vereceğim şu örneğin dürbünü ile meseleye bir daha bakınız!
tabela imal ediyorduk, kaynak lazım oldu, kaynattıracağımız demirleri bizim dükkandan çıkarıp demirdoğramacıya götürerek kaynattırmak yerine dükkanımızdaki seyyar kaynak makinesiyle kaynatmayı yeğledik.
iyi etmiş miyiz?
Neden photoshop geliyor ben de onu anlamıyorum. CorelDRAW kullanıyorsanız CorelPHOTOPAINT kullanmak en mantıklısı. Bir de şöyle düşünün CDR dosyalarını Photopaintte doğrudan açabilirsiniz. Aynen illustrator dosyalarını ps'de doğrudan açabileceğiniz gibi (tabi illustratorde işi pdf uyumlşu kaydetmek gerekiyor o da ayrı mesele)kesinlikle bu konuda diğer arkadaşlara katılmıyorum. piksel deyince akla phptoshop gelir. resmi ps de işleyim corele atarsın. bu genel bir kaide olmuştur.
Doğru, bu şekilde bitmap'i photopaint'e göndermene gerek yok. DRAW içinden yapabilirsin.corelde curvese benzer bi özellik var evet effect menusunde alt menu olan ajust içinde tone curve diye bişi var ben bunu kullanıyorum genelde dene bakalım işini gorcektir eminim
Neden photoshop geliyor ben de onu anlamıyorum. CorelDRAW kullanıyorsanız CorelPHOTOPAINT kullanmak en mantıklısı. Bir de şöyle düşünün CDR dosyalarını Photopaintte doğrudan açabilirsiniz. Aynen illustrator dosyalarını ps'de doğrudan açabileceğiniz gibi (tabi illustratorde işi pdf uyumlşu kaydetmek gerekiyor o da ayrı mesele)![]()
sevgili eminecik...
1. öncelikle uslubunuzu biraz düzelterek cevaplar verin, biraz daha kibar olun.
2. Burada sizin şahnsınıza bir eleştiride bulunmadım bir genelleme yaptım ve Photopaintin de PS kadar ofset baskıya uyumlu olduğunu belirtmek istedim.
3. Baskıda çıkması riskli renkleri ayırmak işleminden kastınız nedir bilemiyorum fakat alfa kanallarını, spot renkleri ve .dcs formatını pekala destekliyor. Ayrıca doğru renk yönetimiyle renk konusunda da sıkıntı yaşamazsınız. X4 sürümünde Adobe color engine kullanmasıyla renk gösterimi açısından adobe programlarıyla birebir uyumlu da oldu.
4. Raster tabanlı programların yaptığı en basit iştir bir bitmap'i büyütmek ya da çözünürlüğünü artırmak.
5. Ben de raster program için PS tercih ediyorum fakat tamamen alışkanlık ve tercih meselesi.
6. Photopaint'i bu kadar küçümsemeyin. PS'nin belki de tek rakibidir.