Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dream Weaver nasıl öğrenebilirim?

Khaos_

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben profesyonel anlamda PhotoShop kullanabiliyorum. Yaklaşık 5-6 yıldır ps ile haşır neşirim. Son 1-2 yıldır yaptığım logo-karvizit-broşür vs. gibi hizmetlerle para kazanıyorum.

Ama artık site ta sarlamanında nasıl olduğunu? Nasılbaşlamam gerektiği öğrenmek istiyorum.

Her hangi bir kodlama dili bilmiyorum.
Dreamweaver programı nasıl kullanılır bilmiyorum.
PhotoShop ta hazırladığım tasarımı nasıl dw'de kullanacağımı bilmiyorum.

Eğer bana bir rota çizersek, nasıl başlamam gerektiğini, hangi görsel kaynaklara başvurmam gerektiğini gösteren bir yol çizebilirmsiniz?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..

Moderatör tarafında düzenlendi:

ByNsk

🌱Yeni Üye🌱
- Dreamweaver Görsel Eğitim Seti ( İçerisinde photoshop ile bağlantılı dersler olan )

Zaten çok iyi ps bildiğin için tasarımda hiçbir zorluk çekmeyeceksin zaten ps'den dw'ye aktarımdan sonraki iş kodlamaya kalıyor onuda görsel eğitim ile ve forumlar aracılığı ile halledebilirsin

unutmabeni

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilk önce ismini doğru öğren sonra yazmasını öğren. Sonra programı öğrenirsin

hsamet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar..
Öncelikle bir resimi editlemek veya yeni grafikler yapmak için kullanılan PS gibi değildir bu web programcılığı. İlk önce not defterinde HTML ile başlarsın daha sonra CSS ile bunu şekillendirirsin. HTML ve CSS konusunda DW sadece sana daha rahat bir kod yazabilceğin ortam sağlar. Bazı kolay özellikleri vardır. Mesela " <input type="text" /> " yazmak yerine Text Field'e tıklarsın. Sitene kod kısmına Text Field için gerekli kodları DW kendisi ekler. Ama bu işin başlangıç noktası DW değildir. Notpad :)

hataman

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hataman.com
Notepad++ öneririm ve css html yazmaya başlamadan önce html ve css tagları öğrenerek notepad de çalışmalar yapmalısınız tabii ki bunlerı gerçekten öğrenmek istiyorum diyorsanız yapmalısınız ama ben işlerimi yapacak kadar öğreneyim yeter derseniz dw işinizi görür ama öğrenmenizi zorlaştırır.

caglarim

🌱Yeni Üye🌱
Şimdi arkadaşım öncelikle sen photoshop u çok iyi kullanıyorum dedin. Şimdi beni iyi dinle aslında senin yapman gerkeen ilk önce html ve dreamveaverı iyi kullanmak olacaktı ama, bilgin olmadığından sana şöyle yardımcı olacam..

1 - İlk önce photoshop ta yeni bir sayfa aç (ör:File>Nev...1000x1000 pixel.....72 dp )
2 - şimdi bu boyutlar içine çizimine ve tasarımıa güvene bildiğin için bir şablon çiz, yani bir web siesinin anasayfasında bulunan resimler, bölümleri kafana göre çiz)
3 - bitikten sonra resmini kayıt et. jpeg gibi...
4 - kayıttan sonra resmini tekrar aç ve photoshopun sol kenarında bulunan panelden 'Slice Tool' al ve tasarlamış olduğun şablonunun resimlerini, yazılarını kes. dikkat et hizalı ve kenarlarından kes.
5 - tüm işlemin bittikten sonra File > Save for Web & Devices ile kayıtla.....
6 - kayıt yerine geldiğinde diikkat et html and Images (*.html) şeklinde kayıt edeceksin.
7 - bundan sonra Deamweavera editlemeye geldi..
8 - Dreamweavere aç ve oradan File > nev yaparak siteye aktar...