Her işin bir programı vardır, bu mantaliteyle işler ve programlar yönlenir. Bu durum Türkiyede her ne kadar böyle olmasada
Neyse ben sana kısaca açıklayayım;
Adobe Photoshop - Bitmap tabanlı resim işleme konusunda eline su dökülemeyen programımız...
Adobe Illustrator - Vektörel işlerimizi hallettiğimiz bir zamanlar freehand adındaki artık desteği olmadığı halde ısrarla ülkemizde kullanılan programın kat ve kat babası (bence)...
Adobe Fireworks - Genelde web işlerinde kullanılan pratik ve hızlı bir vektör-bitmap editor. bence çok eğlenceli bir program...
Adobe InDesign - Dünyada bir çok noktada kullanımı hızla artan bir program olmakla birlikte rakibi quark express kadar sağlam bir program ve asıl amacı senin yapmak istediğin gibi ÇOK SAYFALI TASARIMLAR yapmaktır...
gerisi yalan, endüstri zırvalıkları, "abi ben bununlada yapıyorum çok da güzel oluyor" olmaz kardeşim, Adobe salak mı da bir ton adam çalıştırıp o programları yazdırıyor tonlarca araştırma yapılıyor, olmuyor demekki. bu kadar!
"Abi ben varya; Microsoft Windows XP ile uzaya çıkan adam tanıyorum" bunun gibi birşey diğerleri bilmem anlatabildim mi?
Agresif bir cevap verdiysem bunun sebebi yukarıdaki cümlelerimin içinde aranmalıdır...
Kolay gelsin...