Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dünyadan çalıntı logo örnekleri

ahmshn

🌱Yeni Üye🌱
httpyfrogcommsalntsnopn.jpg

sinop üniversitesi logo

ahmshn

🌱Yeni Üye🌱
karadenizde kurulan bir ünv. ************

avrasya üniversitesi logosu şaibeli, google ye Linkin Park’s New Logo for 2007 yazıp görsellere basın

Moderatör tarafında düzenlendi:

Lyra

🌱Yeni Üye🌱
Linkin Park olayı baya komik olmuş.

Soner Akay

🌟Usta Tasarımcı🌟
hastane olayı cok iyi ya :) ama adam renk değişmiş yanı helal olsun bi o konuda ayrımları var

art

🌱Yeni Üye🌱
Avrasya Üniversitesi amblemi içinde çalıntı demek biraz acımasızlık bence. Sonuçta bu tür geometrik formlara dayandırılan soyutlamalar birbirine benzeyebilir. Tüm dünyada daireler ve üçgenler aynı şekildedir.

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bilinen iki lastik markası, benzerlik mi esinlenme mi ben çözemedim sizler ne dersiniz.

bycapkin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hep demişimdir bu söz bana ait "40 yıllık çalıntı oLdu alıntı" :D

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bunlar da birşey mi aynen aşağıdaki iki sağlık kuruluşu birbirinin bağlantısı var mı bilmiyorum ama bağlantılı olduklarını sanmıyorum...

aynen kullanmış sadece renk değişikliği var kim kimden aşırdı acaba? Böyle tiplerin de grafikerim, tasarımcıyım diye piyasada dolaşması ne derece doğru...

bannerhealth.gif

logolghastanes.jpg

karadenizde kurulan bir ünv. https://www.avrasya.edu.tr/#

avrasya üniversitesi logosu şaibeli, google ye Linkin Park’s New Logo for 2007 yazıp görsellere basın

https://www.google.com.tr/images?hl...=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1259&bih=811

:) İnanılmaz gerçekten.

ynkzll

🌱Yeni Üye🌱
Bire bir kopyalamaya bir örnek de ben vereyim. Geçen gün Kocaeli' de bulunan Arasta Park AVM' ye bir kaç tasarım yapmam gerekiyordu. Logosunu ararken şöyle bir şeyle karşılaştım;

Tennis-Logo4-410x270.jpg

arastapark.jpg

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşlar , konuya çok vakıf olmasamda; siz hiç "royaltyfree" kelimesini duydunuz mu?
hastane logosu ve arasta park bu sitelerden gerekli telif hakları ödenerek alınmışa benziyor.

Jacoff

🌱Yeni Üye🌱
Birebir aynısını yapmak evet çalıntı ancak, esinlenmek/şans eseri benzerlik veyahut tamamen benzerlik gibi unsurları çalıntı olarak kabul etmiyorum ben. Sonuçta dünyada milyarlarca logo ve tasarım mevcut. Elbet biri birbirine benzeyecektir. Bunun önüne geçilemez. Bire bir kopyalar evet çalıntı ancak benzer logolara çalıntı gözüyle bakılamayacağını savunuyorum.

burak1386

🌱Yeni Üye🌱
Emek HırsızLıqınDan ßaSka ßiR Şey DeğiL.

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
zaman içinde logoların değişimi

linki incelemenizi tavsiye ediyorum. belki konuya bir katkısı olur/bakış açısı getirir...