Neler yeni

Deniz Okulu Broşür

ZUCKER

♾️Grafik Gurusu♾️
baştan sona acemilik kokan bi çalışma...verdiğiniz uyguladığınız tek şey baskın gradient olmuş...böyle bir broşür elime verildiğinde bakmayı istemezdim doğrusu...yazı fontu çalışmaya derinlik vermeliydi ama burda tam tersi çok sıradan bi yazı karakteri ve anlamsız efektler uygulamışsınız...puzzle esprisi güzel ama kullanılan puzzle güzel değil...belki parçalara biraz bevel emboss verseydiniz gerçekçi durmasını sağlardınız...amacına uygun mu evet uygun herşey kocaman kocaman yazılı anlaşılmaması imkansız...tasarım olarak bakıyorum ve gerçekten şaşırıyorum...müşteri beğenmiş olabilir...teknik bilgileri bilmediği için yada tasarım gücüne sahip olamadığı için kabul etmiştir...dünyadan örnek afişler bölününe verdiğiniz zamanda keşke onlardan birazda kendinizi geliştirmek için faydalansaydınız...emeğe saygımız sonsuz...kolay gelsin...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
baştan sona acemilik kokan bi çalışma...verdiğiniz uyguladığınız tek şey baskın gradient olmuş...böyle bir broşür elime verildiğinde bakmayı istemezdim doğrusu...yazı fontu çalışmaya derinlik vermeliydi ama burda tam tersi çok sıradan bi yazı karakteri ve anlamsız efektler uygulamışsınız...puzzle esprisi güzel ama kullanılan puzzle güzel değil...belki parçalara biraz bevel emboss verseydiniz gerçekçi durmasını sağlardınız...amacına uygun mu evet uygun herşey kocaman kocaman yazılı anlaşılmaması imkansız...tasarım olarak bakıyorum ve gerçekten şaşırıyorum...müşteri beğenmiş olabilir...teknik bilgileri bilmediği için yada tasarım gücüne sahip olamadığı için kabul etmiştir...dünyadan örnek afişler bölününe verdiğiniz zamanda keşke onlardan birazda kendinizi geliştirmek için faydalansaydınız...emeğe saygımız sonsuz...kolay gelsin...

Peki müşteri yönlendirmesiyle çalışılmadığını biliyormusunuz? Hayır..
Ozaman acemilik kokusu (Ter kokusunu biliyorum ama bu zor bir koku olsa gerek), Müşteri teknik terim kullanmasa, tasarım gücüne sahip!!! (ilginç müşteri) olmasa da, SADECE YANINIZA OTURSA, bu şöyle bu böyle olsun diye..
Ne yaparsınız?
Teknik terim kullanıp, hayal gücünüz gevşek mi dersiniz müşteriye..?
Kendinizi geliştirseydiniz demişsiniz ben buna çok güldüm..İlahi zucker sen çok yaşa emi:)

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑

Teknik olarak eleştirmeyeceğim ne yorumu nede çalışmayı...

ancak sorun şurda, tasarımcı olmak ile ticaret arasında fark vardır, olmalıda eğer bizler teknik olarak incelersek emin olun picassoda bile hata buluruz.. Syn Göhan TEKİN'in daha önce bizlerle paylaştığı hikayeyi paylaşıyorum.. Siz anlayın gerisini.. ve unutmayın ticaret ile tasarım bu platformda birbirinden ayrılmaz ikilidirler

Hindistan’da çok ünlü bir ressam varmış. Herkes bu ressamın yapıtlarını kusursuz kabul edecek kadar beğenirmiş ve onu “Renklerin Ustası” anlamına gelen Ranga Geleri olarak tanısa da kısaca Ranga Guru derlermiş. Onun yetiştirdiği bir ressam olan Racigi ise artik eğitimini tamamlamış ve son resmini bitirerek Ranga Guru’ya götürmüş ve ondan resmini değerlendirmesini istemiş. Ranga Guru;

“Sen artık ressam sayılırsın Racagi. Artık senin resmini halk değerlendirecek.”

diyerek resmi şehrin en kalabalık meydanına götürmesini ve meydanda en görünen yere koymasını istemiş. Yanına da kırmızı bir kalem koyarak halktan beğenmedikleri yerlere çarpı koymalarını rica eden bir yazı bırakmasını istemiş. Racigi denileni yapmış.

Racigi birkaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde görmüş ki tüm resim çarpılardan neredeyse görünmüyor. Çok üzülmüş tabii. Emeğini ve yüreğini koyarak yaptığı tablo kırmızıdan bir duvar sanki. Resmi alıp götürmüş Ranga Guru’ya ve ne kadar üzgün olduğunu belirtmiş. Ranga Guru üzülmemesini ve yeni bir resim yapmasını istemiş. Racigi yeniden yapmış resmi ve gene Ranga Guru’ya götürmüş.

Ranga Guru resmi tekrar şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş. Ama bu defa yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde yağlı boya, birkaç fırça ile birlikte insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını istemiş. Racigi denileni yapmış…

Birkaç gün sonra gittiği meydanda görmüş ki resmine hiç dokunulmamış, fırçalar da boyalar da bırakıldığı gibi duruyor. Çok sevinmiş ve koşarak Ranga Guru’ya gitmiş ve resme dokunulmadığını anlatmış. Ranga Guru demiş ki;

“Sevgili Racigi, sen ilk resminde insanlara firsat verildiginde ne kadar acımasız eleştirebileceklerini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı… Oysa ikinci resminde onlardan hatalarını düzeltmelerini istedin, yapıcı olmalarını istedin. Şunu hiç unutma sevgili Racigi, kötü yönde eleştirmek kolaydır, yapıcı eleştiride bulunmak ise eğitim gerektirir. “

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
yorumlarınızdaki profosyonelliği çalışmanızda göremedim. şahsen ben sizden çok daha üstün bir çalışma beklerdim. iyi çalışmalar

Bunlar nasıl bir eleştirme mantığıdır anlamıyorum..Yapılan işleri yapılan yorumlara ya da eklenen konulara göre mi eleştiriyoruz. O zaman nerde kaldı bu forumun güzelliği ve özelliği herke sevmediği insana iki çirkin şey yazsın demorolize etsin ve gününe devam etsin. Buranın en büyük özelliği dayanışma bence..Çalışmalar buraya yapıcı eleştiriler yapılsın diye ekleniyor. Kimsenin sizi şaşırmak gibi bir hevesi yok. Ki kaldı ki eklenen çalışma bu kadar seviyesiz bir yorumu haketmiyor. Emeğe sonsuz saygı yazmışsınız ama durumunuzu kurtaramamış lafta kalmış sadece..

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑

Bence hiç bir çalışma bu tarz cümlelerle kurulmuş yorumu haketmez. Yapıcı olmak yerine yıkıcı olmayı tercih ettin herhalde Zucker :sadsmile:

ZUCKER

♾️Grafik Gurusu♾️
bu platformda tasarımları yorumladığımızı sanıyordum...tabiki hepimiz bu işi tarasım + ticaret için yapıyoruz (ama ticareti burda yorumlamıyoruz) ...o zaman buradaki tüm çalışmalara şu yorumu yapalım görmedim...duymadım...bilmiyorum... Gökhan Tekin'in bu hikayesini biliyorum ve sonuna kadar katılıyorum...hepimiz yeri geliyo iyi yada kötü birsürü yorum alıyoruz...haddimiz olsun yada olmasın bu hakkımızı burda kullanıyoruz...gördüklerimi yazmazsam kötülük yapacağımı düşünürüm ve aslında her çalışmada keşke ilk yorumu ben yapsam derim...sırf arkadaş hatrı için iyi olmayan bi çalışmaya destek olanlara belkide bu sözlerim...yada herkesin gördüğü muhteşem amaca uydun çalışmayı ben göremiyorum...

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
bu platformda tasarımları yorumladığımızı sanıyordum...tabiki hepimiz bu işi tarasım + ticaret için yapıyoruz (ama ticareti burda yorumlamıyoruz) ...o zaman buradaki tüm çalışmalara şu yorumu yapalım görmedim...duymadım...bilmiyorum... Gökhan Tekin'in bu hikayesini biliyorum ve sonuna kadar katılıyorum...hepimiz yeri geliyo iyi yada kötü birsürü yorum alıyoruz...haddimiz olsun yada olmasın bu hakkımızı burda kullanıyoruz...gördüklerimi yazmazsam kötülük yapacağımı düşünürüm ve aslında her çalışmada keşke ilk yorumu ben yapsam derim...sırf arkadaş hatrı için iyi olmayan bi çalışmaya destek olanlara belkide bu sözlerim...yada herkesin gördüğü muhteşem amaca uydun çalışmayı ben göremiyorum...

'Kişi kendinden bilirmiş işi'..diyor sizin ağzımı açık bırakacak güzellikteki tasarımlarınızı bekliyorum :)

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Bu tartışmaları sona erdirebilmek adına kendi yorumumu yazmak istedim.. iç sayfalar güzel herşey yerli yerinde ancak sanki kapakta birşeyler eksik.. yani broşürün bir okula ait oldugunu başlıktan anladım.. gözümden kaçmış olabilir belki ama .. bilgi yönünden eksik geldi birazcık..

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

:) Olay sadece müşteri yönlendirmesiyle ortaya çıkan bir çalışma..
Müşteri zevki, müşteri fotoları, müşteri yazıları..Çoğumuzun göz zevkine hitap etmese de, müşteri ''işte budur'' sonucundadır ve bastıracaktır.
Arkadaş hatrına çiğ tavuk yenmek denilen şey çiğ bir tasarımı kabullenmek değildir ama:p
Çoğumuzun saatlerce uğraşıpta, müşterinin burun kıvırdığı, ama yanımıza oturupta yönlendirmesiyle kendini tasarım makinası gibi hissettiğini görmüşüzdür.
Ticaret ortaya şahane bir işten sonuç çıkarmak değil, alan memnun(işten) satan memnun(kazançtan) mantığıdır.
Ha çok güzel sonuçlar elde edilmişmidir, hayır ama ortadaki memnuniyeti atlamayın..

ZUCKER

♾️Grafik Gurusu♾️
'Kişi kendinden bilirmiş işi'..diyor sizin ağzımı açık bırakacak güzellikteki tasarımlarınızı bekliyorum :)

senin için özel yapıcak bi tasarımım yok..olanlara bakıp idere edersin artık...ağzını açık bırakacak kadar iddaalı değilim...ama yaptığım işte iyi olduğumu biliyorum...konuyu ortakmı açtınız bu arada merakımı cezbetti...çok avukatvari gördüm sizi... ve bu son mesajımdır bu konuya...ilginizden dolayı teşekkür ederim(!)...diğer çalışmalara haksızlık olmasın böyle bir polemik...

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
maalesef 100% müşteriye bağımlı kalma ve yapılan işin müşteriye onaylatılması tuhaf bişi aslında..sonuçta tasarım için sıfırdan grafikerin tasarımına ihtiyaç duyulup gelinio ve sonradan grafikerin yaptığı iş beğenilmio ve acımasızca müdaheleler söz konusu oluo..maalesef bu kötü olay emek göz ardı ediliyo..buna geçen yaz staj yaptığım yerde ajanstaki grafikerlerin ve müşterilerin durumunda görmüştüm ve şaşırmıştım..her yapışta her değişiklikte müşteriye onaylatma çabası endişesi..kısaca yapılan iş gerçekten müşterinin yönlendirmesiyle.. yani grafikerin gerçek işi gerçek tasarımı o deil aslında..ama sorulduğunda kim yaptı denildiğinde tasarımı yapan grafiker ön plana çıkıo..

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
iç sayfa kapağa göre daha iyi görünüyor kapak biraz sade olmuş ama genel itibari ile başarılı buldum ben :)emeğine sağlık

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yorumlarınız ve YAPICI eleştrileriniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Tasarım ne olursa olsun.İsterse sadece boyaz bir sayfaya sadece bir nokta konsun.Sonuçta emek harcanmış bir çalışma olduğu için saygı duyulmalı ve de eleştirilerimizde ölçülü olmalıyız.
Çalışmaya gelince;
Ön kapaktaki resmlerin kenarlarını yuvarlamak yerine düz köşeli yapıp contur u biraz inceltin derim.İç sayfada ki resimlerden üstteki büyük alttaki küçük.Bu birtaz işi zayıflatıyor.Bence aynı ebatta olmalılar.Daire içindeki resmlerin yerleşiminde sıralama hataları var.Bazı resimlerin ker iki tarafı ya altta kalmış ya da üste çıkmış.Halbuki bir ucu üstte ise diğer ucu altta kalırsa daha estetik bir görünüm kazanır.

Emeğinize sağlık.

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Nihat bey yorumunuz için teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağım.

senin için özel yapıcak bi tasarımım yok..olanlara bakıp idere edersin artık...ağzını açık bırakacak kadar iddaalı değilim...ama yaptığım işte iyi olduğumu biliyorum...konuyu ortakmı açtınız bu arada merakımı cezbetti...çok avukatvari gördüm sizi... ve bu son mesajımdır bu konuya...ilginizden dolayı teşekkür ederim(!)...diğer çalışmalara haksızlık olmasın böyle bir polemik...

Sayın zucker; yaptığınız yorumlara yorum getirmeme ve muhattab olmama adına sabrımı sürekli zorladım. Yalnız bu en son yapmış olduğunuz yorum karşı birey saldırısına girmiş. Burda kimse kimsenin avukatı değildir. Size karşı olan sadece emmest değil diğer üyelerde vardır. Ok saldırılarınızı bireye çevirmeyiniz!

sLyman

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bunlar nasıl bir eleştirme mantığıdır anlamıyorum..Yapılan işleri yapılan yorumlara ya da eklenen konulara göre mi eleştiriyoruz. O zaman nerde kaldı bu forumun güzelliği ve özelliği herke sevmediği insana iki çirkin şey yazsın demorolize etsin ve gününe devam etsin. Buranın en büyük özelliği dayanışma bence..Çalışmalar buraya yapıcı eleştiriler yapılsın diye ekleniyor. Kimsenin sizi şaşırmak gibi bir hevesi yok. Ki kaldı ki eklenen çalışma bu kadar seviyesiz bir yorumu haketmiyor. Emeğe sonsuz saygı yazmışsınız ama durumunuzu kurtaramamış lafta kalmış sadece..

kusura bakmayın fakat ben kendi uslubumda herhangi bir yanlış görmedim benim yorumumda bold yaptığınız kısımın dışında kalan iyi niyet içeren kısmıda işaretlerseniz sevinirim sonuç olarak yorumum 2 cümle 1 değil

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑

Benimde bu konu ile son yorumumdur: Anlam veremediğim nokta şudur arkadaşlar, bizler bi çoğumuz maaşlı grafikeriz, hiç olmassa yeri geldiğinde 2 iş çıkarmak zorunda kalıyoruz, kimi rezalet kimi muhteşem.. kimse bana demesin hem maaşlı çalışanım hemde kötü iş çıkarmıyorum diye, o zaman bende kaç para alıyorsun diye sorarım.. Şimdi konuya dönersek bizler birbirimizi kandırıp sadece iyi olan işlerimizi burda yayımlıyoruz ve yorum bekliyoruz.. eh iş fena olmayınca yorumlarda güzel oluyor, burda irem arkadaşımız çok güzel bir iş diyerek yayımlamamış, yaptığı işlerden bir tanesini daha bizle paylaşmış, ama biz ne yapıyoruz? işte kurban diyip yukar daki ilk alıntı gibi eleştiriyoruz.. çünkü işi eleştirirken (yorumlamak demiyorum) Kişiyide eleştirmeye bayılıyoruz, evet iş kişinin aynasıdır ama diğer işleri görmezden gelmek ayıp olur.. Bu bir ticarethanede yapılmış tamamen ticari amaçla hazırlanmış tasarımdır, elbette kötü olma ihtimal vardır ama eleştiriler secici olmakla beraber, ön yargıdan uzak durulmalıdır..

Arkadaşlarım keşke her kötü işime yapıcı olsalar göz boyasalar da ben o işi bastırıp para kazansam..ve iyi olan işlerimde eksikleri bulsalar da, ben iyiyi daha iyi yapıp portfolyoma bir güzellik daha katsam..

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlarım keşke her kötü işime yapıcı olsalar göz boyasalar da ben o işi bastırıp para kazansam..ve iyi olan işlerimde eksikleri bulsalar da, ben iyiyi daha iyi yapıp portfolyoma bir güzellik daha katsam..

Onur ve diğer arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
İşte tüm mesele budur. Her kötü işe yapıcı olmak. Ağır itamlarla birlikte kişiyide eleştirmemek. Ne yazık ki bunu çok yapıyoruz.
- Aaa sevmediğim bir üye iş koymuş hemen yıkıp dökelim!
yada
- Aaa sevmediğim bir üye iş koymuş kimse görmeden bakayım ve hemen olumsuz rep vereyim! (sevilmeyen üyedir ya)

Prof. bu değildir. Yakışmaz yakışmamalıdırda. Neyse konu kapansa daha iyi olacak kanaatindeyim. Kurallarımızda bunu gerektirir zaten.

power088

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.mrotto.com.tr
benim anlamadığım çalışmanızı sergileyip yorum istiyorsunuz yorum iyiyse sorun yok ama yorum biraz sizin istediğinizin dışına çıkınca tepki veriyorsunuz arkadaş gayet açık bir yorum yapmış ama siz bu yorumu kabullenmek istemiyorsunuz.Ne yapıcaz o zaman yorum istemiyeceğiz :D Haklı veya haksızsam sizde istediğiniz yorumda bulunabilirsiniz ........