Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel'de Gazete Hazırlanır mı? Yorumlarınız...

funnyboys

🌱Yeni Üye🌱
Corel'de dergi yada gazete hazırlamak bana zulüm geliyor onun içinde Adobe İndesign kullanıyorum. Bütün arkadaşlara tavsiye ediyorum. Denemeyenler denesin benim çok hoşuma gidiyor...

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
corelde yapılmayacak tasarım neredeyse yoktur

ama gazete tasarımında beklemeye tahammülünüz yoksa yapmayın derim
hantallık size çok zaman ve sinir hücresi kaybettirir

Mustafa Hakan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bunu burdan kaçıncı kez yazıyorum inanın hatırlamıyorum, tekrarlayayım:
Bence her programın kendi sahası var, türk kahvesiyle poaça kek yiyemezsiniz, lezzet alamassınız, zulüm olur
evet corel le gazete hazırlanır , ama nasıl hazırlanır, muamma. Gazete hazırlamak için oluşturulmuş daha uygun programlar var, Quark veya indesign. Bu tarz programlar çoklu sayfa tasarımları için hazırlanmış uygulamalardır
Size tavsiyem bu tarz uygulamalarla çalıştığınız zaman daha rahat edersinin, renklerde tonlarda sürprizlerle karşılaşmassınız
saygılar

M@rcos

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bence her programın kendi sahası var, türk kahvesiyle poaça kek yiyemezsiniz, lezzet alamassınız, zulüm olur
evet corel le gazete hazırlanır , ama nasıl hazırlanır, muamma. Gazete hazırlamak için oluşturulmuş daha uygun programlar var, Quark veya indesign. Bu tarz programlar çoklu sayfa tasarımları için hazırlanmış uygulamalardır
Size tavsiyem bu tarz uygulamalarla çalıştığınız zaman daha rahat edersinin, renklerde tonlarda sürprizlerle karşılaşmassınız
saygılar

Tabiki doğru olan budur.Yorumları okumadım ama bu kadar yorum yapılmasına şaşırdım doğrusu.
İndesign aç yap uğraşma corelde :D

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
saygılar

Ben de kaçıncı kez yazıyorum hatırlamıyorum, bu konuyu açma sebebim gazeteyi corel'de yapın demek değil... Sadece CorelDraw'da da gazete hazırlanabileceğini örneklemekti... İsteyen istediği programda istediği işi yapar elbette. Aksini iddaa eden yok..

Tabiki doğru olan budur.Yorumları okumadım ama bu kadar yorum yapılmasına şaşırdım doğrusu.
İndesign aç yap uğraşma corelde

Bence de yorumları okumamışın, madem şaşırdın bu kadar yorum yapılmasına o zaman neler konuşulmuş bakman lazımdı...

M@rcos

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet şaşırdım. Okumadığımıda belirttim. Ancak yorumları okumak zaman kaybı olur diye düşündüm.
Nacizane fikrimi paylaştım o kadar.
Corel'de gazete hazırlanabileceğini bizde biliyoruz. Ancak konu gazete hazırlanmalı mı yoksa hazırlanmamalı mı tartışması üzerinde dönüyordu. Dönmemeli.

attrition

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ayrıca yukarıda GorelDraw diyen arkadaşımız sanırım azeri ondan bu şekilde yazmış :D

[...]

Kardeş, Azerbaycanda GorelDravv demiyorlar!
CorelDravv diyorlar!
Sanırım gorel yazan arkadaşda Azerbaycandan değildir.Böyle hatalar hepimizde olur ve bu normaldır.Amma böyle bir şeye göre alay edilmesi bence hiç doğru bişey değildir.
Saygılarımı sunarım.

Serjean

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar birde adobe indesign'ı deneyin çok memnun kalacaksınız..

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Evet şaşırdım. Okumadığımıda belirttim. Ancak yorumları okumak zaman kaybı olur diye düşündüm.
Nacizane fikrimi paylaştım o kadar.
Corel'de gazete hazırlanabileceğini bizde biliyoruz. Ancak konu gazete hazırlanmalı mı yoksa hazırlanmamalı mı tartışması üzerinde dönüyordu. Dönmemeli.

Sevgili Marcos,

Bunu bir tartışmaya dönüştürmek istemiyorum ama yazdığın şeyler kendi içinde çelişkiler içermiyor mu?

- Yorumları okumayı zaman kaybı olarak görüyorsun ama buna rağmen şaşkınlığını ifade edebiliyorsun..

- Yine yorumları okumadığını ifade etmene rağmen tartışmanın neyin üzerine dönmeye başladığını da tesbit edebiliyorsun...

Neyse ben son kez tekrar edeyim, elbette sizler de corel de gazete hazırlanabileceğini biliyorsunuz, sizler mutlaka bu işi çok iyi yapıyorsunuz, benim bu konuyu açma amacım corel'e yeni başlayan arkadaşlara corel'in ne kadar fonksiyonel bir yazılım olduğunu, zor denilen gazete tasarımının bile bu programla yapılabildiğini bir örnekle göstermekti...

Saygılar

M@rcos

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sevgili Marcos,

Bunu bir tartışmaya dönüştürmek istemiyorum ama yazdığın şeyler kendi içinde çelişkiler içermiyor mu?

- Yorumları okumayı zaman kaybı olarak görüyorsun ama buna rağmen şaşkınlığını ifade edebiliyorsun..

- Yine yorumları okumadığını ifade etmene rağmen tartışmanın neyin üzerine dönmeye başladığını da tesbit edebiliyorsun...

Neyse ben son kez tekrar edeyim, elbette sizler de corel de gazete hazırlanabileceğini biliyorsunuz, sizler mutlaka bu işi çok iyi yapıyorsunuz, benim bu konuyu açma amacım corel'e yeni başlayan arkadaşlara corel'in ne kadar fonksiyonel bir yazılım olduğunu, zor denilen gazete tasarımının bile bu programla yapılabildiğini bir örnekle göstermekti...

Saygılar

Konu başlığına göre yorum sayıları oldukça fazla.
Buda demek oluyorki bu konu tartışılıyor.
Yorumları okumadım.Şaşırdım bu kadar sayfa yazının olmasına.

Aynı fikirde olunan bir konu üzerinde bu kadar mesaj dönmez ortada bir fikir yarışı var, bu tasarlanmalı mı yoksa tasarlanmamalı mı şeklinde.
Mantık yürütmek hiçte zor olmasa gerek.

orijinal

🌱Yeni Üye🌱
corel draw ile gazete hazırlama

corel draw ile tabi ki gazete hazırlanır. önemli olan bu programı ne kadar iyi bildiğiniz ile bağlantılıdır. herkese selamlar.

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
bende Word de hazırlıyorum :)
Wordu çok iyi kullanıyorum! :)

FRTDESIGN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.webevin.com
Cdr.Ai.İd.Ps.pdf.doc vs Quark hiç fark etmez :D

Sadece hangısınde yapmak ıstıyorsan sonucta boyutta sınırlandırma yapmıyor hiçbirisi hata olmaması için vektöreller seçiliyor... Ama işte arkadasımızında örnek verdıgı gıbı kolayına gıden hangısı ıse o daha makbuldur.Yanı kulagını dırek tutmak vs basının ustunden tutmak gıbı bısey yanı.Hazırlanır hazırlamadımda degıl...

malik42

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar corelde gazete yapılır amma sıkıntılı olur en iyisi bana göre Quark Press

FRTDESIGN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.webevin.com
Vallahi bilen ve yapabilen için çok daha güzel corel sıkıntı yok ikisindede oluyor sonucta foruma cevap evet corel drawda gazete olur.

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
yaklaşık bir yıl gazetede çalıştım onun için Quark veya indesing derim
ama corelde de yapılabilinir hatta freehand de yapanlar vardı
fakar en iyi verimi alacağınız programlar İndesing veya Quark derim