Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dergi Kapağı Tasarımı

TgK

🌱Yeni Üye🌱
Amatör olarak bir dergi çıkarıyoruz. Sayfaları hazır şablon üzerine yapıp bir şekilde hâllediyoruz ama kapak tasarımı konusunda sorunlarımız var. Kapağı Photoshop'ta hazırlıyorduk önceden, çok güzel olmuyordu maalesef. İki aydır bir dostumuz İndesign'da hazırladı, yalnız bu ay, tam da derginin çıkacağı şu günlerde, şanssızlığımız, bilgisayarı bozuldu ve kapağı ben hazırlamak zorundayım. İndesign'ı indirdim, kurdum. Geriye sadece kapağı hazırlamak kaldı. İndesign'ı hiç kullanmadım, hiç bilmiyorum. Daha doğru düzgün karıştırmadım bile. Basit bir kapak hazırlamak için siz sevgili forum sakinlerinden yardım istiyorum. Bana yol gösterir misiniz?

TgK

🌱Yeni Üye🌱
İşin kolayına kaçıyorsunuz sanırım ama; yine de teşekkürler!

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

Kaçmıyorum çünkü indesign hiç kullanmadım bilmiyorum da sadece yardımcı olmak istedim çünkü programı hiç kullanmamış birisi olarak bu isteğiniz size basit gelebilir ama inanın düşündüğünüz kadar basit olmayabilir anlatmak, tek tek buradan insanlar neyi nasıl anlatsınlar size kimsenin bu kadar vakti olmaz diye düşünüyorum.

MONASTERY

👑Efsanevi Grafiker👑

Bu şekilde bir yargılama yapmayın lütfen.. Siz programı hiç kullanmamış ilk defa gören bir kişi olarak, programı kullanmayı sıfırdan öğrenmek aylar sürecekken siz bunun size burada anlatılarak öğrenmeyi istiyorsunuz. Diğer arkadaşım aslında hiç kolaya kaçmamış size en doğrusunu yapmış o setlerden başka burada anlatılarak öğrenilecek şey değil.

TgK

🌱Yeni Üye🌱
Yok efendim, biz Photoshop'la devam edelim işimize. Indesign adamı agresif yapıyor herhalde. =))
Ben tabii ki o başlığa zaten önceden girip orada yazanların bir kısmını okudum. Ama anlaşılmıyor, çok zor.
Ve birisi bana bunu Photoshop'ta nasıl yapacağını sorsa, anlatmak hiç de uzun sürmezdi. Ben bunun Indesign'da da çok zor olmadığını düşünüyorum.

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yok efendim, biz Photoshop'la devam edelim işimize. Indesign adamı agresif yapıyor herhalde. =))
Ben tabii ki o başlığa zaten önceden girip orada yazanların bir kısmını okudum. Ama anlaşılmıyor, çok zor.
Ve birisi bana bunu Photoshop'ta nasıl yapacağını sorsa, anlatmak hiç de uzun sürmezdi. Ben bunun Indesign'da da çok zor olmadığını düşünüyorum.

O zaman deneyelim :D
Ben photoshop ta nasıl yapabilirim anlatabilir misiniz?

TgK

🌱Yeni Üye🌱
Size şablonu göndereyim. Hemen yaparsınız, beş dakikanızı almaz. =)) Göndereyim mi şablonu? =))

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben hiç bilmiyorum photoshopu kolaya kaçmayın lütfen :D, sizden anlatımlı öğretim istiyorum mümkünse?
Ayrıca ben mesela kartvizit, afiş, el ilanı yapacağım derginin şablonu işime yaramaz ki.

hatceeee

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
hatceakdogan.tr.gg
Her şeyden önce dergi çıkarmaktaki amacınız nedir. Engelliler adına dergi çıkardıklarını iddaa eden bazı kuruluşlar bu insanları kullanarak sokaklarda bu dergileri satıp trilyonluk bir rant elde ettiler. Yani daha İndesing'i kullanmayı bilmeden dergi çıkartıyorsunuz. İnsanlar bir hedef için, topluma bazı bilgiler vermek bir amacı yaymak için dergi çıkartırlar. Şimdi biz de Engelsiz Türkiye Partisi adına dergi hazırlaycağız ve bu dergileri sadece engelliler dağıtacak. Ben de engelliyim.Parti dergi hazırlama görevini bana verince İndesing şablonlarına falan bakmak için bu bölüme girdim ama görüyorum ki İNDESİNG'i her internetten indiren dergi çıkarma peşinde. Yanlış anlamayın sizi suçlamıyorum ama bir an içime kurt düştü çünkü her önüne gelen engelli dergisi çıkartıp para kazanıyor. Artık buna birileri dur demeli.

TgK

🌱Yeni Üye🌱
Biz dergiyi yedi aydır çıkarıyoruz. Bu sayımız da sekizinci sayımız olacak. Amacımız çok sesliliğin öldüğü şu günlerde birazcık daha fazla ses çıkmasına katkıda bulunabilmek. Maddî bir beklentimiz yok. Onun için dergimizi satmıyoruz, internet üzerinden ulaşılıyor ve okunuyor. Eleştirilerinizde eminim haklısınız ama rica ederim iyi niyetli olan bizlere haksızlık etmeyin. =))

tunhima

🌱Yeni Üye🌱
indesign oyle aylarca surecek bir sekilde ogrenilecek kadar zor değil. ben hiç kullanmamışken iki günde proje çıkardım. ilk önceleri photoshopta yaptığım sayfaları tiff yapıp CTRL+D ile tek tek ekliyordum ama sonra tamamını indesign de yaparak calismalarin kalitesinin daha iyi olmasini sagladim. Hem arkadaşın gönderdiği bu kadar tepki vermene de şaşırdım. Linki göndermiş ne guzel, madem bu işi yapacaksın başla bi yerden. balık tutturma, balık tutmayı öğren...

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
merak ettim şu dergiyi,
hangi matbaadan çıkıyosa direk gidip alayım 1-2 tane :)