Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dijital makine baskı esnasında çok dağıtmasının nedeni ne olabilir?

siberturc+

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merabalar dijital makinalar hakkında çok güzel konulara değinmişsiniz...
Öncelikle benim makinam 2,5 metrelik lyric (herhalde dış mekan olarak geçiyor.) modelini kullanıyorum (ve dijital baskıda yeniyim.)

1- vinilde (branda) baskılarım biraz iyi. Ama folyoya baskı yaptığım zaman renkler dağınıyor. bazen kafa folyoya değiyor ve leke yapıyor. Bende folyo baskı yaparken malzemeyi gerdiriyorum.Kafa lekesi gidiyor ama Renk dağıtması gitmiyor.

2 - Topraklama kablosu herhangi bir yerden şaseye değdiği zaman kafalarda bu topraklamayı almıyor mu ?

3- Benim makinamda kafa voltajı ayarlayacak bölüm nerededir. Bilmiyorum. Makinamda göstergeli bir panel yok. Manuel tuşlar var sadece.

ve ekstra bir soru makinamın kafa modelini nasıl öğrenebilirim.

,

önce topraklama gerekli bunu göz ardı etme şebekedekn gelen elektrik voltajı düşük yada yüksek gelebiriyor ups(güç kaynağı ) kullan...

baskı esnasında ısı çoksa folyo kavrulur kafaya sürter ısıyı düşürmeni öenririm...

kafanın modelini kafanın kapağını açtığında kafların üstünde spectra yada xaar yazar büyük ihtimalle...

inkjet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.inkjetteknik.com
ilk önce kullandığın makine ne kullandığı kafa yapısı ne?
bütün arkadaşların dedikleri mantıklı fakat kafalarda tıkanıklılık varsa ondan da yapar !

teknik servis

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
senin sorunun sadece kafa voltage lerı baskı esnasında ufak kesmeler de yapabılır ... kafa voltajlarını kontrol etmenı tavsıye ederım ... yaz gunlerınde voltajın yuksek ve dagıtıyorsa voltajlarını 2 ser sıra halınde dusur ne oldugunu göreceksın.. kenarlarında netlık yoksa da klıbırasyonu nu kontrol et .... KOLAY GELSİN....!

gerçek

🌱Yeni Üye🌱
boyaları ısıtmayın sakın boyalar rengini kaybeder we uçar

keskintabela

🏅Acemi Tasarımcı🏅
toz gibi ise

toz gibi ise voltajdan makina göre degişir ama bence bendede sık siyahda oluyo

xaar380

🌱Yeni Üye🌱
dostum cogunlukla ortam sıcaklıgın dan meydana gelır
ortam sıcaklıgı 23 24 derce olmalıdır
onlarda tama dıosan
kafalara solvent basmalısın
ayrıca kafaları aksam kapatırken sağlıklı bı sekılde solvente yatırmalısın burda solventten kacarsan kafadan olursun dıkkatıne

metin60

🏅Acemi Tasarımcı🏅
boyadaki solvent oranı fazlaysa bu gibi problemle karşılaşırsın ayarlara girmeden boyayı bi değiştir derim.

Portoloz

🌟Usta Tasarımcı🌟
herkez boyaların oraya ısıtıcı koyulması gerektiğini söylüor aama boyalar ısınınca ne oluyo iyice sıvılaşıo bu sefer dağılma daha fazla oluo benimde böyle sorunum var ama bende sadece siyah diğerlerinde sorun etmio bu konuda bilgisi olan arkadaşlaarın yardımlarını bekliorum

reklamci33

🌱Yeni Üye🌱
genelde voltaj düşükse bu sorun karşımıza çıkıyor kafaların sıcaklığını 29 derece civarında sabitlediğinde voltajlarıda18-18,5 aralığında olursa problem kalmayacak.ayrıca bu ayarı sabitlersen boyayıda %85-75 aralığında kullanıp tasarrufta yapabilirsin kaliteden ödün vermeden...

birolbirinc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tozlama kafaların yapısı itibari ile püskürtme uçlarının boyayı farklı yöne atması sonucu oluşur yani istemediğimiz değilde istemediğmiz bir yere boya gider.
buna neler sebep olabilir
1 hava akımı (bütün renklerde bu tozlama problemi varsa)
2 elektrik yani boyanın atım sekansını ayarlar kafalara giden voltaj tek kafada olur ama xaar 128 kafalarda kafa voltajları muhtemelen otomatiktir yada hepsinde birden değiştirisin
3 kafa çıkış uclarında tortu az açımlarda kısa baskılarda oluşur ( baskı miktası düşükse oluşur)
4 tıkalı kafa enjektörleri ki bunlar genelde çizgiye sebep olurlar
sana önerim makinanın teknik servisi ile görüşmen ama o çözüme ulaşamıyorsan kafaların üretici sitelerine girip oradaki forumlara yada verilen bilgilere ulaşman pek çok değişik sonuçları göreceksin