Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CORELDRAW (v.s.) PHOTOSHOP !

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
Merhaba arkadaşlar,
ben kendim evde tasarım yaıpyorum photoshop cs3 ile. uzun yıllardır. Web tasarımda yapıyorum.

Şimdilerde Corel Draw ilgimi çekti, bir kaç gündür onun peşindeyim. Acaba bu iki program arasındaki görünür ve kullanış farkları nedir?

benim tek edinebildiğim : Corel vektör tabanlı ve büyütmelerde bozulma yapmıyor ve daha az yer kaplıyor.

bunun dışında ki farklar neler?
mesela vektör tabanlı bir grafi tasrım programını yani coreli kullanmak çok mu zor photoshop a göre?
sonra bu corelde yaptığımız çalışmaları JPEG ve diğer bildiğimiz dosya uzantıları olarak kaydedebiliyor muyuz?

avantajlar ve dez avantajlar neler?

Umarım bu topic çoğu tasarım yapan kardeşimizede bilgi kaynağı olacaktır...
cevaplarınızı bekliyorum...

infostorm

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
şimdi kardeş,

benzinli araba ile mazotlu araba arasında nasıl bir fark var desem
sen bana ne derdin

corel bana göre mazotlu araba çünkü dediğin gibi dosyalar daha az yer kaplıyor
üstelik uçuk ram miktarları da gerekmiyor
öte taraftan çorel ile çizdiğin nesneler vectorel yani doğrusal olduğu için
büyütme ve küçültme sırasında bozulmuyor

dez avantajı photoshop ta basitçe yaptığın (bevel, emboss vb) bitmap efektlerini corel ile daha zor yapıyorsun veya bazen YAPAMIYORSUN

photoshop a gelince en büyük dez avantajı büyütme ve küçültme sırasında
bozulmalar olması sırf bunun önüne geçebilmek için Adobe firması
Smart Object diye bir kavram geliştirdi. bu tür objeler büyütme ve
küçülte sırasında daha az bozuluyor ancak dosya boyutu anormal artıyor
öte taraftan adam akıllı bir ram miktarı yoksa (bende 4 GB var)
bilgisayarın kütük gibi olduğu yere çakılabilir

böyle işte kardeş karar senin

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
öncelikle bu açıklayıcı bilgilerin için minnettarım.. çok sağol..

Peki Photoshop da yaptığımız çalışmayı jpeg den başlayarak onlarca uzantıda kayıt edebiliyor ve sonra bu resim çalışmalarını normal windows da normal görüyorsun...
bu corelde işler nasıl peki? yaptığmız çalışmaları jpeg yada bildiğimiz uzantılarda kaydedebilyormuyuz?

alpsecen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corelda yaptığın çalışmayı export ederek isteğin formata dönüştürebilirsin. ayrıca photoshopta yaptığın istediğin bir çalışmayı da "psd" formatında kaydedim corel'a import ederek kullanabilirsin. ayrıca sen en başta sorunun cevabını vermişsin. corel vektörel. p.shop piksel tabanlı. yani corelde çizimler iyi olur pshopta resimlerle oynamalar, efektler vs.

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
corelda yaptığın çalışmayı export ederek isteğin formata dönüştürebilirsin. ayrıca photoshopta yaptığın istediğin bir çalışmayı da "psd" formatında kaydedim corel'a import ederek kullanabilirsin. ayrıca sen en başta sorunun cevabını vermişsin. corel vektörel. p.shop piksel tabanlı. yani corelde çizimler iyi olur pshopta resimlerle oynamalar, efektler vs.

çok teşekkür ederim... bu güzel yorumun için.. sanırm daha iyi anlıyorum artık bu programları ve farklarını :wink::wink::wink:
:party:

yani şunu söyleyebilirz, ihtiyacımıza göre programlar arası PSD olarak kayıt yapıp aktarabilriz ve gerek duyduğumuz oynamaları en kolay programda yaparak iki programıda en iyi şekidle kullanabilrz .. yanlış anlamamışım değil mi?

bu arada mesela güzel netliği kalitesi çok güzel bi çalışma yaptık corel de ve psd kaydedip photoshop a attık ve orada çeşitli düzenlemeler yapıp kaydettik. bu son yapılan çalışmanın içindeki corlde ilk yaptığımız çalışmanın kalitesinde herhangi bir düşme oluyormu?

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
bu arada elimde coreldraw Graphics suit 12 var bu sürümü nasıl? çok mu eski yeni bi sürümmü
?

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
birde ben cevaplamak isterim;

Coreldraw baştada söylediğiniz üzere vektörel çalışmalarınız için yapılmış bir programdır özelliği elinize kalem alıp kağıda çizmek mantığının bilgisayar ortamındaki halidir istediğiniz özellikte ve karakterde çizimler yapıp boyutlandırıp bunlar üzerinde bozulma olmaksızın çalışabileceğiniz bir program.

photoshop ise piksel tabanlı bir programdır burda da değişik efecktler verip farklı tasarımlar oluşturabiliriz..

corelde yaptığın çalışma mutlak suretle cdr dosyası olarak elinde bulunsun psd olarak 2. bir dosya atarak photoshopta düzenleme yaparsın ki psd dosya artık piksel bir dosya olduğundan tekrar vectörel olarak baştan çizmen gereklidir birbirine geçiş var ancak bu gibi sıkıntılarında olucaktır tasarımını vectörel yapıp son düzenlemeler için photoshopu kullanabilirsiniz iyi çalışmalar...

Rıdvan KAYAHAN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.erkaytasarim.com
farklılıkları cok.
ama ikisi birbirini tamamlar nitelikdedir.
kısayollarından tutta görsel arayüzüne vede özelliklerine kadar hemen hemen hepsi farklı.
ama ortak yönleride yok deil mesela:
ikisininde biçok projede ortak olarak kullanılması

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
timsah_sg ve enderhafiz yorumlarınız gerçekten çok aydınlatıcı...

özellikle timsah seninkiler.. sanırım sayenizde çok daha iyi anlıyorum farkını... çok teşekkür ederin ;)

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
birde bu X4 sürümnde SP2 - SP1 diye ibareler geçiyor o nedir? win sürümüne uygunluk mu yoksa kendi sürümüyle mmi alakalı progrmaın?

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
hımm.. bende AMD Athlon 3000 var 1gb da rem var. acaba bu programda photoshop gibi çok mu kasr ykosa son sürümünü yüklesem sorun çıkartmazmı?

Ram belleğini güçlendirmeni tavsiye ederim çünkü corel katalog tarzı bol resimli işlerde gerçekten çok fazla ram yiyor. Bunun asıl nedenide oluşan temp dosyalarının epeyce yer kaplaması. Birde corel draw sen aksini belirtmemişsen resimleri otomatik embedleyen bir program. Bu da yüksek dosya boyutu demek tabi hele bu dosyayı alışkanlık olarak masaüstüne kaydediyorsan yandın gitti :) Şaka bir yana zaten grafik programları genel anlamda güçlü makinalar isteyen programlar. Eğer ben hız ve verim istiyorum diyorsan ekran kartına, ram belleğe ve işlemciye yatırım yapman lazım.

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
bu linkteki programı indireyimmi?

yada bu :xxxxxxxxxxxxxxxxx

hangisi ni indireyim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
Ram belleğini güçlendirmeni tavsiye ederim çünkü corel katalog tarzı bol resimli işlerde gerçekten çok fazla ram yiyor. Bunun asıl nedenide oluşan temp dosyalarının epeyce yer kaplaması. Birde corel draw sen aksini belirtmemişsen resimleri otomatik embedleyen bir program. Bu da yüksek dosya boyutu demek tabi hele bu dosyayı alışkanlık olarak masaüstüne kaydediyorsan yandın gitti :) Şaka bir yana zaten grafik programları genel anlamda güçlü makinalar isteyen programlar. Eğer ben hız ve verim istiyorum diyorsan ekran kartına, ram belleğe ve işlemciye yatırım yapman lazım.

:)) haklısın hele bi işe gireyimde ozaman en iyi yatırımı yapacağım inşalah :D

mesela CS3 kullanıyordum PS da, bazen çok kassada pek sıkıntı olarak görmüyordum ben, e millet CDR daha az kasıyor diyor sanki yani bu CS3 den daha verimli olabileceğini söyleyebilirmiyiz?

bu arada üstteki linkteki program uygunmu indireyimmi?

birde bu sp1 sp2 diye sürümleri var programad onlar neyin sürümü?

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
Birde corel draw sen aksini belirtmemişsen resimleri otomatik embedleyen bir program.

birde bunu biraz açabilirmisin?

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
bu linkteki programı indireyimmi?

yada bu :xxxxxxxxxxxxxxxxx

hangisi ni indireyim?

Eğer tekrar aynı hatayı yaparsanız forum kuralları gereği uzaklaştırılırsınız. Bu konuda forum olarak hassasız. Lütfen Dikkat

Crack ve Serial paylaşımı yasaktır.

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
Eğer tekrar aynı hatayı yaparsanız forum kuralları gereği uzaklaştırılırsınız. Bu konuda forum olarak hassasız. Lütfen Dikkat

Crack ve Serial paylaşımı yasaktır.

pardon... bilmiyordum. programın ismini belirtmemizde bir sakınca yok değilmi? eğer tekrar yanlış olursa lütfen ceza verilmesin tekrar bilmediğim içindir.. anlayışınız için teşekkür ederm.

CorelDRAW Graphics Suite X4 RETAIL DVD + SP2 v14.0.0.567

ismi böyle programın birde bu var :
CorelDRAW Graphics Suite X4 (RETAIL DVD/SP1-SP2/HotFix1)
bu ikisinden hangisi ? yani sp1 2 ne fark ediyor? win sürümüne uygunluk olarakmı yoksa programın kendi sürümümü?

Moderatör tarafında düzenlendi:

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
o kadar çok soru peşpeşe gelmişki hangisine cevap vereceğimi şaşırdım:S