Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CorelDraw'da numarasız barkod sorunu

saserdar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar elimde 8 çeşidi var işin içinden çıkamıyorum her biri farklı farklı nasıl verecem aynı barkodu bilen duyan yapan birileri varsa bir zahmet yardım etsinler
şimdiden teşekkürler

NrxP2.jpg

saserdar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yok mu en ufak dahi fikri olan arkadaşlar?

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
çok mu değil mi bir karar verin :p
güzel bir konu.
Paylaşım yapanlara teşekkürler :)

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben de denemek ve fazla olup olmadığını anlamak istedim ama Barcode Wizard çalışmıyor (X5) düzeltmenin bir yolu var mı?

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
arkadaşlar, anladığım kadarıyla verilen barkod numarası 4 haneden fazla oluyor. sadece 4 hanesi barkod üzerinde görünüyor. diğerleri barkodun solunda sütun olarak görünüyor sanırım. ambalaj konusunda tecrübe sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

dJx4E.jpg

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
arkadaşlar, anladığım kadarıyla verilen barkod numarası 4 haneden fazla oluyor. sadece 4 hanesi barkod üzerinde görünüyor. diğerleri barkodun solunda sütun olarak görünüyor sanırım. ambalaj konusunda tecrübe sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

dJx4E.jpg
İyi tespit. Fakat bu durumda öndeki rakamları bilmeden aynı barkod oluşturuluamaz gibi bir sorun çıkıyor ortaya.

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
yada corel'in barcode wizard'ında bulunan 18 çeşit barkod haricinde farklı bir barkod türü de olabilir.

fakat code 39'a numaraları girdiğiniz zaman, sasedar arkadaşımızın verdiği barkod görüntüsünün ekrana göre sağdan sola 3/2'lik kısmını doğru alıyor. diğer kısmı ise yok.

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
sanırım görseldeki güvenlik için personel tanıtım kartının barcode çalışması müşteriniz olan ilgili firmanın personel müdürlüğünden barcode dökümünü/dökümlerini istemeniz gerekiyor.

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
sanırım görseldeki güvenlik için personel tanıtım kartının barcode çalışması müşteriniz olan ilgili firmanın personel müdürlüğünden barcode dökümünü/dökümlerini istemeniz gerekiyor.

tahmin ediyorum barkod dökümü istemek yetmez, kartı yapan firma ile irtibata geçmek gerek.

bu tip kartlara personelin bilgileri yükleniyor. bu kartla giriş ve çıkışlarda yada firma içinde başka işlemler yapılıyordur ve kesinlikle barkod türü farklıdır.

barkod üzerinde bulunan kart numarası da olabilir. bu eğer personel kartı ise barkod okuyan bir cihazdan geçer. manyetik şeridi görünmüyor.

örneğin carrefour kartında neredeyse barkod uzunlukları aynı. numaralarına dikkat edilirse 4 haneli 5 gruptan oluşuyor.

2COFl.jpg

Son düzenleme:

vedfux

🌟Usta Tasarımcı🌟
etiket çalışmalarımda epeyce kullandum barkod işini ama genelde EAN-13 olarak yapıyordum. bu sorunu (Code25) i seçerek yapabilirsin ( Kırmızı işaretli olan yer)
iX94h.jpg

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
etiket çalışmalarımda epeyce kullandum barkod işini ama genelde EAN-13 olarak yapıyordum. bu sorunu (Code25) i seçerek yapabilirsin ( Kırmızı işaretli olan yer)
iX94h.jpg

CODE 25 türüne 0461 rakamları girildiğinde bu barkod çıkıyor, aynısı değil;

M9YYL.jpg

agit77

🏆Pro Tasarımcı🏆
yukarıdaki verilen resmi barkot makinasından okuttum :)

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Diyelimki benzer bir çalışma daha yapmamız istendi ve benzer bir barkot daha elimize geçti o zaman da barkod makinesinden okutmamız mı gerekiyor ? Yoksa baştaki 0080'in mantıksal bir açıklaması var mı? ...