Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dergi kapak my home decoration

GİRİTLİ

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
dekorasyon.jpg

Benzer konular

Media Barboonia

🌱Yeni Üye🌱
Kullandığınız fontların kapak çalışmasına uygun olmadığı düşüncesindeyim... Tipografik açıdan göze yoran ve hoş durmayan bir görüntüsü var. Üst ve alt şeritlerde uygun durmamış bence.. arkaplandaki resim kendi halince kalsa daha bir hoş olursu sanırım... dekupelerinizde baştan savma gibi duruyor... benim gözüme çarpanlar bunlar umarım kızmayıp eleştirileri kendi lehinize çevirirsiniz... kolay gelsin..

erdogan.34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ellerine sağlık emeğe saygı duyuyorum ama sana tek bir öneride bulunacağım çalışmalarında nekadar çok sayıda ayrı ayrı font kullanırsan okadar çok itici olur o yüzden daha az font çeşitiyle daha güzel tasarımlar çıkara bilirsin ortaya.

GİRİTLİ

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bu benim ilk çalışmamdı ve tamamen hocam yönlendirdi dergi yazıları farklı font olur vs.... :( yinede tşk..

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Birisi benden, daha önce hiç yapmadığım birşey isterse, bir bilene sorarım, bulamazsam internet diye bişey var orada yapacağım işle ilgili ön bilgi edinmeye çalışırım, kitapları karırşıtırırım, en olmadı daha önce yapılmış örnekleri incelerim, bir işe başlamadan önce kesinlikle genel bir fikrim olmadan eyleme geçmem. 100 kez düşünür 10 kez dener 1 kez yaparım. Bu iş ne ile ilgili olursa olsun, ön bilgi şart. Çalışmanız fikir ve gözlem bakımından yeterince altyapı oluşturulmadan üretilmiş belli. İlk kez yapmış olmak iyi yapamamış olmanın bir gerekçesi değildir. Elbette bir öğrenciden profesyonel statüde bir eser seviyesinde çalışma beklenemez ama en azından bir sonraki denemenin ilkinden daha iyi olacağını gösterir ipucları sergileyen bir çalışma beklenebilir. Kişilerin zeka seviyesi konusunda yorum yapmak elbette kimsenin haddi olamaz ama bu çalışmaya bakarak öğretmen-öğrenci arasında bir iletişim eksikliği, bir bilgi ve algı eksikliği var mı, evet bana göre var.

Arka plana sayfayı büyük oranda kaplayacak gir fotoğraf koymak bir dergi kapafında yapılacak ilk iştir kesinlikle. Özellikle görselliğin önemli olduğu ürünler satan veya bununla ilgili faaliyetlerde bulunan bir dergi için. Acaba üzerine yerleştirilen konu başlıklarıyla bir bütünlük sağlayan en iyi resim bu muydu?

Derginin isminin ne kadar önemli olduğunu ve uzak mesafelerden net bir sekilde okunup algılanması gerektiğini bilin lütfen. 10 dergi inceleyin en az 9'unun ismi sayfanın en üstünde ve kocamandır, efektlerden uzak, kalın ve bilindik (helveticablack, arialblack, futurablack gibi) karakterlerle yazılmıştır. Çoğu zeminle kontras bir renk ile yazılmıştır. Tüketicinin kolayca algılayabilmesi için tabi ki.

Konu başlıkları derginin en can alıcı en dikkat çekici konularından oluşmalı ve kesinlikle göz yormayan, sade ve yine dergi ismi gibi algılanabilir bir biçimde seçilmeli. Kişi dergiyi eline aldığında kapakta gördüğü konunun yazısını okumak, resimlerine bakmak istemeli. Tüketici dergiyi aldığında iç sayfalarına bakmıyorsa dergi kapağı amacına ulaşmamıştır, başarısızdır.

Umarım yorumlarım bir sonraki denemenizde işe yarar.

Saygılarımla

soyuldu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kardeş bu kapağa 10/4 veriyorum. biraz yumuşat şu keskin çizgiler bozuyor. bide fontları düzeltsen daha iyi. birbirine benzer fontlar kullanman daha iyi diye düşünüyorum. 10/6 veriyorum.

GİRİTLİ

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kardeş bu kapağa 10/4 veriyorum. biraz yumuşat şu keskin çizgiler bozuyor. bide fontları düzeltsen daha iyi. birbirine benzer fontlar kullanman daha iyi diye düşünüyorum. 10/6 veriyorum.
teşekkür ederim

Birisi benden, daha önce hiç yapmadığım birşey isterse, bir bilene sorarım, bulamazsam internet diye bişey var orada yapacağım işle ilgili ön bilgi edinmeye çalışırım, kitapları karırşıtırırım, en olmadı daha önce yapılmış örnekleri incelerim, bir işe başlamadan önce kesinlikle genel bir fikrim olmadan eyleme geçmem. 100 kez düşünür 10 kez dener 1 kez yaparım. Bu iş ne ile ilgili olursa olsun, ön bilgi şart. Çalışmanız fikir ve gözlem bakımından yeterince altyapı oluşturulmadan üretilmiş belli. İlk kez yapmış olmak iyi yapamamış olmanın bir gerekçesi değildir. Elbette bir öğrenciden profesyonel statüde bir eser seviyesinde çalışma beklenemez ama en azından bir sonraki denemenin ilkinden daha iyi olacağını gösterir ipucları sergileyen bir çalışma beklenebilir. Kişilerin zeka seviyesi konusunda yorum yapmak elbette kimsenin haddi olamaz ama bu çalışmaya bakarak öğretmen-öğrenci arasında bir iletişim eksikliği, bir bilgi ve algı eksikliği var mı, evet bana göre var.

Arka plana sayfayı büyük oranda kaplayacak gir fotoğraf koymak bir dergi kapafında yapılacak ilk iştir kesinlikle. Özellikle görselliğin önemli olduğu ürünler satan veya bununla ilgili faaliyetlerde bulunan bir dergi için. Acaba üzerine yerleştirilen konu başlıklarıyla bir bütünlük sağlayan en iyi resim bu muydu?

Derginin isminin ne kadar önemli olduğunu ve uzak mesafelerden net bir sekilde okunup algılanması gerektiğini bilin lütfen. 10 dergi inceleyin en az 9'unun ismi sayfanın en üstünde ve kocamandır, efektlerden uzak, kalın ve bilindik (helveticablack, arialblack, futurablack gibi) karakterlerle yazılmıştır. Çoğu zeminle kontras bir renk ile yazılmıştır. Tüketicinin kolayca algılayabilmesi için tabi ki.

Konu başlıkları derginin en can alıcı en dikkat çekici konularından oluşmalı ve kesinlikle göz yormayan, sade ve yine dergi ismi gibi algılanabilir bir biçimde seçilmeli. Kişi dergiyi eline aldığında kapakta gördüğü konunun yazısını okumak, resimlerine bakmak istemeli. Tüketici dergiyi aldığında iç sayfalarına bakmıyorsa dergi kapağı amacına ulaşmamıştır, başarısızdır.

Umarım yorumlarım bir sonraki denemenizde işe yarar.

Saygılarımla

t. ederim... emin olun dikkate alacağım

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yasemin

Belgisiz Sıfat
👑Efsanevi Grafiker👑
Gereksiz mesajlar silinmiştir.

melodikam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yazılar abartılı olmus daha sade olabilirdi yinede emeğine sağlık

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşların da dediği gibi az font kullanırsan
birde yazıların renklerine dikkat et bence pek okunaklı olmamış
ellerine emeğine sağlık

selverg

🌱Yeni Üye🌱
Önder bey ne kadar güzel yazmışsınız. Sizin gibi bilgi verici yazılar yazmak istemeyen o kadar çok insan tanıdım ki, okurken yüzümü güldürdünüz bilgisini aktaran birisini tanımak varlığını bilmek çok hoşuma gitti. Ben kendi adıma teşekkür ederim sizin gibilerin varlığını görmek çok hoş

omergomer35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bunu böyle basmadılar dimi :S şahsn böyle bir dergiyi asla almazdımm.. Ama size tavsiyem daha az font yazı ve renk kullanmanız olacak. Sadelik her zaman işe yarıyacaktır bide ilk çalışmanız olduğundan fazla birşey demiyeceğim.. size iyi çalışmalar..:angel: