Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dergi Tasarımı

sahapgulkan

🌱Yeni Üye🌱
Dergi tasarımı yapmak istiyorum bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. hangi programları kullanayım. Şimdiye kadar hep kartvizit,afiş,broşür,kitap kapağı ve benzeri işlerle uğraştım.

suleymanonline

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kapağı için PhotoShop u tavsiye ederim daha önce denemem olmuştu dergi için ama sadece kapağı tasarladım iç sayfaları için fazla bilgim yok ama indesign diyebilirim zaten insert çalışmaların olmuş galiba daha önce fazla farkı olmuycaktır ama ufak görsellikler olucaktır dergide o kadar.

myapici

🌱Yeni Üye🌱
Photoshop, illustrator kullanıyorum ben. derginin boyutlarıda değişken olabilir.onu iş verenle görüşmen lazım. Dergi tasarımı kosunda tavsiyem ise çift sayfa olarak çalış böylelikle 2 sayfalık tasarımlarda bütünlüğü sağlamış olursun. İyi çalışmalar

Agalloch

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.yucetasarim.com
cift kırımlı selefonlu veya normal degişiyo fiyatlar da degişir genelde hamurun gramına göre ve kalitesine göre

bymiy

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
bymiy.blogspot.com
Her işin bir programı vardır, bu mantaliteyle işler ve programlar yönlenir. Bu durum Türkiyede her ne kadar böyle olmasada :( Neyse ben sana kısaca açıklayayım;

Adobe Photoshop - Bitmap tabanlı resim işleme konusunda eline su dökülemeyen programımız...
Adobe Illustrator - Vektörel işlerimizi hallettiğimiz bir zamanlar freehand adındaki artık desteği olmadığı halde ısrarla ülkemizde kullanılan programın kat ve kat babası (bence)...
Adobe Fireworks - Genelde web işlerinde kullanılan pratik ve hızlı bir vektör-bitmap editor. bence çok eğlenceli bir program...
Adobe InDesign - Dünyada bir çok noktada kullanımı hızla artan bir program olmakla birlikte rakibi quark express kadar sağlam bir program ve asıl amacı senin yapmak istediğin gibi ÇOK SAYFALI TASARIMLAR yapmaktır...
gerisi yalan, endüstri zırvalıkları, "abi ben bununlada yapıyorum çok da güzel oluyor" olmaz kardeşim, Adobe salak mı da bir ton adam çalıştırıp o programları yazdırıyor tonlarca araştırma yapılıyor, olmuyor demekki. bu kadar!
"Abi ben varya; Microsoft Windows XP ile uzaya çıkan adam tanıyorum" bunun gibi birşey diğerleri bilmem anlatabildim mi?
Agresif bir cevap verdiysem bunun sebebi yukarıdaki cümlelerimin içinde aranmalıdır...
Kolay gelsin...

cuma

🌱Yeni Üye🌱
3 yıldır aylık dergi çıkarıyorum. Corel Draw işimi çok rahat görüyor. Tavsiye ederim.

cesurmeneli

🌟Usta Tasarımcı🌟
editor bir kaç arkadaşım var onlarda indisign, photoshop, corel , quarkpress kullanıyolar.

yeldabaskut

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben de yaklaşık iki yıl bir yayın evinde çalıştım, iki aylık dergiler 4 adet. bir tanesi yaklaşık 700 sayfa idi mesela. ve ben sayfa tasarımını photoshopta yapıp, yani resim düzenlemelerini daha sonra quarka çekiyordum. pdf yapıp formalara ayırıyordum. çok da kolay yani aslında :) tabi ilk zamanları saymıyorum :)

farukcm

🌱Yeni Üye🌱
örnek koysaydınız güzle olurdu. ilk defa deneme yapacaktım. tecrübelerinize ihtiyacı olan çok kişi var.

blueplanetone

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Daha önce hiç kullanmadığınız programlar hakkında önyargıya varmayalım lütfen. İndesign mı vardı Quark, Corel varken. Adobe serisinde 4-5 program öğrenince işi biliyorum olmuyor. O iş pratik zekaya bakar. Ne kadar zorladılar acaba bu yorumları yapan arkadaşlar diğer programları öğrenmek ve kullanmak için kendilerini acaba alternatiflerinizi her zaman bir kenarda tutun grafiker ve tasarımcı olmak istiyorsanız eğer.

womd

🌟Usta Tasarımcı🌟
dergi gibi çok sayfalı işlerde indesign programını şiddetle tavsiye ediyorum. dergi kapağı için ayrıca photoshop kullabilirsin veya kullanmazsın o sana kalmış. indesign bu işi bu kadar pratik hale getirmişken hala diğer programlarla cebelleşenleri kısmen anlayabiliyorum, alışılan birşeyden vazgeçmek kolay değil. lakin indesign'ı öğrenmek en fazla birkaç gününüzü alır.

dergi kapağı boyutu için de bir standart yok. derginin boyutu neyse kapağı da o boyutta olur. yalnız tel dikiş değil de amerikan cilt yaptıracaksan ayrıca sırt payı bırakman gerekir.

muzoxx

🌱Yeni Üye🌱
İstanbul'da ikamet eden ve dergi tasarımında çalışacak arkadaşlar arıyorum.

yaxsiburcu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
photoshop ve ındesign mükemmeldir her zaman:)