Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CorelDRAW X6 Çıktı....

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Eksileri olduğu muhakkak. Ancak Corel X5 ile farklılaşma yolunda çok güzel bir ivme yakaladı. En büyük eksisi Nihat'ın da söylediği gibi tireleme. Bu eksiklik halen Quark kullanılmasını zorunlu kılıyor. Bence en büyük artısı da Corel'de bir çok uzantılı dosyayı sorunsuz açma ve bir çok formatta kaydetme seçeneğinin olması. Liste çok geniş. x6 x5'e göre daha stabil göründü bana. Çok hızlı açılıyor ve bir kaç kalem eklentisi var. Umutluyum x10'a doğru.

Evet bana göre de diğer versiyonlara göre daha stabil ve dinamik.

arizek

🌟Usta Tasarımcı🌟
benim gibi ağır vektörel desenler çizip X3'ü vazgeçilmez gören birine fikir değiştirtecek gibi bi sürüm olmuş.. 2 gündür 64 bit kullanıyorum ve tarayıcı sorunundan başka bi sıkıntı göremedim.. oldukça seri ve kullanması keyifli.. X4 ve X5 e dönüp bakmamıştım..sanırım X3ten vazgeçicem.. :)

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
benim gibi ağır vektörel desenler çizip X3'ü vazgeçilmez gören birine fikir değiştirtecek gibi bi sürüm olmuş.. 2 gündür 64 bit kullanıyorum ve tarayıcı sorunundan başka bi sıkıntı göremedim.. oldukça seri ve kullanması keyifli.. X4 ve X5 e dönüp bakmamıştım..sanırım X3ten vazgeçicem.. :)

X3'e göre x5 ve x6 nın farklılıkları var. Eğer Çalışmalarınızı siyah çalışıp laser yazıcı ile çıktı alıyorsanız her siyahı G:0 Grayscle yapmanız gerekir. Yoksa çıktılarınız tramlı çıkacaktır. Bence uğraş verme. X3 senin için daha stabil. Yok ben plotter vs. kullanıyorum dersen git gide bildiğin X'e kadar. ;)

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
X3'e göre x5 ve x6 nın farklılıkları var. Eğer Çalışmalarınızı siyah çalışıp laser yazıcı ile çıktı alıyorsanız her siyahı G:0 Grayscle yapmanız gerekir. Yoksa çıktılarınız tramlı çıkacaktır. Bence uğraş verme. X3 senin için daha stabil. Yok ben plotter vs. kullanıyorum dersen git gide bildiğin X'e kadar. ;)
G:0 yapmanıza gerek yok. Renk yönetiminde preserve pure black işaretli olsun yeter.

64 bit sürümündeki tarayıcı sorunlarıyla bilrikte bir çok sorun ilk servis paketle düzeltilecek.

arizek

🌟Usta Tasarımcı🌟

yok ben plotter vs. kullanıyorum :)

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arayüz çizimi zaten olan bir özellik idi. Sadece ön plana çıkarılmış. En büyük artılarından biri powerclip butonunun sağtuşa yerleştirilmiş olması ve swirl eklentisinin node için geliştirilmiş olması. ayrıca power clip alanı da quark gibi düşünülmüş. Renk paletini kopyalama ile çalışma renklerini alma konusundaki sorun da giderilmiş. Ramden ve işlemciden tüketimi de azaltılmış. Ancak programı biraz zorladım ve ilk bug ile karşılaştım. Paketler ile giderilecektir. Tavsiyem odur ki stabil hale gelene kadar yine de eski versiyonlarınızı heves edip hemen terk etmeyin.

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
G:0 yapmanıza gerek yok. Renk yönetiminde preserve pure black işaretli olsun yeter.

Evet buda bir çözüm. Preserve Pure Black CMYK siyahını %100 siyaha çevirir. Yani R:0 G.0 B:0 yapar. Peki mono laser yazıcılar için ideal. Ancak bir çoğumuz mono laser yazıcı yanında renkli laserde kullanıyor. Bu ayarı değiştirmediğimde develop +203 yazıcımdan siyah zeminlerin %100 cmyk olarak bastığı için yontmalar oluyor. Ben bu sorunu G:0 yaparak çözüyorum. Ayrıca Corel'in renk yönetimi ile oynama yapmadan. Ama bu zahmet verdiği için aydınger çıktılarımı dökümanı x3 te açıp yazdırıyorum.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Evet buda bir çözüm. Preserve Pure Black CMYK siyahını %100 siyaha çevirir. Yani R:0 G.0 B:0 yapar. Peki mono laser yazıcılar için ideal. Ancak bir çoğumuz mono laser yazıcı yanında renkli laserde kullanıyor. Bu ayarı değiştirmediğimde develop +203 yazıcımdan siyah zeminlerin %100 cmyk olarak bastığı için yontmalar oluyor. Ben bu sorunu G:0 yaparak çözüyorum. Ayrıca Corel'in renk yönetimi ile oynama yapmadan. Ama bu zahmet verdiği için aydınger çıktılarımı dökümanı x3 te açıp yazdırıyorum.
Develop yazıcınız Postscript değil mi? Neden bunlarla uğraşıyorsunuz?

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Develop yazıcınız Postscript değil mi? Neden bunlarla uğraşıyorsunuz?

Develop'ta siyah %100 çıktı alınca (sanırım servisin ekonomik ayarladığından) yazılar dolu çıkmıyor. Yani bir mono laser yazıcının verdiği kalitede çıktı alınamıyor. Genelde aydınger çıktıyı ufak ebatlı tek renk işler ve serigrafi için aldığımızdan filmde uçmalar oluyor. CMYK %100 verdiğimizde tıpkı ofset gibi renkler oturmadığından bu seferde işler kirli oluyor.

sunshine20

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corel x6 ya yeni eklenen özellikler çok işimize yarıyacak türden şeyler. İllüstratörden çok çok daha iyi bir program haline geldi

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
corelin illustratordan bir farkı kalmadı artık yeni özellikler illustratorun özelliği ile aynı bu kadar da kopya olmaz acaba ne zaman özgün olacak bu corel merak ediyorum

Her iki programın kendilerine göre özgün ve farklı yanları var,

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
Kopyacılık konusuna katılmıyorum emre. Yazılımların tarihçesini incelerseniz fikrinizin değişeceğini de göreceksiniz.