Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dijital makine baskı esnasında çok dağıtmasının nedeni ne olabilir?

maxsimus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İnfinty Boyanın sahte olup olmadıgını nerden bilicez peki ?

boyanın kabartmaları galonları orjinal gibi .
hatta içinde koruma kapağıda var.
hiçbir boyanın uzerinde son kullanma tarihi yok ki.
eğer varsa bize solermisin.

tahsinkaya

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.dunyachat.com
bende katılıyorum arkadaşıma kafalar ne kadar uzak olursa baskının dışında noktalar görürsün bunuda tıkanma zannedersin alakası yoktur kafa voltajlarına gelince boyadan boyaya değşiyor bir boya varki permanent 28 voltla çalışıyor diğer lerinde ise 30 31 32 yukarı çıkmamak iyi nekadar yüksek voltaj okadar kafanın ömrünü yiyor. evet bazı arkadaşlar kafa çıyor titreşim cihazı solventle 1 hafta açık gidiyor ve kafadaki platelere zararı var ya bakımını iyi yapın arkadaşlar fazla solvent koymakla zarar gelmez .

FERİTCAN21

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım kafa voltajların düşük onu biraz yükselt kesecektir

graphicshop

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çeşitli çözümler üretilmiş ama baskı makinanızın kafa çeşidinede bağlı olay ,spektra kafalarda genelde infinitylerde raslanır boya atışı düz değil nozlardan dalgalı bi şekilde atım yapar.bu baskı kalitesi yani boyanın malzemeyi kapatması için iyi fakat eger makinanızın ön ısıtıcı takımın çalışmasında bir sorun varsa yada ayarlarını 50 derecenin altında tutuyorsanız bir sorundur çünkü zaten dalgalı atılan boya soğuk malzemeyle temas eder ve anormal dağılmalara renk geçişlerine sebep olur.ısıtıcılarınızı baskı yaptığınız malzemenin türünüze ve ağırlığına göre ayarlayarak çalışmanızı tavsiye ediyorum.

muğlakk

🌱Yeni Üye🌱
evet bende kafanın baskı materyaline olan mesafesnin çok olduğuınu söyleyecektim ama...
söyleyen arkadaşlar olmuş. birazda olsa kalibrasyon ayarından da olabilir.
mesela perfect jet gibi makinelerde kalibrasyon ayarı çok sık yapılmıyor,yapmadım açıkcası onu baz alarak konuşuyorum. ama şuan kullandığım 320 challenger 3206s serisi dış mekan makinesinde kalibrasyon değerleri kafa ısı voltaj değerleri kendine göre ayar yaptıkça kalibrasyondada oynama oluyor. dağıtmaya biraz da olsa buda neden oluyor.
bilgin olsun işine yarar umarım ;)

emredlgr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Voltajla felan alakası yok kesin şu voltaj saçmalıgını..

test attıgınızda kafaların tıkalı oldugunu göreceksiniz.. buraların açıkları tozlanma yapar genelde ana renkler yapar örnegin ; Siyah ve kırmızı.

Bana onlarca kere oldu kafaları söktüm boya giriş yerlerinden solvent bastıktan sonra kompresorun hava tabancası ile boya girislerine basınc uyguladım kafalar açıldıktan sonra böyle bir problem kalmadı.

Hatta sizde farketmişsinizdir eminim , yogun bir baskı sonrası tozlanma olayı tamamen kalkar mesela 4 rengide yogun olarak ve uzun metrajlı baskılarda bu problem kalkmıştır.

DORUK44

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben yeni üye oldum 3 ay önce yeni bir makine aldık infiniti 320lik 2.el olduğu için kimse den yardım alamıyorum baskıda sürekli kafalar iz yapıyor hani şu uzun pijama çizgisi gibi bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim

kartegene

🌱Yeni Üye🌱
1kafayı rüzgardan koru.2 voltaj yuksektir 3kafalara bakım yap solvent bas 4 sıcaklık ve nem oranı

ggrafik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar flora marka 3,20 lik, xar 500 baskı kartuşlu makina kullanıyorum.
bi sorunum var. baskıdaki renkler pürüzsüz çıkmıyor. yeşil atıyorum. nokta nokta benekler çıkıyor. kırmızı mavi sarı, dikkatli bakınca ayırd ediliyor. bilgisi olan varmı bu konuda, teşekkürler.

SKYTH

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar flora marka 3,20 lik, xar 500 baskı kartuşlu makina kullanıyorum.
bi sorunum var. baskıdaki renkler pürüzsüz çıkmıyor. yeşil atıyorum. nokta nokta benekler çıkıyor. kırmızı mavi sarı, dikkatli bakınca ayırd ediliyor. bilgisi olan varmı bu konuda, teşekkürler.

ICC profillerden kaynaklanabilir. ICC profilleri kapatıp baskı alın.

screwshell

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kafaların voltajlarını biras yükselt, ortam ısısı nem vs.. v.s. herşey etkiler. Özellikle mevsim değişimlerinde falan olur.

prusias

🌱Yeni Üye🌱
voltaj ayarından bide ortamın yeteri kadar sıcaklıkta ve nemde olamamasından

atamec

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.inkbank.net
En başta söylediğim gibi saçma 3 sebepten yapar.

1. Kafa tableti yukarıdadır,
2. Statik elektriklenmeden,
3. Voltaj ayarlarından,

çözümleri;

1. Kafa tableti ile baskı malzemesinin arasındaki mesafe 4mm olmalıdır. 4mmlik dekota yada plexi kullanılarak ayarlanabilir.
2. Prizde bulunan topraklamadan kafalara giden hortumların arasından kablo döşeyerek kafaların olduğu yere gidip şaseye bağlayın.
3. Prınter setuptan kafa voltajlarını kontrol edin. Voltajlar her makınede farklıdır ve ayrıca her kafanın ki de farklıdır. SAVE yaptıgınızdan emin olun.

pegasusnuri

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar makine kurulurken teknik servis kafa yüksekliğini zaten ayarlıyor. Sorun yaz ve kış aylarındaki sıcaklık sorunundan kaynaklanıyor olabilir bu nedenle kafa voltaj ayarlarının sağlıklı yapılması gerekir. İkinci olasılıkta kafaların bakımı düzgün yapılmaz ise zaman içerisinde nozullarda daralma oluşuyor ve zamanla tıkanıyor. Daralma olduğu zaman çapraz ateşleme dediğimiz olay ortaya çıkıyor ve ateşleme yapıldığında boya dikey olarak değil çapraz olarak malzeme üzerine düşüyor. Dolayısı ile hem beyaz kısma püskürterek o alana boya sıçrıyor, hem de keskinlik kayboluyor

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
ELBETTE MALZEMEYI KONTROL ALTINDA TUTACAKSIN :):):)

peki ben kafayı malzeme yaklaştırdığımda br arkadaşım kalibrasyon ayarı gerekiyor diyordu doğrumudur benim kaalarda yüksekte biraz kafa kendine pararalel basdığı baskılarda soru olmuyo kesin oluyo ama enine bastığında tozlaşıyo

dsnreklam

🌱Yeni Üye🌱
bütün renkler aynı dağılımdaysa rüzgar ve yükseklik ama aralarında fark varsa
mutlaka voltaj dan dır
bazen yapıyorsa iyi düşünmek lazım güç kaynağı çok iyi birşey olacak ve yaz aylarında ana şebeke elektrik voltajları bi hayli düşer zaten
bazen montaja gidersinizde kaynak makinası bile kaynağı tutturamaz
yazan ilokul meezunu eksiğim varsa kusura bakmayın
ama fırsat verseler makinayı icat ederim:

lastpatriot

🌱Yeni Üye🌱
boyanın toz haline gelmesinin sebepleri çok açık
1. kullandığın boya muhtemelen orginal değil.kalmış boyadır..
2. baskı kafalarının voltaj değerleri değişmiştir.
3. ortam sıcaklığı normal derecede değildir.
ama yüksek ihtimalle kullanılan boyadan.. ben kendimden biliyorum orjinal boyaya geçtiğimde bu sorun kendiliğinden düzeliyor.

msteknoloji

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.msteknoloji.com
arkadaşım makinenin markası - kafa modeli - kullanılan boya - ortam ısısı - kafa yüksekliği - ve en önemlisi topraklama hattının sağlıklı olup olmaması bunların hepsini kontrol etmen lazım bana bunları da yazarsan detaylı olarak sana daha net yardımcı olurum

bartinli_cakabo

🌟Usta Tasarımcı🌟
En başta söylediğim gibi saçma 3 sebepten yapar.

1. Kafa tableti yukarıdadır,
2. Statik elektriklenmeden,
3. Voltaj ayarlarından,

çözümleri;

1. Kafa tableti ile baskı malzemesinin arasındaki mesafe 4mm olmalıdır. 4mmlik dekota yada plexi kullanılarak ayarlanabilir.
2. Prizde bulunan topraklamadan kafalara giden hortumların arasından kablo döşeyerek kafaların olduğu yere gidip şaseye bağlayın.
3. Prınter setuptan kafa voltajlarını kontrol edin. Voltajlar her makınede farklıdır ve ayrıca her kafanın ki de farklıdır. SAVE yaptıgınızdan emin olun.

Merabalar dijital makinalar hakkında çok güzel konulara değinmişsiniz...
Öncelikle benim makinam 2,5 metrelik lyric (herhalde dış mekan olarak geçiyor.) modelini kullanıyorum (ve dijital baskıda yeniyim.)

1- vinilde (branda) baskılarım biraz iyi. Ama folyoya baskı yaptığım zaman renkler dağınıyor. bazen kafa folyoya değiyor ve leke yapıyor. Bende folyo baskı yaparken malzemeyi gerdiriyorum.Kafa lekesi gidiyor ama Renk dağıtması gitmiyor.

2 - Topraklama kablosu herhangi bir yerden şaseye değdiği zaman kafalarda bu topraklamayı almıyor mu ?

3- Benim makinamda kafa voltajı ayarlayacak bölüm nerededir. Bilmiyorum. Makinamda göstergeli bir panel yok. Manuel tuşlar var sadece.

ve ekstra bir soru makinamın kafa modelini nasıl öğrenebilirim.