Su durumda kullandığınız programın çok da önemi olmadığını düşünüyorum.. (Kişisel çalıştığınız için) Size önerebileceğim çok güzel bir kurgu programı var ve tam da istediğiniz gibi çok güzel geçiş efektlerinin olduğu arşivi de var. Pinnacle Studio 15. Ve yine nette Adorage diye yaklaşık 30 GB belki dha da fazla bir arşivi var. Tam olarak istediğiniz efekt ve program olacagını düşünüyorum.
Premiere icin bahsettiğiniz gibi efekt ne var tam hatırlamıyorum. Ama Edius icin alternatif vitascene olabilir. Eger dilerseniz kurye ya da kargo ile Pinnacle Studio programını ve bahsettiğim arşivi size gönderebilirim.
greaturk@gmail.com mail atabilirsiniz. Ya da tüm bnları torrentten bulabilirsiniz.
Ha bir de duyduğunuz şey doğrudur, Edius daha "kaba" bir montaj programıdır ve cok fazla ya da cok ahım sahım efekt desteği malesef ki yok. Anladığım kadarıyla Grassvalley'in de Edius'u bu "kaba" kurgu programı kategorisinden çıkarmaya niyeti yok. Sürekli olarak iyi olan bir şeyi kaldırma eğiliminde olan bir firma ya da kendi ürünlerinin desteğini kesip müşterilerini zor durumda bırakabilen bir firma.