Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Diş Macunu Kutusu "DENT-INN" / Dilara GENÇYILMAZ

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben bu işi ilk gördüğümde kesinlikle siyah kutu demiştim.. Siyahın üzerinde yeşil ve mavinin patlaması oldukça hoş oluyor çünkü.. Farklı ve cesaretli bir seçim..
Fontta hoşuma gitti.. Yaprağı iki renge bölmen, ve büyük yaprağın iki farklı yüzeye denk gelmesi (ki küçük alanlarda bütün hali mevcut) kesinlikle daha estetik duracaktır..
Ufak alanlarda Dent-inn yazısının altında yer alan yaprak, onu dengeleyen yuvarlaklar logoyu tamamlayacı öğeler olarak tasarımda yer almış..
Bir tabuyu yıkma çabanı da ayrıca takdir ediyorum zira burda yorumda bulunan bazı arkadaşlar, daha evvel ki yorumlarında bu konuya değinirken, senin tasarımında bunu göz ardı etmişler :)

Bak kendi agzınla söylüyorsun bütün kutuların üstünde diş resmi var diye Bütün Tasarımcılar Diş resmi koydu sende bu adeti kıracaksın, kıramazsın!..

2.İnsanlar biraz işin görseline kaçar ve üstündeki resimleri incelerler seninkinin üstünde yaprak var ve bunu insanlar KREM ZANNEDER :)..

3.Senin kutunu krem zanneden insanlar ben bir tane diş resmi koysam bir kutunun üstüne o kutunun diş ile alakalı birşey oldugunu anlarlar..

4.Kendi kendine devrim yaratmaya çalışma herkezin senin bile mantıgın bu olmalı bukadar tasarımcı kutuların üstüne diş resmi koydular bilmiyor'da yaprak çizmiş koymuş çocuk biliyor..:):)

Yapraktan elde edilen onca şey varken size kremi hatırlarması oldukça manidar :)
İlkokul öğrencileri kıvamında olan ve "bunun üstüne diş resmi koyarsan insanlar diş macunu olduğunu anlar" alt metnini içeren bakış açınız genel halimizi ortaya koymakta..
Tv lerde yer alan, insanları akılsız niteleyen, herşeyi tek tek açıklayarak zeka gelişimlerini durduran bu yaklaşım, bari bırakında zeka ışıltısı gerektiren tasarım alanına girmesin!
"Kendi kendine devrim yaratmaya çalışma" başüstüne... Size göre devrim nerden başlar cidden merak ettim (Sakın Muro'dan kopya çekmeyin emi :D )

Moderatör tarafında düzenlendi:

uysaltimsah

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bak kendi agzınla söylüyorsun bütün kutuların üstünde diş resmi var diye Bütün Tasarımcılar Diş resmi koydu sende bu adeti kıracaksın, kıramazsın!..

2.İnsanlar biraz işin görseline kaçar ve üstündeki resimleri incelerler seninkinin üstünde yaprak var ve bunu insanlar KREM ZANNEDER :)..

3.Senin kutunu krem zanneden insanlar ben bir tane diş resmi koysam bir kutunun üstüne o kutunun diş ile alakalı birşey oldugunu anlarlar..

4.Kendi kendine devrim yaratmaya çalışma herkezin senin bile mantıgın bu olmalı bukadar tasarımcı kutuların üstüne diş resmi koydular bilmiyor'da yaprak çizmiş koymuş çocuk biliyor..:):)
yazmayayım dedim kastım kendimi ama dayanamadım.
haydi arkadaşlar gelin elimizdeki malzemelerle devrim yapalım.
malzemeleri sayıyorum not alın. bir adet arama motoru.
şimdi tarife geçelim. bahsi geçen ürün olan diş macununu arama motorunda aratıyoruz. bukadar basit. afiyet olsun...
disn.jpg

dünyanın birçok yerinden farklı tasarımlar, hepsi diş macunu için tasarlanmış ve bu tasarımcılar kendilerini ne sanıyorlarsa diş resmi kullanmamışlar.terbiyesizlik etmişler. acemiler abileri ablaları kusurlarına bakmayın.
ayrıca yaptığımız, yapmaya çalıştığımız işin doğası gereği adetler kırılmalı, klişelerden kaçılmalı hatta gerekirse devrim yapılmalıdır. hemde gerekirse her tasarımda.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
disn.jpg

dünyanın birçok yerinden farklı tasarımlar, hepsi diş macunu için tasarlanmış ve bu tasarımcılar kendilerini ne sanıyorlarsa diş resmi kullanmamışlar.terbiyesizlik etmişler. acemiler abileri ablaları kusurlarına bakmayın.
ayrıca yaptığımız, yapmaya çalıştığımız işin doğası gereği adetler kırılmalı, klişelerden kaçılmalı hatta gerekirse devrim yapılmalıdır. hemde gerekirse her tasarımda.

Nerden baksanız bi 20 firma daha var bu şekilde ne diş resmi koymuş ne macun resmi...

Syn. üsküdar kendi yağında kavrulurken ben grafikerim demeye devam etsin ama başka grafikerlere itamda bulunurken bu ÖRNEĞİ gözönüne alsın.

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Nerden baksanız bi 20 firma daha var bu şekilde ne diş resmi koymuş ne macun resmi...

Syn. üsküdar kendi yağında kavrulurken ben grafikerim demeye devam etsin ama başka grafikerlere ithamda bulunurken bu ÖRNEĞİ gözönüne alsın.

Destek için teşekkür ederim bay onur karadağlı ama yapılan çalışmayla ilgili birşeyler yazıp engin fikirlerinizi paylaşsaydınız keşke :D

üsküdar

🌱Yeni Üye🌱
1.Gitmişsiniz nerde diş resmi olmayan macun varsa almışssınız getirmişsiniz ne kadar akıllısınız siz kendinizce yaf...
2.Yönetici yorum yapmak nezamandan beri kurallara aykırı oldu yorum kaldıramıyorsa koymasın çalışmasını kimse ozaman..
3.Nur:Arkadaşım biz genel millet agzından konuşuyoruz avrupa agzıyla konuşmuyoruz.Tasarım özgürdür istedigini kullanabilirsin
Grafiği Şartları
a.Müşteri grafiği algılaması 7 saniyedir resimi algıladıgı zaman ürünüde algılar..
b.Senin gibi bir kutuyu kimse alıpda incelmiyor bu nedir diye..(mesela ben öle yapıyorum)

4.Google'de arama yapan arkadaşlarım nerde dişsiz resim bulup getirmeyin canlarım cigerlerim..

Hadi gidin Grafikerlik ögrenin Gelin 5 yıldır Tv kanalının grafikeriyim anlamasaydım çalıştırmazlardı herhalde sizin gibi forum grafikerligi yapmıyorum cigerlerim.:)

url

url

url

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Hadi gidin Grafikerlik ögrenin Gelin 5 yıldır Tv kanalının grafikeriyim anlamasaydım çalıştırmazlardı herhalde sizin gibi forum grafikerligi yapmıyorum cigerlerim.:)

Yaa ciğerim forum grafikerliği nasıl bir şey biraz açıklarmısın?
Tv kanalı derken yerel kanal mı? yoksa ulusal kanal mı?
Çok merak ettim.

Çoook yerel kanal grafiklerini inceledim.O grafikleri benim 9 yaşındaki kızım paint de yapıyor :)

üsküdar

🌱Yeni Üye🌱
Cigerim balıkesir'de grafikermi vardı ya tabii paint kullanacaksınız.. :)sende paint kullanıyosundur mutlaka :)

evet evet portfolyona baktıgım zaman paint'le yaptıgın belli oluyor tasarımlarda kare-yuvarlak-dikdötrgen çizimlerinden başka birşey yok olmuşsun bize grafiker :)

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu yazdıklarına verilecek çok güzel cevap var ama konu uzar gider.Dolayısıyla konu sahibi arkadaşa saygısızlık etmiş oluruz.Uzatmayalım istersen.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
...
Hadi gidin Grafikerlik ögrenin Gelin 5 yıldır Tv kanalının grafikeriyim anlamasaydım çalıştırmazlardı herhalde sizin gibi forum grafikerligi yapmıyorum cigerlerim.:)...

Kanal "İzasyon" herhalde..

Kokusundan öyle anlaşılıyor..

üsküdar

🌱Yeni Üye🌱
senin mesleğin bile yokmuş sana cevap yok cigerim :)

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑

Bu algılama ile mi bu kadar insanla tartışıyorsun? Nerede yazıyor "mesleği yok" diye?..

Bkz. (Hiçbiri: Listedekilerden hiçbiri..)

Bkz.2 (Cahillerle asla tartışmayın. Sizi önce kendi düzeylerine çeker, sonra da tecrübeleriyle yenerler.
Dilbert)

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Cigerim balıkesir'de grafikermi vardı ya tabii paint kullanacaksınız.. :)sende paint kullanıyosundur mutlaka :)

evet evet portfolyona baktıgım zaman paint'le yaptıgın belli oluyor tasarımlarda kare-yuvarlak-dikdötrgen çizimlerinden başka birşey yok olmuşsun bize grafiker :)

Forum kurallarını okuyunuz ayrıca site içerisinde uslubunuzu düzeltiniz.

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
1.Gitmişsiniz nerde diş resmi olmayan macun varsa almışssınız getirmişsiniz ne kadar akıllısınız siz kendinizce yaf...
2.Yönetici yorum yapmak nezamandan beri kurallara aykırı oldu yorum kaldıramıyorsa koymasın çalışmasını kimse ozaman..
3.Nur:Arkadaşım biz genel millet agzından konuşuyoruz avrupa agzıyla konuşmuyoruz.Tasarım özgürdür istedigini kullanabilirsin
Grafiği Şartları
a.Müşteri grafiği algılaması 7 saniyedir resimi algıladıgı zaman ürünüde algılar..
b.Senin gibi bir kutuyu kimse alıpda incelmiyor bu nedir diye..(mesela ben öle yapıyorum)

4.Google'de arama yapan arkadaşlarım nerde dişsiz resim bulup getirmeyin canlarım cigerlerim..

url

url

url

İnsanlar şaka gibi gerçekten olaya bak şimdi.. :) Tamam arkadaşım sen kanal grafikerisin sen mükkemmelsin burda sana karşı çıkan 15 arkadaş ki forum biraz daha göz önünde kalsaydı yüzlerce arkadaş hiç bir şey bilmiyor herşeyi sen biliyorsn sen süpersin mükkemmelsin.. biz forum grafikerleriyiz seninde burda işin olmasın kanal grafikersin madem.. :) hdi cnm hdi..

jamesbont

🌱Yeni Üye🌱
Çok fazla tasarım ile ilgillenen biri değilim. Server ve kodlama ile çalışıyorum.
Ancak merak ettim bir bakayım dedim.
Bence daha keskin olmayan çizgiler kullamalısın.
Yazı fontunuda değiştirmeni öneririm. Ya da ne bileyim şöle diş macununa yakın bir arka plan yap.
Sonra yazını yaz ar plana o efekti ata.
Fontuda şöyle noktası bol fontlardan seçersen su imajı vermiş olursun. :)
Çok anlamam u işlerden ama ben olsam böyle düşünürdüm :)

tooche

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bence hos olmuş ama zemin beyaz diilde maviden beyaza geçen su dalgası gibi mesela bide diş macunun adını gümüş varak olarak kullanabilirsin hoş olur başarılarının devamını dilerim...

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Çok fazla tasarım ile ilgillenen biri değilim. Server ve kodlama ile çalışıyorum.
Ancak merak ettim bir bakayım dedim.
Bence daha keskin olmayan çizgiler kullamalısın.
Yazı fontunuda değiştirmeni öneririm. Ya da ne bileyim şöle diş macununa yakın bir arka plan yap.
Sonra yazını yaz ar plana o efekti ata.
Fontuda şöyle noktası bol fontlardan seçersen su imajı vermiş olursun. :)
Çok anlamam u işlerden ama ben olsam böyle düşünürdüm :)

Yorum iiçin teşekkürler .. Ancak "diş macununa yakın bir arka plan " ne demek ?

bence hos olmuş ama zemin beyaz diilde maviden beyaza geçen su dalgası gibi mesela bide diş macunun adını gümüş varak olarak kullanabilirsin hoş olur başarılarının devamını dilerim...

Ve böylece.. piyasaki bütün diş macunlarının aynısı olsaydı :).. Derdimiz benzer ambalajlar tasarlamak mı ? Farklı ambalajlar tasarlamak mı ? Yorum için teşekkürler..

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
sevgili ciğer (im):)
bir tasarıma olumsuz yorum yapmadan önce, onun son basılmış halinide düşünmen gerek, dişsiz diş macunu kutusunu boşver, kutusuz diş macunu bile üretilir:) yeterki klişeleşmiş bir hayal gücümüz olmasın...
arama motorundan bulmuş olduğunuz örnekler tasarımların son halini temsil ediyor...
gelin birde söz konusu tasarımın son haline yaklaşıp ambalajda nasıl duracağına dair bir ön izleme yapalım..
tttf.jpg

söz konusu çalışma ambalaj üzerinde gayet şık duruyor...

enjoyinger

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Gayet hoş. Yalnızca diş macununun özellikleriyle ilgili bir iki ikon yapabilirsiniz. Bu daha kapsamlı bir ürün olduğu gibi A+ bir görünüm verebilir mi? Kapaklarının üzerindeki nane yapraklarını altın yaldız gradient ile de düşünebilirdim. sanırım zaten cmyk olarak düşünülmüş... Baiarılarınızın devamını dilerim.

tooche

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ve böylece.. piyasaki bütün diş macunlarının aynısı olsaydı :).. Derdimiz benzer ambalajlar tasarlamak mı ? Farklı ambalajlar tasarlamak mı ? Yorum için teşekkürler..[/QUOTE]

fark yaratmak güzel bişidir eğer yarattığın fark güzelse beceremiyosan fark yaratıcam diye işi batırma bence kolay gelsin yorumlara bu tarz cevaplar veriyosan bi daha yapmayız olur biter.