Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Diş Macunu Kutusu "DENT-INN" / Dilara GENÇYILMAZ

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
adszte.png

Şimdi..

Konu: Diş macunu kutusu
İsim Dent-inn/ Florürlü diş macunu
Özellikler
-nane ferahlığı
-çürüklere karşı maksimum koruma
-beyaz dişler
-ferah nefes
miktar:125ml/195g
Üretici Firma: Prodent
Ambalaj: Klasik
Ambalaj boyutu:uzunluk 20 yükseklik3,5genişlik 4,5
Ürün kalitesi : A,A+

En alt kısım ters olucak bunu biliyorum. Düz olarak halletmeye çalıştım ama..
Takıldım kaldım .. eklicek bişede bulamıyorum :S

Aynı zamanda diş macunlarının hepsinin arkasında bulunan biri tsk öbür üçünün ne olduğunu bile keşfedemediğim 3 tane logo var konuyla ilgili bilgisi olan var mı ?

Son düzenleme:

Benzer konular

Barış Akgün

🌟Usta Tasarımcı🌟
katılıyorum wallcanes. esinlenmenin ötesinde bence.

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
bu logoyu hayatımda ilk defa görüyorum .. :) sadece sadeleştirilmiş bir nane yaprağı çizdim .. :) keşke açık aramak yerine işe eklenebileceklerle ilgili bi yorumda bulunsaydınız :)

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
yeşilleri biraz daha koyu yapsan

mesela fıstık yeşili ve biraz daha koyu yeşil daha iyi olur gibime geliyor ne dersin:
yeil.jpg

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Eline sağlık Dilara. Yeni bir başlangıç için çalışma yerinde fakat üzerine biraz dokunulmak isteniyor gibi geldi bana. Baskı teknikleri ve ferahlığı pekiştirici 1 2 hamle istiyor sanki çalışman. Ürünün özelliklerinde bulunan ferahlıktan yola çıkarak çalışamanın renginin yeşilden öte mavi tonlarında olması sanırım daha yerinde olacaktır. Ayrıca çalışma varak, gofre teknikleri kullanılarak da zenginleşebilir düşüncesindeyim. Şu haliyle çalışma bana çiğ geldi. İyi çalışmalar dilerim.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Yunus'la ters düşeceğiz ama, hiç katılmıyorum. Yeşil renk çok daha uygun işin içinde nane var. Ferahlık konusuna gelince beyaz alan daha çok olsa, yeşil renk bir kaç tonda esintiyi dalgayı vs. algılatsa.... Nane yaprağı hiç fena fikir değil ama daha küçük olsa bir şekilde. Sanırım isteklerine biraz daha yaklaşır.

andesign

🏅Acemi Tasarımcı🏅
fena sayılmaz ama bence daha iyisini yapabilirsin. eline sağlık....

pcfaresi

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
yeniguc.com
bence müşteriyi ürüne teşvik edici bir çalışma yapsan daha iyi olur sanki bu biraz ilaç kutusu gibi. Bence sen daha iyisini yapabilecek birisisin

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
kedinin kutusunun son hali

son hali bu idi konu açtığı gecenin sabahında 4 te buna göre yorum yaparsanız daha iyi olur

imagenyx.jpg

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
son hali bu idi konu açtığı gecenin sabahında 4 te buna göre yorum yaparsanız daha iyi olur

imagenyx.jpg

Abi aslında o gece yaptığımız gibi öyle teslim edicektim.. Yine sevgili gözetmen son dakka kanıma girip istemeye istemeye beyaza çevirttirdi. :) Son teslim hali bu oldu .
adszkh.png

Eline sağlık Dilara. Yeni bir başlangıç için çalışma yerinde fakat üzerine biraz dokunulmak isteniyor gibi geldi bana. Baskı teknikleri ve ferahlığı pekiştirici 1 2 hamle istiyor sanki çalışman. Ürünün özelliklerinde bulunan ferahlıktan yola çıkarak çalışamanın renginin yeşilden öte mavi tonlarında olması sanırım daha yerinde olacaktır. Ayrıca çalışma varak, gofre teknikleri kullanılarak da zenginleşebilir düşüncesindeyim. Şu haliyle çalışma bana çiğ geldi. İyi çalışmalar dilerim.

Teşekkür ederim. 2 gün içinde oluşturduğum buydu.. Dediğin gibi maviyi sen demeden önce kullanmıştık zaten . :) Yenisine bakıp tekrar yorum yap lütfen :)

Yunus'la ters düşeceğiz ama, hiç katılmıyorum. Yeşil renk çok daha uygun işin içinde nane var. Ferahlık konusuna gelince beyaz alan daha çok olsa, yeşil renk bir kaç tonda esintiyi dalgayı vs. algılatsa.... Nane yaprağı hiç fena fikir değil ama daha küçük olsa bir şekilde. Sanırım isteklerine biraz daha yaklaşır.

Teşşekkürler ablacım yorum için. ilk başta "yeşil renk bir kaç tonda esintiyi dalgayı vs. algılatsa" kısmının üstünde baya çabalamadım ama başaramayınca en son teslimimde maviye döndük abiminde yardımıyla birlikte :)

fena sayılmaz ama bence daha iyisini yapabilirsin. eline sağlık....

Teşekkür ederim. Ama bitmemiş bir çalışma olduğunu zaten belirtmiştim :)

bence müşteriyi ürüne teşvik edici bir çalışma yapsan daha iyi olur sanki bu biraz ilaç kutusu gibi. Bence sen daha iyisini yapabilecek birisisin

Sensodyne formatında bir ambalaj tasarımı zaten bunuda altında belirttim A, A+ çok pahalı bir ürün için tasarlanan bir kutu . Bu yüzden gülen yüzler beyaz dişler gibi saçma sapan görsellerle doldurmak istemedim ama yinede yorum için teşşekkürler.

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
gözetmeninde tasarım zevki pek yok galiba

:rofl: siyah daha iyi durmuştu bence ve buradada görüldüğü gibi siyah daha hoş duruyor dişler beyaz olacak diye kutununda beyaz olması gerekmiyor değilmi

xcalibur35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir markete gittiniz ve diş macunu alacaksınız neye dikkat edersiniz? Siz seçiminizi yaparken ambalaj sizde bir tepki uyandırırmı.

- Kutuda Nane ferahlığı diyor ama bu beni daralttı doğrusu endişeye düştüm ya dişlerime bir şey olursa!

- Ferahlık belirtmek için yaprak gibi clipartlar kullanılmış ama kutunun kat yerleri filan gayet açık ortada iken, bu kutu katlandığı zaman o clipartlar size göre ne anlatabilir.

- Ferahlık diyince aklınıza neden yeşil renk geldi oysa nane aromalı bir şey yediğiniz zaman yada kokladığınız zaman biraz insan kendisini serin bir ortamda gibi hisseder değilmi. Yani açık mavi ve tonları daha etkili olabilirdi.

- Siyah konusunu tamamen unutalım isterseniz.

- Bu ürün stantda diğer rakipleri ile nasıl yarışacak peki?

Bu ürünü alacağınız bir ürün olarak gibi düşünün beklentinizi çalışmanıza yansıtın birde öyle çalışın isterseniz.

Kolay gelsin.

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Bir markete gittiniz ve diş macunu alacaksınız neye dikkat edersiniz? Siz seçiminizi yaparken ambalaj sizde bir tepki uyandırırmı.

- Kutuda Nane ferahlığı diyor ama bu beni daralttı doğrusu endişeye düştüm ya dişlerime bir şey olursa!

- Ferahlık belirtmek için yaprak gibi clipartlar kullanılmış ama kutunun kat yerleri filan gayet açık ortada iken, bu kutu katlandığı zaman o clipartlar size göre ne anlatabilir.

- Ferahlık diyince aklınıza neden yeşil renk geldi oysa nane aromalı bir şey yediğiniz zaman yada kokladığınız zaman biraz insan kendisini serin bir ortamda gibi hisseder değilmi. Yani açık mavi ve tonları daha etkili olabilirdi.

- Siyah konusunu tamamen unutalım isterseniz.

- Bu ürün stantda diğer rakipleri ile nasıl yarışacak peki?

Bu ürünü alacağınız bir ürün olarak gibi düşünün beklentinizi çalışmanıza yansıtın birde öyle çalışın isterseniz.

Kolay gelsin.

Diş macunu alırken kesinlikle en son dikkatimi çekicek olan şey üstünde kocaman sırıtmış ve sadece dişlerden oluşan ambalajlı kutuları. Bu yüzden farklı bir kutu eminki daha çok dikkat çekicektir :) ..

Sizi daraltan ve endişelendirenin ne olduğunu pek anlamadım doğrusu ..

Belirtmek istediğim şey ferahlıktan çok naneydi. Nane yaprağını çizme ve koyma sebebim buydu. Kutu katlandığında bölünücek olan sadece en büyük yaprak .. ve tahmin edersiniz ki bu kutuları kendilerine ait stantlarda hangi şekilde koyarsanız koyun.. boyunuzdan yüksek olmadığı süreceki genelde bu tarz ürünler çok yüksek yerlere konmazlar. kutunun hem ön hem üst yüzünü aynı anda görürsünüz.. bu demek oluyor ki istesenizde istemesenizde kutu katlanmış olsada.. kutuyu tam şekliyle görebilirsiniz.

Dediğim gibi.. ortaya çıkarmak istediğim şey nane baskın olmakla birlikte hem nane hem ferahlıktıki bunu nanenin bir yaprağını yeşil yaparak naneyi bir yaprağını mavi yaparaksa ferahlığı ortaya çıkarmaya çalıştım.

Siyah kutunun neden unutulması gerekiyor buna anlam veremiyorum . Diş deyince akla beyaz gelir. Evet .. niye sağlığı sembolize eden renk zaten beyazdır. Evet bunlarda bi yanlış yok.. Ama bilirsiniz ki tasarımlarda kullanılan tezatlıklar bazen daha çok dikkat çekici olabiliyor. Bütün kutular beyazken içlerinde siyah olan tek kutu olmanın verdiği ağırlık belki artı belki eksi etki yapar bunu bilemeyiz ancak başlığı açarken ürünün A,A+ bir ürün olduğunu zaten söyledim ki buda ürünü alıcak olan kişilerin siyah rengi görünce ellerinin geri çekilmesini engellicektir.. Bu ürün piyasadaki normal diş macunlarının yanı sıra sensolyne gbi daha medikal bir üründür. Bu yüzden kendi rakiplerinin yanında siyah kutuyla daha çok dikkat çekicektir.

Ben bir diş macunu alıcak olsaydım emin olun ki siyah olanı alırdım . Zaten kendimi düşünerek yaptığım bir çalışma olduğu için diğerlerinden bu kadar farklı ..

xcalibur35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Diş macunu alırken kesinlikle en son dikkatimi çekicek olan şey üstünde kocaman sırıtmış ve sadece dişlerden oluşan ambalajlı kutuları. Bu yüzden farklı bir kutu eminki daha çok dikkat çekicektir :) ..

- Ben diş macunu alırken kocaman sırıtmış diş filan görmedim. Yada dişmacunumuz farklı sanırım :)

- Beni endişeye düşüren tasarım müşteriye kalite albenisi vermiyor basit sıradan bir ürün duygusu veriyor. Bir ürünü sattıran ambalajındaki albenisidir.

- Duygularınızı neden çalışmaya dökmeyi denemiyorsunuz.

- Dişlerinizi fırçaladığınızda siz ne hissedersiniz. Hımmm naneside bayağı iyiymiş mi dersiniz yoksa oh be biraz rahatladımmı dersiniz.

- Dikkatinizi çekerim bunda nane çayı satılmıyacak. Nane Ferahlığı diyorsunuz. Bu da yiyecek olmadığı için ben ferahlığı vurgulamakta fayda gördüm.

- İllede tasarımda ben yaprak kullanmak istiyorum diyorsanız. Baloncuklar yerine küçücük yapraklar bırakıp büyük yaprak yerinede ferahlatıcı bir clipart uyguluya bilirdiniz. Bu arada bu baloncuklarda ferahlık içinmi kullanıldı.

- Siyah zeminden beyaza neden çevirdi arkadaşımız sana göre beyaz bir nevi insanlarda temizlik duygusu uyandırmazmı?

- Gerçekten siyah kullanmak istiyorsanız üretici firma ile bir görüşün diş macununuda siyah üretmelerini söyleyin çok ciddiyim insanlar reklamını görünce bayağı bir merak uyandıracaktır. Markete gidincede direk bu ambalaj görünce ürün çok rağbet görecektir. Ama sadece zemin olarak siyah tasarım yine değişmesi lazım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net

- Ben diş macunu alırken kocaman sırıtmış diş filan görmedim. Yada dişmacunumuz farklı sanırım :)

- Beni endişeye düşüren tasarım müşteriye kalite albenisi vermiyor basit sıradan bir ürün duygusu veriyor. Bir ürünü sattıran ambalajındaki albenisidir.

- Duygularınızı neden çalışmaya dökmeyi denemiyorsunuz.

- Dişlerinizi fırçaladığınızda siz ne hissedersiniz. Hımmm naneside bayağı iyiymiş mi dersiniz yoksa oh be biraz rahatladımmı dersiniz.

- Dikkatinizi çekerim bunda nane çayı satılmıyacak. Nane Ferahlığı diyorsunuz. Bu da yiyecek olmadığı için ben ferahlığı vurgulamakta fayda gördüm.

- İllede tasarımda ben yaprak kullanmak istiyorum diyorsanız. Baloncuklar yerine küçücük yapraklar bırakıp büyük yaprak yerinede ferahlatıcı bir clipart uyguluya bilirdiniz. Bu arada bu baloncuklarda ferahlık içinmi kullanıldı.

- Siyah zeminden beyaza neden çevirdi arkadaşımız sana göre beyaz bir nevi insanlarda temizlik duygusu uyandırmazmı?

- Gerçekten siyah kullanmak istiyorsanız üretici firma ile bir görüşün diş macununuda siyah üretmelerini söyleyin çok ciddiyim insanlar reklamını görünce bayağı bir merak uyandıracaktır. Markete gidincede direk bu ambalaj görünce ürün çok rağbet görecektir. Ama sadece zemin olarak siyah tasarım yine değişmesi lazım.

Kocaman sırıtmış bir ağız. Kocaman gülümseyen mutlu bir aile tablosu .. Yada diş şeklini andıran oval logolar.. Kastettiğim buydu .. Bu tasarımı yapmadan önce kocaman marketlerdeki bütün diş macunlarını inceledim.. Emin olun hepsinin bir yerinde diş görseli yada logolarında diş çizimleri var.. Benim kırmak istediğim bu durumdu ki nitekim başarılı olabilmişim gibi gözüküyor :) Özetle anlatmak istediğim yukarıda yaptığım yorumu kendi diş macunuma bakarak değil bütün diş macunlarının kutularını inceleyerek yapmıştım .

Sizce bir diş macunu kutusu tasarımının albenisi olabilmesi için ne gerekiyor.. ? Yeterince ferah gözükmesimi ? Piyasadaki bütün diş macunları yeterince ferah gözüktüklerimi için satış yapıyorlar yani.. :) Boşversenize zaten hepsi böyle.. bol mavili çalışmalar mas mavi kutular bu kavramı tek kıran marka colgate bildiğiniz gibi çalışmalarında kırmızı arkaplanı kullanan yada logosu kırmızı olan türkiyede satılan tek diş macunu .. Ve sanırım bu renk farkının hakkını bile yeterince verebiliyor.. Bence insanlar masmavi.. açık mavi koyu mavi görüntülü diş macunlarından yeterince sıkıldılar.. Tahmin ettiğiniz gibi bu tabuları ve kalıpları kırmaksa biz grafikerlere düşüyor.

Şimdi duygularımız konusunda biraz kararsız kaldım.. Yani her ürün hissettirdiği duyguyu üstünde taşımalımıdır? .. O zaman bütün aynı konuyla alakalı ambalaj tasarımları birbirine benzemezmiydi.. Bütün diş macunları ferahlatır o zaman hepimiz insanlara bunu anlatalım kutuya baktıklarında ferahlasınlar.. detarjan kutularının hepsi bahar kokusuyla dolu olsun hepsi ambalaj üstüne çiçek koysun .. :) Bu kadar makine mantığı bana saçma geliyor açıkcası .. Bütün bu tarz tasarımlarda aynı şey anlatışmaya çalışılıyor.. Benim yaptığımsa olaya farklı bir açıdan bakmak .

Baloncuklar kabaran diş macununu anımsatabilir diye düşündüm ve bu yüzden koymuştum.. Ferahlık yine pek fazla hedefimde değildi ..

Kesinlikle beyaz bende temizlik duygusu yaratmıyo .. Beyaz bana daha çok hastalık hatırlatıyo .. Hastanelerin hepsi bembeyazdır. Doktorların hepsi beyaz giyinir. Bilinç altında beyaz görünce hastalık hatırlayan bi insan olarak bana göre beyaz bir diş macunu kutusu içten içe sizi diş doktoruna göndericez mesajı verebilir. Nitekim buda farklı bir bakış açısıdır :) ..

Bakın sizinde fikirleriniz benim paralleliğimde değişiyor. Sanırım siyah rengi görmezden gelmekten vazgeçtiniz. ;)

üsküdar

🌱Yeni Üye🌱
Bak kendi agzınla söylüyorsun bütün kutuların üstünde diş resmi var diye Bütün Tasarımcılar Diş resmi koydu sende bu adeti kıracaksın, kıramazsın!..

2.İnsanlar biraz işin görseline kaçar ve üstündeki resimleri incelerler seninkinin üstünde yaprak var ve bunu insanlar KREM ZANNEDER :)..

3.Senin kutunu krem zanneden insanlar ben bir tane diş resmi koysam bir kutunun üstüne o kutunun diş ile alakalı birşey oldugunu anlarlar..

4.Kendi kendine devrim yaratmaya çalışma herkezin senin bile mantıgın bu olmalı bukadar tasarımcı kutuların üstüne diş resmi koydular bilmiyor'da yaprak çizmiş koymuş çocuk biliyor..:):)

Gidin Boş bir kutunun Üstüne Diş resmi koyun Bir başka kutunun üzerinede yaprak Resmi Koyun hangisi insanların ilgisini çeker...ve insanlar hangisnin Diş ile alakalı bir ürün oldugunu anlar...

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Bak kendi agzınla söylüyorsun bütün kutuların üstünde diş resmi var diye Bütün Tasarımcılar Diş resmi koydu sende bu kıracaksın, kıramazsın!..

2.İnsanlar biraz işin görseline kaçar ve üstündeki resimleri incelerler seninkinin üstünde yaprak var ve bunu insanlar KREM ZANNEDER :)..

3.Senin kutunu krem zanneden insanlar ben bir tane diş resmi koysam bir kutunun üstüne o kutunun diş ile alakalı birşey oldugunu anlarlar..

4.Kendi kendine devrim yaratmaya çalışma herkezin senin bile mantıgın bu olmalı bukadar tasarımcı kutuların üstüne diş resmi koydular bilmiyor'da yaprak çizmiş koymuş çocuk biliyor..:):)

Gidin Boş bir kutunun Üstüne Diş resmi koyun Bir başka kutunun üzerinede yaprak Resmi Koyun hangisi insanların ilgisini çeker...ve insanlar hangisnin Diş ile alakalı bir ürün oldugunu anlar...

Öncelikle siteye olan üyeliğiniz 1 seneyi geçmesine rağmen anlaşılan kurallardan bir habersiniz. Flood yapmak yerine düzenle diyerek son yazdığınızı bir öncekine birleştirebilirdiniz. Aynı zamanda benimle konuşurken uslubunuza dikkat etmenizi öneririm. Kırıcı olmayı herkes bilir. Önemli olan kendini bu şekilde konuşmadan ifade edebilmektir. Yaptığınız yoruma gelince.. :)

Benim yaptığım iş tek demedim zaten. Colgate örneğini bu yüzden vermiştim. Colgate'in çoğu ürününde diş görseli yok ;) Satışlarıyla tahmin edeyemeceğinizden daha fazla. Yani dediğiniz gibi illaki bir diş görseline gerek yokmuş demekki. İnsanlar diye kasttediğiniz kesim anladığım kadarıyla daha çok C sınıfı yani ürünler üstündeki sınıflandırmayı bilmiyorsanız şöyle açıklayabilirim. Savurganlık yerine tutumluluğu seçen maddi durumu çok iyi olmayan ben ucuzu alayım en iyisi diyen ve genelde bakkallardan bu tarz alışveriş yapan kesimden bahsediyorsunuz. Çünkü genelde.. üstünde diş resmi olan diş macunlarının fiyatları 1lira ile 4 lira arasında büyüklüğüne ve markasına göre değişen diş macunları ancak defalarca belirttiğim gibi bu ürün A+ bi ürün ve büyük marketler ve eczanelerde satılacak bir ürün buda demek oluyor ki .. Görüntü için değil sağlık için satılan ve alım gücü yüksek olan insanlara hitap eden bir ürün. Taktir edersiniz ki bu tür insanlar ucuz görünümlü şeylerden kaçarlar ve mecburiyetten değil sağlık için bu ürünleri alırlar. Ve ben yaptığım bu tasarımın istediğim katagorideki insanlara hitap ettiğine inanıyorum . Çünkü bu ürün herkes satın alsın mantığında bir ürün zaten değil bahsettiklerimden anlayacağınızı ümit ediyorum. :)

Siz ve sizin gibi sabit fikirli insanlar yüzünden grafik tasarım dediğimiz şey türkiyede ilerleme kaydedemiyor zaten .. Belki yukardaki yorumlarımı tekrar okursanız açıklamaları tekrarlamak zorunda kalmam.. :) Benim kutum niye krem zannedilsin bunu anlamadım ? Nasıl bir bağlantı kurdunuz kremle .. üstünde kremi andıran herhangi bir laf yada görsel olduğunu düşünmüyorum. Rahim abi nane kutusu değil demişti.. evet bu belki olabilirdi ama krem.. çok saçma :) .. Lütfen yorum yaparken bir kaç kez daha düşünüp saçma sapan benzetmeler yapıp insanları yormayın olur mu :)

Bana çocuk diyebiliceğiniz kadar samimi olduğumuzu sanmıyorum . Siz kendi tasarımlarınızı lütfen başkalarının tasarımlarına bakarak yapın.. Ve bu şekilde düşündüğünüz sürece yaptığım işlere yorum yapmanıza gerek yok . Çünkü ben hiç bir işimi aynı alandaki başka bir ürüne benzetmeye çalışmam .. Siz böle yapıyorsanız ne ala.. Kendi tercihiniz. Eğer elinize bu tarz bir iş gelirse lütfen kendi dişlerinizin fotografını çekip bütün kutuyu kaplayacak şekilde koyun. Eminim daha çok satıcaktır.

Emin olun ki bu tarz yorumlara ihtiyacım yok .. Bu bir tercih meselesidir. Kendi kendinize rencide edici konuştuğunuzu sansanızda benim suratımda ancak küçük bi tebessüm oluşturdunuz. "İşte bir tane daha onlardan.." ;) iyi günler