baştan sona acemilik kokan bi çalışma...verdiğiniz uyguladığınız tek şey baskın gradient olmuş...böyle bir broşür elime verildiğinde bakmayı istemezdim doğrusu...yazı fontu çalışmaya derinlik vermeliydi ama burda tam tersi çok sıradan bi yazı karakteri ve anlamsız efektler uygulamışsınız...puzzle esprisi güzel ama kullanılan puzzle güzel değil...belki parçalara biraz bevel emboss verseydiniz gerçekçi durmasını sağlardınız...amacına uygun mu evet uygun herşey kocaman kocaman yazılı anlaşılmaması imkansız...tasarım olarak bakıyorum ve gerçekten şaşırıyorum...müşteri beğenmiş olabilir...teknik bilgileri bilmediği için yada tasarım gücüne sahip olamadığı için kabul etmiştir...dünyadan örnek afişler bölününe verdiğiniz zamanda keşke onlardan birazda kendinizi geliştirmek için faydalansaydınız...emeğe saygımız sonsuz...kolay gelsin...
bu platformda tasarımları yorumladığımızı sanıyordum...tabiki hepimiz bu işi tarasım + ticaret için yapıyoruz (ama ticareti burda yorumlamıyoruz) ...o zaman buradaki tüm çalışmalara şu yorumu yapalım görmedim...duymadım...bilmiyorum... Gökhan Tekin'in bu hikayesini biliyorum ve sonuna kadar katılıyorum...hepimiz yeri geliyo iyi yada kötü birsürü yorum alıyoruz...haddimiz olsun yada olmasın bu hakkımızı burda kullanıyoruz...gördüklerimi yazmazsam kötülük yapacağımı düşünürüm ve aslında her çalışmada keşke ilk yorumu ben yapsam derim...sırf arkadaş hatrı için iyi olmayan bi çalışmaya destek olanlara belkide bu sözlerim...yada herkesin gördüğü muhteşem amaca uydun çalışmayı ben göremiyorum...
Benimde bu konu ile son yorumumdur: Anlam veremediğim nokta şudur arkadaşlar, bizler bi çoğumuz
maaşlı grafikeriz, hiç olmassa yeri geldiğinde 2 iş çıkarmak zorunda kalıyoruz,
kimi rezalet kimi muhteşem.. kimse bana demesin hem maaşlı çalışanım hemde kötü iş çıkarmıyorum diye, o zaman bende kaç para alıyorsun diye sorarım.. Şimdi konuya dönersek bizler birbirimizi kandırıp
sadece iyi olan işlerimizi burda yayımlıyoruz ve yorum bekliyoruz.. eh iş fena olmayınca yorumlarda güzel oluyor, burda irem arkadaşımız çok güzel bir iş diyerek yayımlamamış, yaptığı işlerden bir tanesini daha bizle paylaşmış, ama biz ne yapıyoruz? işte kurban diyip yukar daki ilk alıntı gibi eleştiriyoruz.. çünkü işi eleştirirken (yorumlamak demiyorum) Kişiyide eleştirmeye bayılıyoruz, evet iş kişinin aynasıdır ama diğer işleri görmezden gelmek ayıp olur..
Bu bir ticarethanede yapılmış tamamen ticari amaçla hazırlanmış tasarımdır, elbette kötü olma ihtimal vardır ama eleştiriler secici olmakla beraber, ön yargıdan uzak durulmalıdır..
Arkadaşlarım keşke her kötü işime yapıcı olsalar göz boyasalar da ben o işi bastırıp para kazansam..ve iyi olan işlerimde eksikleri bulsalar da, ben iyiyi daha iyi yapıp portfolyoma bir güzellik daha katsam..