Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Öncelikle resmimizi açıyoruz ve klavyeden shift+ctrl+u tuşlarına basıyoruz resim siyah beyaz bir hal aldı sonra Ctrl+A tuşuna basıyoruz resmin hepsini seçmek için ardından Ctrl+C tuşuna basıyoruz ardından channels paneline tıklıyoruz burda yeni bir channel açıyoruz(Create new channel) sonra Ctrl+V tuşuna basarak kopyalıyoruz sonra Ctrl+I tuşuna basıyoruz yani resmi invertli hale getiriyoruz ardından Ctrl+L tuşuna basıyoruz açık olan yerleri karartıyoruz(Set black point ile) ardından brush toolu seçiyoruz soft olsun foregraund rengide siyah olsun brushın değerini normalden overlaye çeviriyoruz en üstte olacak sonra açık kalan yerleri siliyoruz ardından foregraund rengini beyaz yapıyoruz ve brushla yazıların ve insan şeklinin üstünden geçiyoruz bunu yapmammızın nedeni şeklin daha açık olması daha sonra channels layerine Ctrl+Click(Mousla) tıklıyoruz ardından RGB yazan yeri aktif hale getirip layer paneline dönüyoruz burda yeni bir layer açıyoruz ardından foregraund rengi beyaz iken kalvyeden Alt+Backspace tuşuna basıyoruz sonra seçili alandan çıkıyoruz sonra File menüsünden yeni bir document açıyorsunuz boyutu 700*525 olsun ok diyorsunuz arka plan rengini siyah yaptıktan sonra davıncı çalışmasını yeni açtığımız documentin içine atıyoruz (Move Tool ile) sonra resmi sayfaya göre ayarlıyoruz ardından blending options panelini açıyoruz (Layere iki kez çift tıklayın) burdan outer glow efekti verin ben mavi verdim size bölümüne 10 girin ok tuşuna basarak çıkın sonra Layer 1 den 2 adet kopya alın bunu layer 1'i basılı tutarak new layerın üstüne bırakın sonra Filter/Blur/Radial Blur'ı Tıklayın Amount yazan yeri 100 yapın zoom işaretli olsun ok bastıktan sonra klavyeden 2 defa Ctrl+F tuşuna basıyoruz amaç radialı yükseltmek sonra layerdan bir kopya daha alıyorsunuz böylelikle çalışma daha parlak bir hal alıyor sonra Text ile yazımızı veriyoruz text'e efet vermek için bir önceki layerda bulunan F şekline tıklıyorsunuz alt tuşuna basılı tutarak text layerine bırakıyorsunuz böylelikle kısa yoldan efekt vermiş oluyoruz daha sonra grandiet toolu seçiyoruz burda brushı normalden Dissolve olarak değitiriyoruz foregraund rengide beyaz olsun sonra mousla ortadan yukarıya doğru çekiyoruz ardından text layerindeki efekti alt tuşuna basılı tutarak bir üstteki layera atıyoruz son olarak Filter/Blur/Motion bluer tıklıyoruz angle yazan yer 0 olsun ok diyoruz efekti yazıya göre ayarlıyoruz işte hepsi bu kadar...:wink:
eline sağlık yasin, bu tür çalışmalardan mutlaka öğrenmemiz lazım. eğer sana yakın olsaydım sizin evden hiç çıkmaz başının etini yerdim öğret diye.:tongueout: