Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CorelDraw baskı sorunu

Kates

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba, sitedeki ilk mesajım bir konuda yardıma ihtiyacım var. Yaklaşık 1 yıldır corel ile bazı tasarımlar yapıyorum. Bunları evde basmak için ise 2 gün önce epson 1300 model yazıcı aldım. Ancak çıktı alırken bir türlü renkler istediğim gibi çıkmıyor. Özellikle kırmızı renkte problem yaşıyorum. Öncelikle yazıcımıda dikkate alarak;
1- Corel'de çalışırken kullanmam gereken palet nedir
2- Çalışmalarımı kaydederken hangi formatta export etmeliyim (detaylı anlatırsanız sevinirim)
3- Yazıcım konusunda bilgi sahibi olan varsa onun ayarları hakkında yapmam gereken bir şey varmı

Ben sorunu çözmek için yaklaşık 100 tane çıktı almışımdır ama sonuç hiç değişmedi bir türlü renk istediğim gibi çıkmıyor. Hep soluk. Son çare yazıcıyı iade edeceğim yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Cevabınız birden çok kombinasyonu içermektedir. Öncelikle;
1-) Kullanıdığınız renkler RBG ise hiç bir yazıcı ile RBG renklerin parlaklığını alamazsınız.
2-) CMYK renkler kullanıyor olsanız bile, monitörünüz sizi aldatıyor olabilir, fazla parlaklık ve kontrast yüzünden rengin gerçek değerlerinin üzerinde görüyor olabilirsiniz, dolayısıyla çıktı ile monitörde gözüken renk kıyası doğru değildir.
3-) Kullanığınız kağıt ve yazıcı mürekkeplerinizin kimsayal özellekleri yüzünden olabilir, örneğin 90 grm. 1. hamur bir kağıttaki sonuç ile 170 gr. parlak kuşe kağıda basmak arasında %30 civarı farklar oluşabilir.
4-) Kullandığınız yazıcı püskürtmeli yani profesyonel bir yazıcı değil, en iyi sonuç için transfer (lazer) baskı tekniği önerilmektedir. ki bu tip yazıcıların renkli versiyonları çok pahalı olabiliyor.

Yukarıdaki bu maddelerin 1 tanesi yüzünden bile istediğiniz sonucu alamıyorken, işin kötüsü hepsinin bir arada olması durumu da olabilir.

enes12s

🌱Yeni Üye🌱
kardeşim tam olarak sorununu cozermı bilemıyorum Üst menüden :
Tools > Color Managament > Default Settings
Açılan pencerede sol alt kısımda bulunan
Preserve pure black kısmını seçili yap
OK de ınsallah duzelır

Ferhat07

🌟Usta Tasarımcı🌟
yaptığın çalışmayı dijital baskıcıdan çıktı al, sorunun yazıcında olduğunu anlarsın