Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dreamweaver'da Frameset ile Sık Kullanılan Siteler

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Merhaba arkadaşlar bu dersimizde Dreamweaver framesetleri göreceğiz. Ve sık kullandığınız siteler için güzel bir uygulama yapacağız.

İlk önce Dreamweaver'da yeni bir doküman açıyoruz. Daha sonra üst tarafta bulunan Modify menüsünden Frameset seçeneğine gelip açılır menüden istediğimiz frame üstüne tıklıyoruz. Ben Split Frame Up seçeneğini seçtim. Sonra her 2 framenin ortasında bulunan border'ını tıklıyoruz ve seçili hale getiriyoruz. Daha sonra Dreamweaver'ın "code" bölümüne geçiyoruz ve:

<frame src="c:\\" />
<frame src="c:\\" />

Bu kodları buluyoruz (c:\\ sizde başka bir link olabilir) o linkleri silip istediğiniz linkleri yazıyorsunuz. Ben:

<frame src="https://www.google.com.tr" />
<frame src="https://www.grafikerler.net" />

Üstteki linkleri verdim. Designed bölümüne gelirseniz karşınıza her 2 framede de:

Remote file:https://www.siteisimi.com

yazısı yer alacaktır, eğer bu üstteki yazı design bölümünde her 2 framedede yer alıyorsa işleminiz olmuştur.

Şimdi dosyalarınızı kaydedin ve çalıştırın, aşağıdaki şekilde gördüğünüz gibi sık kullandığım her 2 site de bir browser içinde çıkmaktadır ve böylece yapacağımız işlemler daha da kolay olacaktır.

Örnek:

2123ak3.jpg

Üstteki örnekte gördüğünüz gibi zahmetsizce 2 site arasında geçiş yapabiliyoruz hatta istediğimiz sitenin framesetini büyüterek diğer sitenin altta kalmasını ve sadece tek siteyi kullanmayı sağlayabiliriz. Yahut 2 siteyi de aynı anda yarım frame şeklinde kullanabiliriz.

Tabi ki siz değişik taktikler uygulayarak daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Benzer konular

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Ali, her şey çok güzel ama resimler ekleseydın, tam süper olacakt. butonları menü bula ne kadar 2 saat geçtı:utann: tabi bu illustrator değil:D

ders için teşekkür ederim bu program ilk bakıştan sevdım. çoktan beri kurcalmayı düşünuyordum. denk bugüne geldı:D ay çok mutluyum:D :D :D :angel: ellerine sağılık...

peki istediğim kadarı ile ben kodları yazabiliyorum değil mi?

:utann: becerebildim :utann: çok mutluyum:D :D :D :angel: ellerine sağılık...
12bx2.jpg

teşekkür ederim ders için...sen illustrator öğrenirsin bende dreamweaver:angel:

Son düzenleme:

Yeliz GÖKÇEN

♾️Grafik Gurusu♾️
bende bu başlığı arıyordum:D
teşekkürler paylaşımlarına sağlık!

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Melisa pekala sen bana illustrator öğret bende sana dreamweaver öğreteyim.

Ayrıca hiç görsellik olmadan da sırf kod yazabilirsin.

Açtığın sayfanın sol üst köşesinde 3 tane buton var:

Code :Sayfanın kodlarını görewceğin kısımdır.Buraya tıklayarak web sayfasını sadedce kod yazarak yapabilirsin.Ama çok iyi coder değilsen "Design" de çalışmanı tavsiye ederim.
Split :Yarım pencere kod bölümü yarım pencerede görsel tasarım bölümünü göreceğin kısım.
Design:Sadece görsel olarak tasarım yapacağın kısımdır.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkür ederim Ail. Design tamam neye ariyor anladım. split ne için lazım bu durumda... yok yok bunu vakit ayırmak karıştırmam lazım:angel: taktim ben onu şimdi:D

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Split ,Dreamweaver da görsel olarak hiç kod yazmadan birşeyler yapman bazen mümkün olmuyor.Bu durmda Split e tıklarsan hem kod bölümünü hemde tasarım kısmını görebilirsin.Yani ne yaptığığı kodun neye yaradığını altta duran tasarım kısmında göreceğin için kod öğrenmede büyük fayda sağlar.Splite tıkla görsel tasarım sayfasında herhangi bir nesneye tıkla bu bir resim olabilir.Split ksımında ise tıkladığın resmin kodlarının nerede olduğu hemen üzerleri seçilerek sana bildirilir ve yazacağın kodun başka bir yere yazılmasını önler.Kodunu yazdıktan sonra F5 basarsan yaptığın kod değişikliğini görsel tasarım sayfasında da uygulandığını görürürsün.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Split ,Dreamweaver da görsel olarak hiç kod yazmadan birşeyler yapman bazen mümkün olmuyor.Bu durmda Split e tıklarsan hem kod bölümünü hemde tasarım kısmını görebilirsin.Yani ne yaptığığı kodun neye yaradığını altta duran tasarım kısmında göreceğin için kod öğrenmede büyük fayda sağlar.Splite tıkla görsel tasarım sayfasında herhangi bir nesneye tıkla bu bir resim olabilir.Split ksımında ise tıkladığın resmin kodlarının nerede olduğu hemen üzerleri seçilerek sana bildirilir ve yazacağın kodun başka bir yere yazılmasını önler.Kodunu yazdıktan sonra F5 basarsan yaptığın kod değişikliğini görsel tasarım sayfasında da uygulandığını görürürsün.

hm anladım, öylece hem önizleme hemde aynı zamanda değişikleri yapabiliyorsun, yani tasarım yaparken en mantıklısı Split kullanmak.

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Ben teşekkür ederim Miss.

Sadece kod yazacağım veya kodları kontrol edeceğim zaman spliti kullanıyorum.Onun dışında Design sayfasında çalışamamı yapıyorum.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben teşekkür ederim Miss.

Sadece kod yazacağım veya kodları kontrol edeceğim zaman spliti kullanıyorum.Onun dışında Design sayfasında çalışamamı yapıyorum.

hm..doğru anlamışım:) devamı bekleriz ama fazla ara yapma:)

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkürler Ali Emre güsel anlatım olmuş.