Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Cs4 Extended Brush yardım!

Lullaby

🌱Yeni Üye🌱
adobe2g.jpg

Arkadaşlar merhaba.

Ps cs4 Extended kullanıyorum ve bir çok brush indirdim. öncelikle bunları nereye atacağım konusunda bayağı bir zorluk çektim zira adobe dosyasının içerisinde birden fazla adobe photoshop dosyası olduğundan ötürü kafamı karıştırdı. En sonunda C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS4klasöründeki presets > brushes klasörüne .abr uzantılı dosyalarımı 'brushları' attım. kimilerinin uzantıları .pspbrush'a benzer birşeydi ve bunların uzantılarınıda .abr olarak değiştirdim. böylelikle photoshop brush sembolüne büründüler. herneyse, photoshop'u açtım ve brush bölümüne baktım fakat yaklaşık 50 küsür fırçamdan sadece 5-10 tanesi gözüktü. ötekiler çalışmıyor. doğru yeremi attım diye araştırırken tüm adobe dosyalarındaki presets > brushes dosyalarına aynı brush'ları yapıştırdım fakat sonuç değişmedi. anlayacağınız brush'larımın yarısı çalışmıyor. Sebebinide anlamış değilim. Bana bu konuda yardımcı olabilecek birileri varmı acaba? şimdiden ilginizden ötürü teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Saygılarımla.

Son düzenleme:

workmedya

🌟Usta Tasarımcı🌟
yüklemeye çalıştığın brushlar eski photoshop sürümlerinin olabilir(yani çalışmayanlar)

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Uzantısı .pspbrush dedikleriniz, Corel'in Paint Shop Pro programının brush'ları olduğundan Adobe'un Photoshop'unda çalışmaması doğal.. :)

Lullaby

🌱Yeni Üye🌱
Ama uzantısı .abr olanların çoğu yine çalışmadı. pspbrush olanlar hakkında dediklerinizi bende biliyorum. Diğerlerinin çalışmaması hakkındaydı benim sorum. herneyse. bunun hakkında bi bilginiz varmı?

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Ama uzantısı .abr olanların çoğu yine çalışmadı. pspbrush olanlar hakkında dediklerinizi bende biliyorum. Diğerlerinin çalışmaması hakkındaydı benim sorum. herneyse. bunun hakkında bi bilginiz varmı?

Aslında onların da hangi programla uyumlu oldukları hakkındaki bilgiyi, edindiğiniz/indirdiğiniz yerde bulabilirdiniz sanıyorum..

Herhangi birini bir metin editörü ile açarak (notepad bile olabilir) dosya içerisinde üretici firma, sürüm numarası v.b. bilgiler olup olmadığına bakarak fikir edinmeye çalışabilirsiniz.. Ama her yerde binlerce benzeri dolaşırken uğraştığınıza değer mi bilmiyorum.. :)