Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CS3 de yeni sayfa nasıl açılır?

hansome

🌱Yeni Üye🌱
merhaba, kendi çabamla orta düzelde corel draw öğrendim. Şimdi de photoshop a başladım. Arkadaşlar photoshop da yeni sayfa açmayı ayrıntılı anlatabilir misiniz. Yani demek istediğim File/new yap ve aç değil. Bunu yaptığımızda çıkan iletişim kutusundaki bölümleri özelikle preset bölümünü açıklayabilir misiniz. Başka bir sorum da şudur, malum internetten topladığım dökümanlarla ve eğitim cd leriyle öğrenmeye çalışıyorum ve bazen arkadaşlar çok yanlış bilgiler verebiliyor. örneğin yaptığım işi web de yayınlayacaksam file/new yaptığımda çıkan iletişim kısmında resolution kısmı 72 ve color mod kısmı rgb mi olacak. baskıya vereceksem bu düzen 300 ve cmyk mı olacak. internette bir arkadaş bunun tam tersini söylemiş. isterseniz linkini de vereyim okuyun. Birisi yeni sayfa açmanın standartlarını ve preset kısmındaki sanırım hazır sayfaları anlatabilirse sevinirim. Çünkü bu kısmı öğrenmeden diğer kısımlara geçmeyeceğim. Temel burada zira.
Teşekkür ederim.

Benzer konular

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Nerede neden Corel, nerede neden Photoshop kullanılırın mantığını araştırın.. "O onu dedi, bu bunu.." şeklinde reçeteler yerine temel prensipleri anlamaya çalışınız bence.. O zaman bu sorularınızın cevabını zaten biliyor olacaksınız.

O dediğiniz link, bu forumdaki bir konuya aitse görmek isterim. Değilse gerek yok.. :)

Bir yanlış anlama mı söz konusu acaba?

hansome

🌱Yeni Üye🌱
Bahsettiğim link bu sitede değil. Zira burada herhangi bir yanlış bilgiye hiç rastlamadım. Nerede corel ve nerede photoshop sorusuna yanıt buldum. Bu nedenle ilk önce corel şimdi de photoshop öğreniyorum. aslında corel orta düzeyde değil, daha ileri düzey öğrenmiş durumdayım. Ama bu internette hemen hemen yüzlerce bilgiyi harmanlayıp bir o kadar da ders uygulayıp gerçekleştirdim. Aynı öğrenme mantığını photoshop içinde kullanmak istiyorum. Ama bir şeyi tam olarak öğrenemedim mi diğer konuya geçmiyorum. Yeni sayfa açabiliyorum. Benim sormak istediğim file/new yaptığımda çıkan iletişim kutusundaki tüm öğeleri öğrenmek. Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

hansome

🌱Yeni Üye🌱
Yanlış mı anladım bilmem. Linki buraya kopyalıyorum.

3. maddeyi okumanız yeterli

3-Resolution çözünürlük demek. Dijital baskılarda (kartvizit, dergi vs.) 72 Pixels/Cm kullanıyoruz genelde fakat İnternet yayını yapacaksanız 300 en net görüntüyü verir.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Yanlış mı anladım bilmem. Linki buraya kopyalıyorum.
3. maddeyi okumanız yeterli

3-Resolution çözünürlük demek. Dijital baskılarda (kartvizit, dergi vs.) 72 Pixels/Cm kullanıyoruz genelde fakat İnternet yayını yapacaksanız 300 en net görüntüyü verir.

O'nun kafası karışmış... Forumlarda olabiliyor bazen. Tavsiyem öncelikli olarak "gerçek" bir kitap. O zaman forumlarda gezmek çok daha güvenli. Doğru-yanlış, kısa yol-uzun yol ayırt edilebilinir.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Ters yazmış.. O şahıs vektörel çizimler hakkında en ufak bir fikri bile olmayan biri..

Satış Danışmanlığı, Bilgi İşlem Yönetimi, Grafik Tasarımı, Web Tasarımı, Network Yönetimi alanlarında çalıştım.

açıkçası RGB her rengi verdiği için bana göre CMYK’dan bile daha üstün.
Beyaz renk CMYK’da bile yok mesela.O bölüm beyaz kağıda baskıda boş bırakılıyor ve beyaza boyalı sürü veriliyor. Ama RGB’de baskı yapın ve görün farkı. Bembeyaz rengi bile hakkıyla elde ediyorsunuz.

Bu satırları yazan birinin dediklerini tamamen unutun. İşinize bakın. Grafik(erlik)le uzak yakın alâkası bile yok.

RGB'de beyaz baskı yapıyormuş.. :rofl: :rofl: :rofl:

Mesajınızı editleyerek, o linki de kaldırın lütfen.. Reklama gerek yok.

Son düzenleme:

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
aaa bakın o eğlenceli kısmı kaçırmışım... 255x255x255 renk yani tek bir beyaz için aaahahaha olur ama; dediğim gibi kafası karışmış.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
beyaz renk için süt kullanıyorlarmış, tercihen sek süt

hansome

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür ederim arkadaşlar. allahtan ilk başta corel öğrenmişim. rgb nedir cmyk nedir bilmesem orada yazılan bilgileri uygulardım. Ama sonuçta corel bildiğim için şüpelendim ve emin olmak için de sizlere sordum. zira photoshop corel den çok daha fazla karmaşık bir proğram.