Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dijital makine baskı problemi

mct0033

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.beysanat.com
arkadaşlar phaeton seiko 6 kafa 6 renk makinam var. son 1 haftadır böyle bir sorunla karşılaşmaya başladım. resimleri ekledim. bu neden yapıyor olabilir yardımcı olurmusunuz?

baskıda kafa kesilmesi gibi çizgiler var. başta vinil izi zannettim. folyoda da yapıyor ama 4 pasta 4. turda izleri kapatıyor. kafalar tıkalı değil sorunsuz atıyor. yardımcı olursanız sevinirim

turanjs

🌟Usta Tasarımcı🌟
aynıı sorunu bende yaşıyorum :(

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
lekelerimi soruyorsunuz ??Eğer lekeleri diyorsanız banner malzemeden kaynaklanıyor.Bende daha önce aynı problemle karşılaşmıştım.Yada Turuncu zemindeki görünen koyudan bi anda açığa geçiş yapıyor onumu soruyorsunuz?Kafa yarım atıyor.İlk başladığında problem olmuyora bi kaç metre kare baskı yaptıktan sonra yapıyorsa mimakilerdeki dumper sistemi sizin makinanızda mevcutsa pumper larda tıkanma olabilir.Boya akşının yavaş olmasında da kaynaklanıyor.

mct0033

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.beysanat.com
hayır baskıda çizgiler var beyaz beyaz. sanki kafa tıkalıymış gibi oralarda ateşleme yapmıyor sanırım. yada başka bir problem var çözemedim. malzeme ile alakalı değil ama ondan eminim. blueback dede aynı sorun var vinildede folyodada. sadece folyo da 4. passta kapatıyor çizgiyi. ama vinilde çok kötü görünüyor.

Son düzenleme:

denisreklam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kardeş bence malzemende bi sorun başka malzeme takıp denedinmi bendede aynısı olmuştu bende malzeme değişikiliği yaptığım bide öle denedim malzemedenmiş malzememnin bazı bölgelerinde sorun oluyor

DOKTORAFACAN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.atacanteknik.com
malzemeden kaynaklanıyor görünen vinil malzemeyi açan sistem kirli olabilir malzemeye bulaştırıyor olabilir . baskı yaptığınız ortam tozlu antistatik değilse malzemeye toz yapışıyor olabilir boya üzerine gelincede tutmuyor olabilir arka sub tanklar yükseklik ayarı iyi olmaya bilir..

mct0033

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.beysanat.com
farklı malzemelerle denedim ama yine aynı sorunu yaşıyorum. bende malzemeden diye düşünmüştüm ama. malzemeyi açan sistemdende kaynaklandığını zannetmiyorum. ne denediysem olması. bu işin içinden çıkamadım birtürlü.

acababunebababe

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
farklı malzemelerle denedim ama yine aynı sorunu yaşıyorum. bende malzemeden diye düşünmüştüm ama. malzemeyi açan sistemdende kaynaklandığını zannetmiyorum. ne denediysem olması. bu işin içinden çıkamadım birtürlü.

usta bu makinenin teknik servisi yok mu, niye kendini heder ediyorsun?

Erkan DERYA

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.istanbulreklam.com
Seiko baskı kafaları hakkında burada birçok reklam mesajı atan arkadaşlar mevcut , Bu problem ile alakalı çözüm içinde mesaj atacaklarını zannediyorum...

Bizim firmamızda Seiko baskı kafası kullanan makine mevcut değil, Bu yüzden seiko satıcılarının sorunuza gerekli ilgiyi göstereceğini umuyorum...

SKYTH

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sarı kafada kesme oluyor. 2 sebepten olabilir boyadan veya kafadan. Eger kullandıgınız boya stetjet se bu problemi yapar . Boyayı değiştirin.

altınorhan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
slm dostum anladıgım kadarıyla kullandığın çin brandası çok kaliteli olmazsa çok ufak bir yüzey kaplamasında bile hata varsa meydana çıkıyor bu sorun 3 passa kadar çin brandasında gözükür 4 passta idare eder daha yüksek passlarda geçiş artıgı için hatayı fark edemezsin
ama aynı baskı modlarını kaliteli folyo veya avrupa brandaya uygula problem yaşamazsın
kafalar ince oldugu için bu problem normal
bence baskı ayarını 360 dpi 3 pass olarak riple baskıyıda 4 pass yap makinenin arka ısıtıcısını55 - 60 derece, ön ısıtıcıda, arkadan 5 derece düşük olsun.
ısıtıcıyla ne alakası var deme, malzeme scak olursa boya daha iyi tutuyor ve daha canlı görünüyor takdir sizin iyi çalışmalar

Beyoğlu1

🌱Yeni Üye🌱
üstad bende nacizane bi fikir vereyim. arkadaslar anlatmıslar zaten ama sorunun belli kafala boya kesmiş. pompaları ve hortumları bi kontrol et. ve ortam sıcaklığına da bi bak. ama kesinlikle kafalardan bizimde aynı sıkıntımız oldu uzun zaman. ama eger olmasa hic kurcalama servis ara.

uzeyirreklam

🌱Yeni Üye🌱
murat bence ilk resimde malzemeden ikinci resimde sarı kafan tıkanmış voltaş ayarlarını tam tutturmak gerekiyor ve birse solventle kafaları temizlersen etkili olabilir ortam sıcaklığı, kafa ısınması, hava sürkilasyonu, boya kalitesi, topraklama, v.s.

graphic__desing

🌱Yeni Üye🌱
ortam sıcaklığıylada alakalı olabilir bendede aynı problem oluyordu 20C altında ise ortam sıcaklığı bunu yapabiliyor bide sıcaklığı kontrol et istersen 20c ve üzeri ortam sıcaklığında baskı çok daha doygun ve canlı oluyor.
bende de mimaki var senin makinadada bizdeki gibi dumper varsa onlarada bi göz atmalısın boyayı pompalama işlemini tam yapmıyor olabilir.

bafralı_ugur

🌱Yeni Üye🌱
bende baskıcım benım mıkınade kafalar degıştı4 ay sonra hep kafalar kescek :S

rockorna

🌱Yeni Üye🌱
aynı marka makineyi bende kullanıyorum.bu tüp problemler renk geçişlerinde oluyor ama genelde ortam ısısının dengesiz olduğu zamanlarda yaşıyorum.bi dikkat edersen belki öle bişey olabilir.birde vinily çin vinili galiba kafaları mahvediyor onlardan çıkan iplikler.avrupa vinily kullanmanı tavsiye ederim hem ince hem kaliteli hemde tozu ve ipliği yok kenarlarında.biz çin vinlini bıraktık makine kendine geldi