Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

hızprensesi

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.goksenkaplan.blogspot.com
gerçekten güzel bi bilgi emeğine sağlık...forumunuza yeni üye oldum bu yazıyı okuduktan sonra gerçekten işime yarıyacağını farkettim bu forumun..

görkem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bahtınur çok sağol çok güzel bilgiler

meierlink

🏅Acemi Tasarımcı🏅
7-Olmazsa olmaz hatalar neler asla işi rgb modda baskıya gonderme, kalitesiz resimler kullanma, baskıya gondermeden once resimlerinin renk ayrımını mutlaka yap, her zaman kesim paylarını, kırım paylarını göz önünde bulundur, logolara çok dikkat et, kurumsal kimlik zarar görmemeli, crossları koymayı unutmayın

verdiğiniz bu çok değerli bilgiler için öncelikle çok teşekkür ederim...

benim aklıma takılan sorulara gelince;
1- kataloğa koyduğum bir resmin renk ayrımını nasıl yaparım
2-yaptığım her kataloğun sayfalarına cross atmak zorundamıyım ve cross nasıl atılır neye dayanılarak atılır
3-son olarak yukarıda ilk verilen montaj örneği 8 sayfaya dayalı bir örnek.mesela 16 sayfa olsaydı çalışmamıza 1 yerine 9 , 2 yerine 10...... gelecek şekilde montaja devam mı edecektik...

eğer bu konular hakkında bana bilgi verirseniz çok makbule geçer.

çalışmalarınızda kolaylık ve başarılar dilerim...

Saygılarımla....

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
1- film çıkış makinaları otomatik renk ayrımı yapıyor. ama sen işlerini yazıcı ayarındaki seperations bölümümden ayıra bilirisn karşına renk çenekeleriçıkacaktır.
2-kros atmak zorundasın kesimde sorun çıkabilir atmassan işi krosun üsütüne taşırırsın yada işe yakın koyasın bunu işi basacak yerle konuş (kağıt ölçüleri vs. ile ilgili sorun olabilir) ayrıca forumda kros die arama yaparsan kraos örnekleri ile karşılaşırsın işi kenara sıfır çalışma 3mm içerden çalış kesilmesin tasarım
3- benim örneğim 8 sayfa seninki 16 olacak ona uyarlaman lazım sen basıma vereceğin matbaaya bunuda danışmalısın.. burda ne öğrenirsen öğren onlarla birebir görüş derim.

meierlink

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ederim cevaplarınız için

Qesta

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çoğu yazıları okudum.

16 sayfalık bir dergi için ben A4 üzerinde ayrı ayrı çalışıyorum.

A2'yi 4 tane A4'e mi bölerek mi çalışmam gerek ..anlatılan sistemde?..

O zamanda yanlışlık diğer sayfalara dokunuyoruz..veya kaydederken şişiyor pc :)

puhuma

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.grafikerler.net
A0: 841 x 189 mm | B0: 1000 x 1414 mm, | C0: 917 x 1297 << bunlar katlanmamış ölçülerdir ve bir katlanış ölçüsü A1, B1, C1 ölçüsüdür. Yani A0 ın 4kere katlanışından A4 (21.7 x 29.7) oluşuyor. Ülkemizde ençok A ve B ölçüleri kullanılır. Standart kagıt ölçüler:
50 x 70 cm = Çıkartma kağıtları
57 x 82 cm = I, II, III. hamur, kuşe kagıtlar, biletlik
59 x 82 cm = I, II, III. hamur, pelür kağıtlar
59 x 92 cm = Avrupa parşömen
64 x 90 cm = I. hamur, kuşe kağıtlar
68 x 100 cm = I, II, III. hamur , biletlik kağıtlar
70 x 100 cm = I, II, III. hamur, kuşe kağıtlar, bristoller

kağıt gramajı: kagıdın 1m2'sinin gram olarak ağırlığına, o kagıdın gramajı denir.
forma: bir kağıdın kendi ekseni etrafında 3 defa döndürülerek kırılmasından oluşan 16 sayfalık bütüne forma denir. 8 sayfalık yarıma, yarım_forma, 4 sayfalık çeyreğe de, çeyrek_forma adı verilir. Şimdi bu bilgileri hatırlattıktan sonra yukardaki arkadaşımızın 16 sayfalık derginin forma örneğini aşağıda inceleyelim.

revoltaqo9.jpg

not: 64 x 90 için 70x100 lük bir makina gerekir. poza revoltada makine makaslarının tutacağı kulakçıklar yukarıda gösterilmiştir.

70x100 den elde edilen forma boyutları: 25x35
57x82 den 20.5x28.5
50x70 den 17.5x25

jetlixp

🏅Acemi Tasarımcı🏅
vermiş olduğunuz bilgiler için tşk. ler

frozen

🌟Usta Tasarımcı🌟
ellerine sağlık ilk tasarımımdı baya yardımcı oldu ben farklı şekiller denemiştim ama bu en kolayı oldu

fnfb

🌱Yeni Üye🌱
bir forma 8 sayfadanmı oluşur ?

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Bir forma 8 sayfadanda, 16 sayfadanda oluşabilir. Bu baskı yapacak makinanın baskı alanı ile ve basılacak ürünün ebadı ile değişkendir.

Saygılarımla

burcu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bende tam dergi sayfası tasarlıyodum....çok işime yaradı saolun war olun:)
saygılar

micomin

🌱Yeni Üye🌱
tebrikler güzel yazmışsın ve acıklamıssın

arkadaşlar bende baskı bölümünde ustalık yapıyorum tacrübem cok değil ama isteyenlere kağıt ve baskı konularında yardımcı olabilirim

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
süper anlatım emeğine bilgine sağlık arkadasım...devamını dilerim ;)

ShopaR

🌱Yeni Üye🌱
Peki Bişey Sormak İstiyorum 10 sayfalık Kapak dahil bir kataloğun forması nasıl olmalıdır? veya böyle bişey mümkünmüdür Çünkü 4 ve 4ün katlarından Oluşur Diye biliorum forma sistemi bana yönelen bir soruda takıldım kaldım içinden çıkamıyorum 10 sayfalık kapak dahil tel dikiş olacak bir katalog veya derginin forması nasıl oluşturulur.? acil yardımcı olursanız Çok Sevinirim.