grafiker.iso
🏅Acemi Tasarımcı🏅
dediğiniz makas makas revolta sanırım
(soldan sağa olunca etek makas oluyor)
Matbaa makinası baskı için asansörden kağıdı almak için önce üstten vakumla kağıdı diğerlerinden ayırır ve kıskaçları ile tutar. Kağıdın tutulan bu kenarına makas, bu kenarın tam karşısındaki kenarına ise etek denir.
Revolta(takla attırma) sağ-sol olarak yapılırsa(makas-makas) normal revolta; aşağı-yukarı yapılırsa etek-makas revolta olur. Revolta tercihi, iş-kağıt boyutlarına bağlı olarak yapılır. Makas için(makinanın durumuna göre) 8mm ile 13 mm boş alana ihtiyaç vardır.
Peki Bişey Sormak İstiyorum 10 sayfalık Kapak dahil bir kataloğun forması nasıl olmalıdır? veya böyle bişey mümkünmüdür Çünkü 4 ve 4ün katlarından Oluşur Diye biliorum forma sistemi bana yönelen bir soruda takıldım kaldım içinden çıkamıyorum 10 sayfalık kapak dahil tel dikiş olacak bir katalog veya derginin forması nasıl oluşturulur.? acil yardımcı olursanız Çok Sevinirim.
Kataloğunuzun toplam sayfa sayısını ikiye böldüğünüzde sonuç çift rakam olması gerekir. Çürkü sizin de belirttiğiniz gibi tel dikiş olacaksa bu katalog 4 ve 4'ün katları sayfa sayısında olmalıdır. 10 sayfa mümkün değildir.