Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dershane afiş

xcalibur35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yorumlar ile birlikte değerlendirmek istiyorum,
Orjinal olmuş ?
Kurumsal olmuş ?
Çokta güzel olmuş

Ben size sorayım o zaman

Neden KPSS afişlerinde ben KPSS yazısını Swis serisi ile yazılmış paylaşım sitelerinden alınan görseller ve vectöreller ile yapılmış görüyorum. Bu benzerlikleri sadece benmi görüyorum yoksa bu afişler bir birinden esinlenilip aynı paylaşım sitelerinden görseller alınarakmı hazırlanıyor? Peki açıköğretim kurslarındaki afişdeki kep ve diploma görselinin manası ne onuda hiç anlamadım. Bu 6 tasarımdan sadece 3. numaralı tasarımın size ait olduğunu inanıyorum oda postiti filan iptal edip düz bir kare içerisine yazmanız şartı ile.

Bu arada bu yazdıklarım tasarımlarını yayınlıyan arkadaşım için söylemiyorum. Genel olarak gördüğüm sıkıntılar için belirtmek istedim.

xcalibur35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Peki açıköğretim kurslarındaki afişdeki kep ve diploma görselinin manası ne onuda hiç anlamadım.

Insanlar açıköğretim kurslarına gidip, başarılı olup, mezun olabilirler.. Anlatılmak istenen bu olabilir mi ?

Grafik tasarımdaki yaratıcılığı ve üretkenliği belli kalıplar içinde standart tasarımlar ile klişelleşmiş bir hale getirmek isterseniz neden olmasın. Örneğin, arçelik reklamlarında " çelik" ismi ile kullandığı robot yerine konuşan tv, buzdolabı hatta klima dahi kullanabilirdi :)

Arkadaşlar eğitim kurumlarında zaten bir klişelleşme var. Logoların çoğunda karınca, solucan, hatta abartıp uzaylı yaratıklar, görmektesiniz. Öğrenci resimleri, kalem, silgi, öğretmen, sınıf, kep, diploma bunlar zaten sürekli karşınızda. Şahsi düşüncem alışılmışın dışında tasarımlar yapmak lazım.