En başta söylediğim gibi saçma 3 sebepten yapar.
1. Kafa tableti yukarıdadır,
2. Statik elektriklenmeden,
3. Voltaj ayarlarından,
çözümleri;
1. Kafa tableti ile baskı malzemesinin arasındaki mesafe 4mm olmalıdır. 4mmlik dekota yada plexi kullanılarak ayarlanabilir.
2. Prizde bulunan topraklamadan kafalara giden hortumların arasından kablo döşeyerek kafaların olduğu yere gidip şaseye bağlayın.
3. Prınter setuptan kafa voltajlarını kontrol edin. Voltajlar her makınede farklıdır ve ayrıca her kafanın ki de farklıdır. SAVE yaptıgınızdan emin olun.
Merabalar dijital makinalar hakkında çok güzel konulara değinmişsiniz...
Öncelikle benim makinam 2,5 metrelik lyric (herhalde dış mekan olarak geçiyor.) modelini kullanıyorum (ve dijital baskıda yeniyim.)
1- vinilde (branda) baskılarım biraz iyi. Ama folyoya baskı yaptığım zaman renkler dağınıyor. bazen kafa folyoya değiyor ve leke yapıyor. Bende folyo baskı yaparken malzemeyi gerdiriyorum.Kafa lekesi gidiyor ama Renk dağıtması gitmiyor.
2 - Topraklama kablosu herhangi bir yerden şaseye değdiği zaman kafalarda bu topraklamayı almıyor mu ?
3- Benim makinamda kafa voltajı ayarlayacak bölüm nerededir. Bilmiyorum. Makinamda göstergeli bir panel yok. Manuel tuşlar var sadece.
ve ekstra bir soru makinamın kafa modelini nasıl öğrenebilirim.