Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corelde facing page sorunu

cLubTaXiM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar,

corelde iş yeri için katalog hazırlıyorum (16 sayfa) ve facing page özelliğini kullanarak çalışmaya başladım fakat ek sayfa eklmem gerektiğinde sayfa ekle dediğimde sayfaları tek tek ekliyor, halbuki facing pagede (seçimimize göre, ben ilk sağ sayfa sonra sol sayfa eklenmesini tercih etmiştim) sağ sayfa ve sonrasında sol sayfa eklemesi gerekirken bende nedense tek tek sayfa ekliyor. bunu nasıl düzeltebilirim, düzeltemesemde işi bitirip matbaya gönderdiğimde bir sorun yaşarmıyım?

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

not: corel x4 kullanıyorum.

Benzer konular

cLubTaXiM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tabi, açıklayayım.

şimdi yeni bir sayfa açtığımızda, sırasıyla;

tools > options (ctrl + j) ve burada açılan pencereden, page > layout dediğimizde karşımıza çıkan ayar penceresinde facing page diye bir özellik var, bunun yanında ki kutucuğa tik atarsak altta yeni bir seçenek aktif oluyor. buda start on seçeneği (right on veya left onu seçerek ilk sayfanın hangi konumda olacağını ayarlıyoruz).

bunun avantajı a3 kağıt üzerinde çalışıp o kağıdı ikiye bölmekle uğraşmıyoruz, quark expressin sayfa düzenine benzer şekilde sıralanıyor sayfalarımız.

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
ben kendi pc deki x4 de denedim sırayla ve her şey dzgün bir biçimde ilerliyor bu yüzden sizdeki sorunun sebebini çözemedim

siz zate bu şekilde sıralı sayfa yapsanız bile matbaada bu montaja girip formaya çevrileceği için sizin sayfa düzeniniz zaten bozulacak ve formaya göre ayarlanacaktır.

o yüzden siz kafanıza göre ister tek tek ister 2'şer 3'er sayfa çalışın
matbaada onu düzeltirler yeterki hangi sayfanın kaçıncı sayfa olduğu belli olsun

cLubTaXiM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hmm anladım, teşekkürler.

iyi o zaman, ben bi an için kataloğu sil baştan yapma riski olup olmadığını düşündüm ( ne alakaysa :) )

memoli_68

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tekil denk geldiği için olmuştur sağa denk gelen tekil sayfayı bir tane kopya edip sola ekle sağdaki tekil kalanı sil düzelir yani başta başlarken sayfaya 2 nolu sağda kalan sayfayı 1. sayfaya eklemenden kaynaklanmıştır