Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Crocodile tear's are fake /timsahın sahte gözyaşları

filizdmr

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
filizcinardemirtas.blogspot.com
Timsahın sahte gözyaşları üzerine kurulu , sahteliklerle dolu bir tema...Sahte otlar, sahte renkler ve sahte vahşi yaşam...

Günün anlam ve önemine uyan bir çalışma olmuş :) :alkis:
(vahşi kelimesi olsada olmasada anlamını yitirmiyor)

Bu çalışmanda çok güzel,küçük ayrıntılarda, büyük anlamlar gizlemişsin,görüntü renkler komposizyon hoşuma gitti tebrik ederim yoŞa .

Son düzenleme:

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Timsahın sahte gözyaşları üzerine kurulu , sahteliklerle dolu bir tema...Sahte otlar, sahte renkler ve sahte vahşi yaşam...

Günün anlam ve önemine uyan bir çalışma olmuş :) :alkis:
(vahşi kelimesi olsada olmasada anlamını yitirmiyor)

Bu çalışmanda çok güzel,küçük ayrıntılarda, büyük anlamlar gizlemişsin,görüntü renkler komposizyon hoşuma gitti tebrik ederim yoŞa .

Çok teşekkür ederim FİLİZDMR...Küçük ayrıntılarda büyük anlamlar saklamayı çok seviyorum...Herkes göremesede ,gören biri olduğunda acayip heyecanlanıyorum:)

Günün anlam ve önemi sanırım özel bir durumdu :) denk gelmesine sevindim...Tekrar teşekkür ederim.

a.g.s.l

👑Efsanevi Grafiker👑
Ayrıntılarla gizli ve anlamlı bir çalışma arkadasım
her ayrıntıyı incelemek ayrı bir keyif verdi bana...
paylastıgın için çok tesekkur ederım
emegıne saglık:)

sLyman

🏆Pro Tasarımcı🏆
aslında senin çalışmalarına farklı bir isim getirmek lazım diye düşünüyorm tipografi adı altında olması onları gölgeliyor çünkü dikkat ediyorumda gündelik işler değil yaptıkların. bilimkurgu ve hayalgücünün tasarıma dönüşümü yeni bir dönem başlatabilirsin ;)

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Ayrıntılarla gizli ve anlamlı bir çalışma arkadasım
her ayrıntıyı incelemek ayrı bir keyif verdi bana...
paylastıgın için çok tesekkur ederım
emegıne saglık:)

Detaylı incelemeden dolayı ben teşekkür ederim...Haz verdiyse ne mutlu bana...

aslında senin çalışmalarına farklı bir isim getirmek lazım diye düşünüyorm tipografi adı altında olması onları gölgeliyor çünkü dikkat ediyorumda gündelik işler değil yaptıkların. bilimkurgu ve hayalgücünün tasarıma dönüşümü yeni bir dönem başlatabilirsin ;)

Düşünceleriniz adına teşekkür ederim.Henüz bir stil yada kategori belirlemek için erken diye düşünüyorum...

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bence bir eksiklik var timsah niçin sahte gözyaşı döker
bunu atlamışsın

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
bunu atlamışsın

Sakın siz yorumları ve dolayısıyla yorumlar içerisinde bulunan "Timsah neden gözyaşı döker" ile ilgili açıklamaları ATLAMIŞ olmayasınız? Son sayfaya doğru güzel bir atlayış olmuş.

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
amacım seni kırmak veya ukalalık yapmak değil
sadece afişin isminin anlamını
çizdiğin kompozisyonda daha iyi anlatmana
yardımcı olmaktı. ama sanırım sen yanlış anladın
sonuçta dervişin fikri neyse zikride odur
sana başarılar dilerim

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
amacım seni kırmak veya ukalalık yapmak değil
sadece afişin isminin anlamını
çizdiğin kompozisyonda daha iyi anlatmana
yardımcı olmaktı. ama sanırım sen yanlış anladın
sonuçta dervişin fikri neyse zikride odur
sana başarılar dilerim

Sizi yanlış anlamadım , aksine dikkatli olmanız konusunda uyardım.Çalışmanın bulunduğu yorumlar içerisinde birçok şey konuşulur...Önce yorumları okuyup sonra kendi yorumumuzu yaparsak daha sağlıklı olur değil mi?

Sizede başarılar...

Gülsüm ÖZER

🏆Pro Tasarımcı🏆
Başarılı bir çalışma olmuş yine diğerleri gibi...
Emeğinize sağlık.

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sizi yanlış anlamadım , aksine dikkatli olmanız konusunda uyardım.Çalışmanın bulunduğu yorumlar içerisinde birçok şey konuşulur...Önce yorumları okuyup sonra kendi yorumumuzu yaparsak daha sağlıklı olur değil mi?

Sizede başarılar...

okumadığımı nerden biliyorsun

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Başarılı bir çalışma olmuş yine diğerleri gibi...
Emeğinize sağlık.

Teşekkür ederim Sayın Gül_love...

okumadığımı nerden biliyorsun

Şurdan olabilir mi aceba?

Uzun yıllardır Televizyonu belgesel izleme amacımdan başka amaçta kullanmıyorum...

Buda şu demek; Sadece timsah değil, 100 lerce hayvan hakkında genel bilgilerden daha fazla bilgi sahibiyim.(Bazılarını doğada gözlemleme fırsatımda oldu)

Timsaha gelecek olursak; Timsahın sahte gözyaşları tabirinin karşılığını günlük hayatta "samimi olmayan bir üzüntü, vicdan azabı vs vs " gibi durumlarda kullanırız.

Şimdi gelelim timsahların neden gözyaşı döktüklerine...Tihsahlarda 3 adet göz kapağı vardır.Gözyaşı salgısı ile 3. tabakanın arkasında kaygan bir yüzey oluşturulur , gözyaşı sayesinde hem 3 göz kapağı tabakasının (adını yanlış hatırlamıyorsam membrana nictitans olmalı)rahat bir şekilde hareket etmesini hemde bakterilerin üremesi engeller.

(3. göz tabakası tamamen saydamdır ve su altında devreye girer,gözü korur , görüşü engellemez)

Daha önceden öğrendiğim bir bilgi:)
F. A. Bogorad, insanlarda tükürük bezlerine giden parasempatik sinirin bazı liflerinin doğuştan gözyaşı bezleri ile irtibatlı olduğunu, bu kişilerin yemek yerken gözyaşı döktüğünü bulmuştu ve bu duruma ‘timsah gözyaşı sendromu’ adını vermiştir.

Sanırım yeterince açıklayıcı oldum...Teşekkür ederim.

Bu açıklamayı okuduktan sonra (okuduğunuzu idda ediyorsunuz) sizin yorumunuz ;

bunu atlamışsın

Birincisi;

Konumuz timsahın neden gözyaşı döktüğü değil.Sahte teması işlenmiş.

İkincisi;

Konumuz timsahın neden gözyaşı döktüğü olsa bile açıklama yapılmış.Çalışma içerisinde timsahın neden gözyaşı döküldüğü irdelenmiyor. İredelenen şey basit ve açık.Çalışmanın en başında bi notta var; "sahtelikler üzerine kurulu bir tema".

Yeterlidir umarım.

power088

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.mrotto.com.tr
saygıyla bakıyorum ve tebrik ediyorum konsept süper uyum süper düşünce süper daha ne diyeyim :D

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
Teşekkür ederim Sayın Gül_love...

Şurdan olabilir mi aceba?

Bu açıklamayı okuduktan sonra (okuduğunuzu idda ediyorsunuz) sizin yorumunuz ;

Birincisi;

Konumuz timsahın neden gözyaşı döktüğü değil.Sahte teması işlenmiş.

İkincisi;

Konumuz timsahın neden gözyaşı döktüğü olsa bile açıklama yapılmış.Çalışma içerisinde timsahın neden gözyaşı döküldüğü irdelenmiyor. İredelenen şey basit ve açık.Çalışmanın en başında bi notta var; "sahtelikler üzerine kurulu bir tema".
Yeterlidir umarım.

herkesin bakış açısı farklıdır insanı diğer canlılardan ayıran özellikde budur ben çalışmayı beğenmedim demedim sadece bana göre bir eksiklik gördüm ve belirttim bunun üzerine
tüm silahlarını kuşanıp savunma yapmak, karşıdaki kişiyi suçlamak pek doğru bir yaklaşım olmasa gerek.
eleştirime katılmadığını belirtmen yeterliydi.
biraz hoş görü lütfen....

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
saygıyla bakıyorum ve tebrik ediyorum konsept süper uyum süper düşünce süper daha ne diyeyim :D

Teşekkür ederim sayın power088...

herkesin bakış açısı farklıdır insanı diğer canlılardan ayıran özellikde budur ben çalışmayı beğenmedim demedim sadece bana göre bir eksiklik gördüm ve belirttim bunun üzerine
tüm silahlarını kuşanıp savunma yapmak, karşıdaki kişiyi suçlamak pek doğru bir yaklaşım olmasa gerek.
eleştirime katılmadığını belirtmen yeterliydi.
biraz hoş görü lütfen....

Alınganlığınız mı üzerinizde bilmiyorum ancak silah felan kuşandığım yok :) Çalışmayı beğenedebilirsiniz beğenmeyedebilirsiniz...Gayet normal bir durumdur bu...Üstüne basa basa belirtmek istiyorum tekrar...Siz timsahın neden gözyaşı döktüğünü sordunuz , bunu es geçtiğimizi söylediniz, bende size bunun belirtildiğini söyledim.
Konu bundan ibaret, kesinlikle hoşgörü ve saygı gösteriyorum ki siz diye hitamlarda bulunuyorum, sadece sizi dikkatli olmaya teşvik etmeye çalışıyordum...Sanırım yanlış anlaşıldık.

İlginiz için teşekkür ediyorum.İyi çalışmalar.

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sayın mawı06;

Timsaha gelecek olursak; Timsahın sahte gözyaşları tabirinin karşılığını günlük hayatta "samimi olmayan bir üzüntü, vicdan azabı vs vs " gibi durumlarda kullanırız.

Çalışmanın bilimsel yanını ve açıklamasını bir yana bırakıyorum.
Yukarıdaki açıklamayı; Tekrar okumanızı rica ederek, çalışmaya dönüyorum ;)

YoŞa; yine kompozisyonu ve konusu ile, ilginç ve düşündürücü bir çalışma olmuş...Ellerine sağlık yoSa' cım...Sahte otlar, sahte renkler ve sahte vahşi yaşam...sahte olan herşey, konuyu en iyi şekilde anlatmış zaten...(timsah' ın sahte gözyaşları) tebrik ederim.

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sayın mawı06;

Çalışmanın bilimsel yanını ve açıklamasını bir yana bırakıyorum.
Yukarıdaki açıklamayı; Tekrar okumanızı rica ederek, çalışmaya dönüyorum ;)

YoŞa; yine kompozisyonu ve konusu ile, ilginç ve düşündürücü bir çalışma olmuş...Ellerine sağlık yoSa' cım...Sahte otlar, sahte renkler ve sahte vahşi yaşam...sahte olan herşey, konuyu en iyi şekilde anlatmış zaten...(timsah' ın sahte gözyaşları) tebrik ederim.

hanımefendi en az sizin kadar türkçe bilgisine sahibim
tasarımı yapan arkadaş açıklamasını gayet anlaşılır bir
türkçe ile yapmıştır zaten.
aramızda ki fark sadece bakış açısıdır
sizin ayrıca dikkat çekmenize
lüzum yok.herkes kendi işine baksın lütfen

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
hanımefendi en az sizin kadar türkçe bilgisine sahibim
tasarımı yapan arkadaş açıklamasını gayet anlaşılır bir
türkçe ile yapmıştır zaten.
aramızda ki fark sadece bakış açısıdır
sizin ayrıca dikkat çekmenize
lüzum yok.herkes kendi işine baksın lütfen

Bakmak ile görmek arasında çok fark vardır.

Beyefendi; ben zaten işime bakıyorum, o konuda bir endişeniz olmasın.
Sizinle tartışıp değerli vaktimizi harcamaya da niyetim yok...Ortaya yorum yapmışsınız, bakış acısı ile konuya yorum getirmek farkılı şeylerdir...Okudum demişsiniz, fakat bakış açısı ve yorumlara ve düşüncelere hoşgörü gösterin diyerek konuyu çekiyorsunuz....Altını çize çize gösterdigim cümleler, anlatılmak istenen şeyi kısaca özetleyen cümlelerdir...bende görmenize yardımcı oldum...özür dilerim bilseydim, yardım etmezdim...

Kolay gelsin...

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bakmak ile görmek arasında çok fark vardır.

Beyefendi; ben zaten işime bakıyorum, o konuda bir endişeniz olmasın.
Sizinle tartışıp değerli vaktimizi harcamaya da niyetim yok...Ortaya yorum yapmışsınız, bakış acısı ile konuya yorum getirmek farkılı şeylerdir...Okudum demişsiniz, fakat bakış açısı ve yorumlara ve düşüncelere hoşgörü gösterin diyerek konuyu çekiyorsunuz....Altını çize çize gösterdigim cümleler, anlatılmak istenen şeyi kısaca özetleyen cümlelerdir...bende görmenize yardımcı oldum...özür dilerim bilseydim, yardım etmezdim...
Kolay gelsin...

bakın benim eksiklik var dediğim nokta
tasarımın isminin çalışmada vurgulanmamış
olmasıdır.
nedir çalışmanın ismi timsahın sahte gözyaşları
değilmi
hangi konu başlığı altında yapılıyor bu çalışma
tipografi buda doğrumu sanırım dogru
napılabilirdi timsahın agzına bir harf yerleştirilirdi
timsahın yavrusunu yerken döktüğü sahte gözyaşına
atıfda bulunulmuş olurdu.
benim dikkat çekmek istediğim husus buydu
çalışmayı yapan arkadaşın ve sizin gözden kaçırdığınız
nokta tamda burasıydı
özür dilemenize lüzum sadece iki kişi tartışırken
üçüncü olmayın kafidir

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bakın benim eksiklik var dediğim nokta
tasarımın isminin çalışmada vurgulanmamış
olmasıdır.
nedir çalışmanın ismi timsahın sahte gözyaşları
değilmi
hangi konu başlığı altında yapılıyor bu çalışma
tipografi buda doğrumu sanırım dogru
napılabilirdi timsahın agzına bir harf yerleştirilirdi
timsahın yavrusunu yerken döktüğü sahte gözyaşına
atıfda bulunulmuş olurdu.
benim dikkat çekmek istediğim husus buydu
çalışmayı yapan arkadaşın ve sizin gözden kaçırdığınız
nokta tamda burasıydı
özür dilemenize lüzum sadece iki kişi tartışırken
üçüncü olmayın kafidir

Uslubunuza dikkat edin Lütfen.

özür dilerim bilseydim, yardım etmezdim...

Size diyebilecegim tek şey şudur...:
İşte anlama seviyenizi yorumunuzdan da görebiliyoruz..."özür dilerim " derken...yaptıgım yorumdan dolayı özür dilemedim; siz bizi anlamıyorsunuz, "kendimi yorup, değerli vaktimi harcadım boşu boşuna" diye özür diledim...neyse bunu da anlamıyacaksınız ama ben yinede anlatayım dedim...bence bu kadar uzun ve boş şeyler yazmak yerine, değerli vaktinizi forumda araştırma yapmaya harcayabilirsiniz.

Size iyi forumlar...