Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Edius da Görüntü takılıyor..Yardım..

memyana

🌱Yeni Üye🌱
Herkese merhabalar siteyi altüst ettim ama bu soruna bir türlü cevap bulamadım :crying:.. Sorun şu:
Ediusta videoyu oynatırken takılmalar(takılarak ilerleme) oluyordu. Ben herhalde ram yada işlemci yetmiyor diye düşünüyordum. (AMD 3200 athlon işlemci 1.5 gb ddr ram) Renderlarsam sorun olmaz diye düşünüyordum ama renderladığımda aynı takılmayı renderdada almış yani hazırladığım video parçasıda takılıyor. Sorun nerden acaba.. Nasıl çözebilirim.. Şimdiden teşekkürler..

Benzer konular

memyana

🌱Yeni Üye🌱
Codec Pack i yükleyince sorun halloldu arkadaşlar..:rofl: Aklınızda olsun..

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
bazen efeck attığında da stop playback yazısı çıkabilir bununla karşılaşırsan Ltuşuna basarak izleme yapabilirsin

memyana

🌱Yeni Üye🌱
Poyrazhan55 bey teşekkür ederim bilgi için.. Ediusu sizin siteye attığınız görsel eğitimlerden ve mesajlarınızdan öğrendim sayılır valla :wink:

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
poyrazhan55 bey teşekkür ederim bilgi için.. Ediusu sizin siteye attığınız görsel eğitimlerden ve mesajlarınızdan öğrendim sayılır valla :wink:

amacımıza ulaştığımızı görmek güzel gerçekten ama öğrendiklerinizle kalmayın, sizde karıştırın
boza boza öğreneceklerinizin olduğunuda görecek ve yeni şeyler keşfetiğinizde bu size şevk verecektir

xelef_ofs

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
kuselimuayyel.tr.gg
Evet size katılıyorum poyrazhan55 bende başta bayabi sorun yaşıyodum. Ama boza boza düzeltmeyi öprendim.
Bu arada memyana kardeş senin Ramında yetmiyor bende 4 db ram olduğu halde fazla effect veya üst üste 5-6 görüntü atınca aynı şekilde oluyor. Bence sen ramınada bir baksan iyi olur alacak param yok dersen Pc nin HDD sinden sanal ram yap pda işini görür.

madchoice

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ya poyrazhan hocam şu edius 6 yı bir dvd yle gönder bana nolur kardeşim ya... bizim eşek hala çayırda otluyor, rüya görüyor falan.... yaralı barnak yani

[hdg]

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
hdogangunes.blogspot.com
öncelikle sorun ile ilgili kısaca bir bilgi vermek istiyorum. Edıus programı masaüstü bilgisayar ve leptoplarda kolaylıkla çalışabilen bir kurgu yazılımıdır. Burada dikkat edilecek husus, RAM'in yüksek( en az 1gb olmalı, windows 7 kullanılıyorsa toplam RAM 2gb olursa render rahat olur) ana kartın programa uyumlu olmasıdır.

herkese iyi çalışmalar :)

mesajın reklam ile ilgili bölümü silinmiştir

poyrazhan55

Moderatör tarafında düzenlendi:

metuka

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar arkadaşlar ben mehmet genç... siteye epey bir zamandır üyeliğim bulunmaktadır... Grafikerim ekonomimi bu meslekten devam ettiriyorum... Bunun dışında sinemayla ilgilenmekteyim... Şu ana kadar grafikerlik ve yönetmenlikten ödüller aldım. en son olarak ATV'nin çek bakalım yarışmasına TOPAÇ isimili filmimle katıldım...

Sizlerden ricam bir grafiker olarak bana sahip çıkmanız...
aşağıdaki linki tıklayıp sonuna kadar izleyin ve izletin sevgi ve saygılarımla...

https://webtv.atv.com.tr/webtv/videoizle/topac-580061323206/001

kaozbek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aslında görüntünün takılmasının nedeni, o bölümdeki görüntü formatının render istemesidir. veya o bölümde birkaç kanal görüntü olması ya da özellikle 3D efectler uygulanmasından kaynaklanır. Yani edius'un takıldığı yerde timeline'nin üst kısmını kırmızı olarak görürsün. Sonuç görüntünün rahat akmadığı bölümün ön ve arkasından in-out verip render yapman lazım. Ancak o bölümde değişiklik yaptığında yine render ister