Merhaba;
Şekil mevcutsa formatını ilk kolarak eps yapmanızı tawsiye ederim.Arka plan gözükmesin.Yoksa bir daireyerine arka plan(kare) döner.
Resmi photoshopda açıp arka planı Magıc Eraser Tool la silelim.
Sonra file-sawe as den eps formatınd akaydedelim.Kaydettiğimiz eps'i flash açıkken içine atalım.
Şimdi hareketlendirmeye başlayabiliriz.
İlk olarak bi anahtar kare belieleyelim.istediginiz frame i seçebilirsiniz we frame ekleyebilirsiniz.Frameler arası uzaklık ne kadar uzak olursa dünya okadar yawaş döner frameler arası uzaklık ne kadar yakın olursa dünya o kadar hzılı döner.ben 5o.frame i seçtim hızı yawaş olsun diye
5o.frame(frame= kare) gelip ınsert keyframe'e(anahtar kare) tıklayın.
Daha sonra properties deki tween özelliğini motion yapın(hareket-izi(hareketin ters yönünü gösteren)
sonra 1.frame we 5o.frame e sağ tıklayıp Create Motıon tween yapın Böylelikle Motion Tween özelliğini vermiş olduk.
Dünyamız sağdan sola döndüğünden Tween özelliğini CCW(sağdan sola) Yapıyoruz.
son olarak son olarak 50.frame i(son frame) CCW yaparak animasyonumuxu tamamlıyoruz.
Baştan çizilseydi iki layerda yapılabilirdi.1.layer a yuwarlak 2. layera kıtalar çizilip (weya hazır sembol olarak eklenerek) maskelenerek yapılabilir.Eğer olmassa maskeleme ile anlatırım.Yukarıdaki konuyu ayrıntılı biçimde anlattım fakat resimlerden kısaca uygulamasını yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.
swfler
RapidShare: Easy Filehosting flalar
RapidShare: Easy Filehosting _____________________--
:sleepy::sleepy::sleepy: