Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

(Domain) alan adımı almışlar :@

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar ben geçen yıl bi alan adı satın almıştım 1 yıl kullandım kendi web sitemde sonra süresi doldu benimde rahatsızlığım patlak verince bikaç ay uzak kaldım az önce alayım geri yayınlayayım siteyi dedim birde baktımki alan adı müsait değil diyor adresi girincede gereksiz saçma sapan bi site yani başka biri sürenin bitmesinden istifade edip alanı satın almış ve satılığa koymuş.Bunu yabancı bi şirket yapıyor sanırım bu işi meslek edinen var.O alan adını satın almak için ne yapmam gerekiyor?Şirketle irtibatamı geçeyim ne yapmalıyım?

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
alanı alan kişi gercekten o alanı satmayı düsünüyorsa yada satıyorsa onla irtibata geçip alabilirsin ama biraz tuzlu olur sanki :D

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
banada öyle geliyor bu sahtekarlığı meslek haline getiren insanlar var ve bunu şirket düzeyinde yapıyorlar

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
aslında pekte abes bir durum değil....
çünkü o alan adını herkez alabilir bedelini ödediği takdirde ve belirli süre o alan o kişiye aittir.... mal onun olduğu için istediği ücretede satar sanki :)

Son düzenleme:

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
arkadaşlar ben geçen yıl bi alan adı satın almıştım 1 yıl kullandım kendi web sitemde sonra süresi doldu benimde rahatsızlığım patlak verince bikaç ay uzak kaldım az önce alayım geri yayınlayayım siteyi dedim birde baktımki alan adı müsait değil diyor adresi girincede gereksiz saçma sapan bi site yani başka biri sürenin bitmesinden istifade edip alanı satın almış ve satılığa koymuş.Bunu yabancı bi şirket yapıyor sanırım bu işi meslek edinen var.O alan adını satın almak için ne yapmam gerekiyor?Şirketle irtibatamı geçeyim ne yapmalıyım?

O zaman 5 senelik alırdınız domaini bu sayede 1 senelik anlasma bittiginde sıkıntı yapmanıza gerek kalmazdı...süre yani 1 yıl bittigi anda uzatmazsanız herkesin domaininizi satın alma özgürlügü vardır ;)

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Bence yeni bir isimle yeniden domain al ve 5 yılllık anlaş :>

önceki siteyi alanında elinde patlasın :)
Onlarada yeni sitenin reklamını gönder = ))

Phlegm

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Domainin süresi bitince direk boşa düşmez, 3-5 vakit daha bekletilir, bu vakit içersinde fiyatı tuzlandırılır, hala süresi uzatılabilirdir.
Yok almazsan, domainin kayıtlı olduğu şirket onu parka çeker, eğer site açıkken hit görmüşse, kısaca ilgi görmüşse, kendisi için 1 sene uzatır.
Domaini 1 yıl uzatmanın sebebi kendisi için kullanmak değil, onu satmaktır.
Domaini bu süreç içinde halen alabilirsin, ama tuzlu demek az kalır ona, tuzundan yenmez.
Kör eder mazallah.

Kolay gelsin.

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar domain ismi ile normal bir insanın yakından uzaktan alakası olamaz.benim kurguladığım bi isimdi çeçence+ingilizce 2 kelimenin yan yana getiriliş haliydi yani normal birinin işine yaramazdı bunlar gördüki bu site kullanılıyor boşa düştüğünde kapıp sonradan yüksek fiyata bana çakmayı düşündüler.Ama bakacağım ve çözüm bulunmazsa sizin dediğinizi yapacağım.bu sefer (eğer olmazsa) alanı .net olarak alacağım ve onlara güzel bi hediye göndereceğim :) (aklıma güzel bişey geldide:devil:)

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
biggrin.gif
merak ettim şimdi ne yapcan ki ?

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
ıhıhıhıhıhı :devil:

(ama hala çözümlere açığım .com olsa daha iyi olurdu:D)

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bencede bu domainin bu kadar kısa sürede başkasına geçmesi domaini aldığın ve sana hizmet veren yerle alakalı . Çünkü onlar sana bir kaç kere uyarı göndermeli ve onlar bir kaç ay tutmalıydılar. Normalde öyledir . Aksi halde whois lere düştüyse isteyen alır bende bir domaini sorgular ,boştaysa alırım , daha önceden birinindi ve unuttuda almadı diye düşünmem , düşünemem . Bundan sonra yapabileceğin bişey yok ya karşı tarafla anlaşmalı onların istediğini kabul etmelisin (standart dışı rakamlardır bunlar) yada o addan vazgeçmelisin ..

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bencede bu domainin bu kadar kısa sürede başkasına geçmesi domaini aldığın ve sana hizmet veren yerle alakalı . Çünkü onlar sana bir kaç kere uyarı göndermeli ve onlar bir kaç ay tutmalıydılar. Normalde öyledir . Aksi halde whois lere düştüyse isteyen alır bende bir domaini sorgular ,boştaysa alırım , daha önceden birinindi ve unuttuda almadı diye düşünmem. Bundan sonra yapabileceğin bişey yok ya karşı tarafla anlaşmalı onların istediğini kabul etmelisin yada o addan vazgeçmelisin ..

ama bana uyarı gelmedi!!Buda bana bir hak talebi kazandırmazmı?

edit:
az önce kontrol ettim bana mail gelmiş ancak benim üyeliğim nisan 2008 bana gönderilen mail kasım2008(oda bilgileri kontrol amaçlı yani kontrol edin size aitmi değilmi diye)ama domainin süresi nisan 2009 da doluyordu

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu seninle domaini kiraladığın firma arasında olur .Domaini alan yabancıyı etkilemez . En azından onlarla konuşmalı ve neden uyarmadıklarını sor ve gerekirse başka türlü bu hatalarını sana karşı telafi etsinler.

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
mesajımı editledim.

ama bana uyarı gelmedi!!Buda bana bir hak talebi kazandırmazmı?

edit:
az önce kontrol ettim bana mail gelmiş ancak benim üyeliğim nisan 2008 bana gönderilen mail kasım2008(oda bilgileri kontrol amaçlı yani kontrol edin size aitmi değilmi diye)ama domainin süresi nisan 2009 da doluyordu

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sana şu şekilde "domainin.com 1 yıllık alan adınızın süresi bilmem kaç tarihinde sona erecektir , domaininzin süresini uzatmak istiyormusunuz " diye gelmeyen hiç bir email uyarı niteliği taşımaz bu konuda

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
işte her önüne gelen abi dediğin mallarla alışveriş yapınca böyle olur :mad:

peki şimdi ne yapmalıyım?

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Onlarla konuşmalı bu hatayı söylemeli ve karşılığında domaini geri almak için irtibatı onların kurması isteyebilirsin bu gerçi çok başarılı bir girişim olmasada genede bunu dile getir ama onu büyük ihtimalle kabul etmeyecek yada yapamayacaklardır bu durumdada hatalarına karşı işleyen hiti iyi olan bir domaini kaybettiğini bunun karşılığında ücretsiz domain istediğini söyle

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu güzel bir çözüm olabilir.Peki son bişey! Ya kabul etmezseler tehdit için ne kullanabilirim?:D (hukuksal alanda vs..)