Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel'de iş baskıya giderken dikkat edilecek hususlar

canbaz18

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tehmatrix çok sağol garfikerlik yapanların unutmaması gereken bir konuya açıklık getirmişsin.

charisma01

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bir de iş karışık çok sayfalı veya çok renkli bir işse eğer belki bazen overprint verilmiş renkleri gözden kaçırabilirsiniz..ama üst menüden " wiev / show / overprinted objects" seçeneğini açarsanız zaten bu renk verilmiş yazı veya objeleri farkedebilirsiniz kare kare veya bozuk gözükür..
işin kötüsü corel 12 ye kadar bu seçenek var 13 ve 14 te ise bu seçeneği kaldırmışlar nedense :S
eğer 13 veya 14 te baskıya gönderecekseniz de tüm işi seçin sağ tıklayın "overprint fill" verin. böylece tüm işe overprint vermiş olursunuz. tekrar sağ tıklayıp aynı şekilde "overprint fill" seçenegine tıklarsanız tüm işteki overprintleri kaldırmış olursunuz ;)

ordu52

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet bunlar zaten küpe kulağımada, birde PowerClip yaptınız zaman, sağ tıklayıp "Lock Contents to PowerClip" işaretli olup olmadına dikkat edin. bu işaretli değilse nesneyi nere taşırsanız taşıyın içindeki taşınmaz. olduğu yerde kalır. birde dosyada sağ tıklayıp document info dan son kontrolünü yapmanız dah ii olur.

ordu52

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tam olarak bunu demek istedin.
graphic1md4.jpg

charisma01

🏅Acemi Tasarımcı🏅
işte corel 11 de overprint verilmiş ve verilmemiş nesnelerin görüntüsü. soldaki görüntüyü show overprint derseniz görebilirsiniz...

N/A7

🏆Pro Tasarımcı🏆
matbaaya ayak uydurmak isteyenlerin mutlak okuması gereken bilgiler bunlar film için tabi alıcağınız iş aydınger ise sallayın gitsin onda herşey çıkıyo zaten :D teşekkürler paylaşımın için

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
kısacası bu corelle baskı öncesi ölümmüş yani.. o kadar çok şeye dikkat edilecek ki, dikkat edilecek şeylerin listesini unutuyor insan..

Bir de bir şeyi sormak istiyorum. Powerclip yapılan bir işi covert to bitmap dediğimizde çevresindeki outline çizgi kırık bir hale dönüşüyor, yani resmin kalitesi oldukça düşüyor gibi görünüyor. Bu durumda ne yapacağız?

Son düzenleme:

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
resmin kalitesi düşüyor gibi gorunuyor ama aslında dusmuyor bak sunu oku
BMP
BMP Windows ve Microsoft’un PCX formatını değiştirerek geliştirdiği bir formattır. Windows 3.1 ve 95 ile birlikte gelen Paint programı görüntüleri bu formatta işler. BMP formatı 1-24 bit arasında değişen bir piksel derinliğini içerebilir. Sıkıştırma seçeneği başlangıçta bulunmamakta idi. Opsiyon olan bu sıkıştırma görüntüde detay kaybına yol açmaz, yani kayıpsız sıkıştırma yöntemlerindendir. BMP formatı alıcı bilgisayarında Paint’den başka görüntü program’ı bulunmadığı durumlarda kullanılır.
bende en basta yani coreli ilk kullanmaya basladıgımda dikkat etmiştim bozuluyo gibi geliyor ama baskıda problem olmuyor ama elindeki resim yada tarama bozuksa bişi diyemem thematrixin dediğine katılıyorum bir acılış davetiyesi hazırlamıstım resimleri dekupe edip koydum ama malesef dekupe ettiğim yerlerde cıktı filmde sadece onla kalsa iyi sildiğim zeminler bile cıkmıstı :) en iyisi calısman bittikten sonra kroslar haric bitmape cevirmek

KA-FA-1500

🌱Yeni Üye🌱
kısacası bu corelle baskı öncesi ölümmüş yani.. o kadar çok şeye dikkat edilecek ki, dikkat edilecek şeylerin listesini unutuyor insan..

Bir de bir şeyi sormak istiyorum. Powerclip yapılan bir işi covert to bitmap dediğimizde çevresindeki outline çizgi kırık bir hale dönüşüyor, yani resmin kalitesi oldukça düşüyor gibi görünüyor. Bu durumda ne yapacağız?

Path yaptıktan sonra yani resmi dekupe ettikten sonra power clip yapmadan önce path'i kopyalayın daha sonra diğer path ile power clip yapın resmi alta atın diğeri üstte kalsın kenarlarda sorun olmaz ;)

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
Path yaptıktan sonra yani resmi dekupe ettikten sonra power clip yapmadan önce path'i kopyalayın daha sonra diğer path ile power clip yapın resmi alta atın diğeri üstte kalsın kenarlarda sorun olmaz ;)

şimdi daha önce bir başka mesajda ben şunu sormuştum, demiştim ki elimizde bir resim var. yuvarlak olarak circle aracı ile photoshopta dekupe edip corele import ediyorum. bana gereksiz demişti arkadaşlar, yani powerclip bu işi görüyor demişlerdi.

şimdi iyiden iyiye kafam karıştı. bugün-yarın filme gönderilecek bir çalışmam var. çalışmada birkaç resmi corelde daire çizip içine attım powercliple. eğer yanlış birşey yapıyorsam iş mahvolacak gibime geliyor.

yukarıda user82 arkadaşımız resim için bilgi vermiş. yani convert to bitmap komutu ile resmin kendisi bozulmuyormuş ama dışındaki outline çizgi ne olacak? bu bozulmama meselesi dış hat içinde geçerli mi?

sizin çözüm öneriniz de olabilir ama her powerclip işi böyle mi yapılır ki?

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşım bir mesaj yazıp çekiliyorsunuz bir kenara. ya cevabını tamamla, ya da insanın aklını karıştıracak cevapları ortaya atma.

kEciSakaL

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.birkanbulut.com.tr
hakkaten bu convert to bitmap çok büyük güzellik ;) unutulduğu taktirde de film makinesinin croplanmış fotografı açık halde basıp tüm yazıları kapatıp baskıyı yapan ustanın da bunu nasıl olup fark etmemesi sonucunda maaştan kesilen miktar ile her çalışmamda kullandığım bir işlem. convert olmadan baskıya iş gönderenin corel'i bozulsun :D

ordu52

🏅Acemi Tasarımcı🏅
vektör bir nesne, vektörel bir programda bozulmaz 1. resimlerde bozulmaz 2. resimleri nasıl kaç dpi de, boyutunu falan nasıl import ettiysen öyle çıkar. filmde bazı ripler krıyo kayıplar oluyo dorudur. gelişen teknoloji bunu çözdü zaten. ctp sistemi var.

ordu52

🏅Acemi Tasarımcı🏅
nasıl bir çalışma yaptığına bağlı.
1- mesela tamamen vektörelbir çalışma ise, içinde bitmap yok ise, Export (Ctrl+E) yapıp eps olarak kaydettikten sonra, photoshopta istediğin ölçüde bozulmadan açmak mümkün.
Corelde 50cm hazırla photoshopta 20 mt yap çözünürlük nasıl açarsan öyle çıkar.
2- yine Export psd olarak atarken kayıt ekranında (UNCOMPRESSED) seçeneğini seçmek antialising gibi bişi oluyo dosyada pek kırıklık ve bozukluk olmuyor. orjinal boyutta photoshop dosyası olarak kayıt oluyor.
Not: psd export etmeden önce corelde Layer li olarak çalışılırsa. photoshopta da layerli olarak açılır. ben bunu daha çok kullanırım. genelde resimli dosyalarda. ama ben 5 mt ile 30 mt lik işler hazırlıorum.
3-tif olarak export etmek. çokğu ajans,i matbaa bunu kullanır. ama ben eps psd kullanırım.
4- pdf olarak. file export pdf

gürcan1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Daha dün yaşadım bu olayı.ama bizim salak grafikerim die geçinen kişinin sorunuydu. çok bilmişlik bi işe yaramıo.