Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dikkat köpek var :)))

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Genel piktogram ve piktogram arasında nasıl bir fark vardır?
Sizin çalışmanızın özelikleriğini rica etsem detaylı anllatabir misiniz? Orjinal belgeyide eklerseniz sizin ortaya koyduğunuz noktayı belki anlayabilirim... (anlamak istiyorum)

_PuNkDeSigN_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Genel piktogram ve piktogram arasında nasıl bir fark vardır?
Sizin çalışmanızın özelikleriğini rica etsem detaylı anllatabir misiniz? Orjinal belgeyide eklerseniz sizin ortaya koyduğunuz noktayı belki anlayabilirim... (anlamak istiyorum)

tabikide... fakat lise öğretmenlerimiz gösterdiği buna benzer örneklerde bizi genel piktogram diye bilgilendirdi. orjinali ile benim çalıştığım arasındaki farkı rahatça anlayabilirsiniz.

https://img168.imageshack.us/img168/4221/karakalem1ov4.jpg

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Sevgili,
_PuNkDeSigN_ ,
gorselwt4.jpg

Sol tarafta sizin imzanizi koyduğunuz görsel sizin kopyanız, sağ tarataki ise orjinal çizim...
Soldaki görselin size ait bir çizim olmadığını bu belge ile görmekteyiz. Sizin çiziminiz olması için, sizin yaratıcılığınız sonucu ortaya çıkmış yeni bir tasarım olmalıydı.Siz var olan bir çizimi (belki elinizi çizime alıştırmak için) kopyalamışsınız. Bu amaçla belki teknik öğrenmiş oldunuz. Fakat altına imza atmanız doğru değil. Söyleki, başkasının tasarımını bir şekilde kulanmışsınız... Yasal olarak doğr ubir davranış değil. Görsel ufak tefek değişikliklere uğramış olsa bile bu çizim başkasına ait bir tasarımdır.
Piktogram konusunda gelince, bu köpek çizimi grafiksel bir anlatımdır. Grafiğin mantigi, anlatılmak istenilen konunun, en az çizgi ile ifade edilmesidir. Bu anlamda bu köpek çizimi, oldukça başarılı bir görseldir. Genel piktogram ifadesini ilk kez sizden duydum. Bu çizimin piktogram olabilmesi için leke ve detayları oluşturan öğelerin dahada azalması gerektiğini düşünüyorum.

edareal

🌱Yeni Üye🌱
çok güzel olmuş ellerinize sağilık güzel bir paylaşım..

sevinc_s

🌟Usta Tasarımcı🌟
çok ii gözüküo eline sağlık arkadsım

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Çok hoş tebrikler.

louis

🌱Yeni Üye🌱
ee bu zaten vardiki..hatta tasmasını tutan el vardı arkasında..bi değişik şey o..

yaLcin_

🌱Yeni Üye🌱
Sevgili,
_PuNkDeSigN_ ,
gorselwt4.jpg

Sol tarafta sizin imzanizi koyduğunuz görsel sizin kopyanız, sağ tarataki ise orjinal çizim...
Soldaki görselin size ait bir çizim olmadığını bu belge ile görmekteyiz. Sizin çiziminiz olması için, sizin yaratıcılığınız sonucu ortaya çıkmış yeni bir tasarım olmalıydı.Siz var olan bir çizimi (belki elinizi çizime alıştırmak için) kopyalamışsınız. Bu amaçla belki teknik öğrenmiş oldunuz. Fakat altına imza atmanız doğru değil. Söyleki, başkasının tasarımını bir şekilde kulanmışsınız... Yasal olarak doğr ubir davranış değil. Görsel ufak tefek değişikliklere uğramış olsa bile bu çizim başkasına ait bir tasarımdır.
Piktogram konusunda gelince, bu köpek çizimi grafiksel bir anlatımdır. Grafiğin mantigi, anlatılmak istenilen konunun, en az çizgi ile ifade edilmesidir. Bu anlamda bu köpek çizimi, oldukça başarılı bir görseldir. Genel piktogram ifadesini ilk kez sizden duydum. Bu çizimin piktogram olabilmesi için leke ve detayları oluşturan öğelerin dahada azalması gerektiğini düşünüyorum.

ßu arkada$ıma cok yürekten katılıyorum .. Azına sagLık.

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Nükhet hanım olaya son noktayı koymuş zaten fazla birşey irdelememek gerekir

FlameDance

♾️Grafik Gurusu♾️
Çok güzel olmuş.Eline sağlık.

graphots

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:S??????? bende katılıyorum. yanlış bi davranış