Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel'de Gazete Hazırlanır mı? Yorumlarınız...

Kral_Arthur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.universitekulis.com
yapılabilir elbette gazeteyi ise beğenmedim

renklerle uyum tutmamış ayrıca yazı karakterleri ile dikkat çektirebileceğin yerlerde var

üzerinde fazla uğraşmamışsın sanırım

CorelBook

🌱Yeni Üye🌱
Corelde gazete yapılır yapılamaz diyenlere;

1994 ' ten beri corel kullanırım, dozer niyeti ile kullanmasamda 10 larca kitap katalog hazırladım corelde... Ayrıca şişme konusu tamamen bilgisayarınızla doğru orantılı ve bence corelin extra perfonmas (X3-X4) sürümleri çok başırılı hem tasarım bakımından hemde sistem kaynaklarını iyi kullanma bakımından...

Uzun lafın kısası Corel Çıktığı günden beri text konusuna çok önem vermekte özellikle venturayı satın alarak kendini bu konuda geliştirmiştir. Ayrıca fontlara verdiği önemi ise Font navingator ile pekiştirmiştir.

Birde Coreli Kullanma kapasiteniz çok önemli. CorelDraw ın 10% bilipte bu programla bu iş olmaz diye kestirip atmayın.

guraykurtoglu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bence harkulade olmuş arkadaşım en iyi yol bildiğin yoldur...

redauf

🌱Yeni Üye🌱
çok süper olmuş corel çok yönlü gayet güzel olmuş

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
En kısa yol bildiğin yoldur, yapılır elbette... Yapılmış da, ölen var mı? sanmıyorum... Ben yakında öleceğim ama; arkadaşlar "güsel" ne demek? "evt" ne demek?... Gerçekten aklım çok takılıyor bu yazılışlardaki amaç nedir? Daha şirin değil, daha kısa değil, bilinmediğini sanmıyorum. "Corel" olayını yine es geçiyorum hadi diyorum Türkçe değil. Ama kullandığımız programın adını bile bilmiyoruz, programı bildiğimizi iddia ediyoruz. Neyse, iyi çalışmalar herkese.

amede_us

🌱Yeni Üye🌱
hali zamanında corelde bende 150-200 sayfalık dergiler çıkardım ama açıkcası Indesign dan sonra yeniden böyle bir şey istense en büyük kabusum olurdu herhalde.

art director

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben de uzun süre gazate hazırladım corelde bence cok zevkli ve daha yaratıcı olabiliyorsun, sanırım depoloma sorunu var corelde bu yüzden cok kullanılmıyor gazete tasarımında.

DipLo

🌱Yeni Üye🌱
Quark'da da Corel de de gazete hazırlayabilirsin. Ama Quark'ta daha seri ve daha iyi yaparsın. Ben her ikisinde de dizdim ama Quark daha iyi derim.
Başarılar..

oBİwAN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hurriyetmatbaasi.com.tr
gazete güzel olmuş eline sağlık.
1995 den beri CorelDraw kullanan biri olarak CorelDraw'da pek taibiki gazete dergi gibi şeyler hazırlanır derim ama istersen world de de hazırlarsın yani istedikten sonra kulağını ters elinle gösterebilirsin CorelDraw çok fazla yazı içerin dökümalarda çok fazla hata yapabilen bir programdır gerçi bu birazda kullandığınız makineye bağlı ama CorelDraw kullanıpta yaptığı dökümanı bozulmayan bir arkadaş varmıdır acaba. CorelDraw artistik yeteneği çok yüksek olan kapak hazırlama programıdır her ne kadar X3 ve X4 de başarılı gelişmeler olsada döküman çok fazla yazı içerdiği zaman program yinede sallanmaya başlar bunu aksini idda etmek tamamen gerçek dışı olur. Gerçi kişinin bildiği yol en iyi yoldur derler ama kişi bir üst yolu bilmiyorsa o yol iyi yoldur anlamına gelmez tabiki...

Son düzenleme:

oktayoktay

🌱Yeni Üye🌱
başarılı bir çalışma. ancak corelde otomatik tireleme özelliği yok. gazetelerde olmazsa olmaz gibime geliyor tireleme.. o yüzden quark daha kullanışlı gazete için. çorbayı kaşıkla içmek dururken çatal kullanmaya gerek yok... ama corele alışınca insan başka programa geçmek istemiyor doğal olarak

talo05

🌱Yeni Üye🌱
Kimse corel'de gazete hazırlanmaz demedi. Ama her işi programında hazırlamak lazım. Ona bakarsan ben photoshopta a gazete sayfası hazırlarım. Ama kullanacağın program yaptığın işi düzgün ve hızlı yapmalısın. Ayrıca yaptığın çalışmada harflerde tireleme göremedim. Ki zaten gazeteler ve dergiler genelde quarkta hazırlanır. Fakat en mantıklısı şu anda inndesign. Hürriyet bile 2 hafta sonra inndesign'a geçiyor. Sana çalışmalarında başarılar...

SONberikan

🌱Yeni Üye🌱
1,5 yıl yerel bir gazete grafikerlik yaptım. reklam tasarımları, gazete dizgisi ve bütün matbba işlerini corelde hazırlıyordum.

Corel yetiyorda artıyorduda bir de photoshop'u resimlerin rengi ve fotomontaj için kullanıyordum. Aslında bunları da corelde yapabilirdim. Corelde hazırlanmaz diyenler coreli bilmediklerinden olsa gerek bunları söylüyorlar.

Ünlü bir grafiker diyor ki;

"Grafiker bir kaşıktan tutunda bir köye kadar herşeyi çizebilmelidir"

Otomatik yoksa manüel var, yeter ki siz isteyin. tireleme ihtiyacı duyuyorsanız, sadece bu özelliğinden dolayı coreli bırakıp sıfırdan guark öğrenecek değilsiniz herhalde. Yalnız öğrenilecekse kendinizi geliştirmek için öğrenin. ama yeni başlıyorsanız gazete için tabiki de quark derim.

Corelde de çok rahatlıkla yapılabilir

Son düzenleme:

okanazli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tabiki hazırlanır, yerel bir gazete de çalışırken corel de gayet güzel hazırlıyorduk.

serap anıl

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Biliyorsanız inndesign kullanın derim. Ama şart değil. 1 yıl boyunca 15 er günde bir yayınlanan, 2 ayrı gazetenin tüm sayılarını corelde yaptım. Hiç bir sayıda sorun var deyip karşıma geçen olmadı. Hala çalışıyorum aynı insanlarla, hala corel çalışıyorum. Birde şu var çok önemli olan hazırladığınız gazetenin basılacağı matbaa çok önemli.Onların makinasında hangi programlar var, hangi sürümler var,oradaki grafiker arkadaş hangi programları biliyor?İş bir size bir matbaaya gidip geleceğine benim yaptığım gibi yapın corel 13 çalışıp 11 kaydedin,matbaada, filmcide rahat çalışsın. Corel gazete için çok uygun bir programdır,rahat çalışılır,hele alışırsanız,hiç sorun kalmaz.

Shahyn

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.farkihisset.com
gazete yapmak için neden quark tek geçiliyor ben onu anlamıyorum... Quarkta düz dizgi yaparsınız ama corele hakimseniz gazete dergi gibi yayınları hiçbir ek programa (photoshop'a bile) ihtiyaç duymadan daha hızlı yaparsınız... Quarkta 15 dk da yapacağınız gazete sayfa tasarımını yapmak için corelde 3 dk yetelidir.. Bu arada Yıllardır çeşitli gazetelerde çalıştım dergiler çıkardım hepsini de corelde yaptım. Corel Photopaint de sağolsun... Corel o kadar kapsamlıdır ki, Rave le animasyon, flash bannerlar butonlar, photo paintle manipülasyon, dekupasyon ve resimle ilgili aklınıza gelen herşeyi, Draw'la gazete dergi, illustrasyon, ve tasarım adına aklınıza gelen herşeyi (Web sayfası da dahil) yapabilirsiniz... Yani tek başına corel 5 den fazla programı cebinden çıkarır... Ama genede Adobe CS de mükemmel bir paket... Quark, Page maker gibi programlar artık tarih oldu...

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
gazete yapmak için neden quark tek geçiliyor ben onu anlamıyorum... Quarkta düz dizgi yaparsınız ama corele hakimseniz gazete dergi gibi yayınları hiçbir ek programa (photoshop'a bile) ihtiyaç duymadan daha hızlı yaparsınız... Quarkta 15 dk da yapacağınız gazete sayfa tasarımını yapmak için corelde 3 dk yetelidir.. Bu arada Yıllardır çeşitli gazetelerde çalıştım dergiler çıkardım hepsini de corelde yaptım. Corel Photopaint de sağolsun... Corel o kadar kapsamlıdır ki, Rave le animasyon, flash bannerlar butonlar, photo paintle manipülasyon, dekupasyon ve resimle ilgili aklınıza gelen herşeyi, Draw'la gazete dergi, illustrasyon, ve tasarım adına aklınıza gelen herşeyi (Web sayfası da dahil) yapabilirsiniz... Yani tek başına corel 5 den fazla programı cebinden çıkarır... Ama genede Adobe CS de mükemmel bir paket... Quark, Page maker gibi programlar artık tarih oldu...

Şekli nasıl olursa olsun haber içerikli tamboy bir gazete sayfasını toplam 2 dk'da hazırlıyorum Quark'ta ben. :) o halde sen 0,5 saniye de yapıyorsun.

:)

Arkadaşım kime hangi program kolaysa onda çalışabilir ancak gazete için Quark en uygun program her gün en az 5 en çok 30-35 tane yerel gazete geçiyor elime amatör olanlar corel de profesyoneller Quark ve İndesing de çalışıyor diye ön yargıda bulunsam senden farkım kalmaz.

KaRDiYaK_BoY

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corelde tireleme yöntemi yok sanırım bide şu yazıları 2 ayrı çerçeveye nasıl yapıyorsunuz onu anlamadım :S

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
...Birde şu var çok önemli olan hazırladığınız gazetenin basılacağı matbaa çok önemli.Onların makinasında hangi programlar var, hangi sürümler var,oradaki grafiker arkadaş hangi programları biliyor?İş bir size bir matbaaya gidip geleceğine benim yaptığım gibi yapın corel 13 çalışıp 11 kaydedin,matbaada, filmcide rahat çalışsın...
Bunlarla da uğraşmayın. PDF bu iş için geliştirilmiş bir dosya biçimidir. Corel, Quark, Indesig, Freehand... hangi program olursa olsun, yaptığınız çalışmayı baskıya uygun şekilde PDF olarak hazırlarsanız bunu kabul etmem diyen matbaa/repro çıkmaz karşınıza. Eğer kabul etmem diyorsa zaten orayla çalışmayın.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Bunlarla da uğraşmayın. PDF bu iş için geliştirilmiş bir dosya biçimidir. Corel, Quark, Indesig, Freehand... hangi program olursa olsun, yaptığınız çalışmayı baskıya uygun şekilde PDF olarak hazırlarsanız bunu kabul etmem diyen matbaa/repro çıkmaz karşınıza. Eğer kabul etmem diyorsa zaten orayla çalışmayın.

Katılıyorum bu yoruma.

Günde onlarca gazete, dergi, vs. geliyor
Microsoft Excel'de bulmaca dergisi
Microsoft Publisher'da okul dergisi, gazete
JPG olarak iş atanlar helede..
Corel kullananlara, corel çok cazip ve kullanışlı olarak geliyor
Ama en büyük sorunlarından bir tanesi de convert sorunu convertsiz olarak *.cdr yolluyorlar burda biz çekiyoruz onun uğraşılarını.. Ve öyle abuk sabuk fontlar kullanılıyor ki..
Sadece bilgilendirmek için en az 2 saat telefonla konuşuyorum müşterilerle.
Hatta bir iki sayı yanımda ben mizanpaj yaparken bakıyorlar.. sonra grafikere ücret ödememek için kendileri yapmaya çalışıyorlar.