Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

EDİUS Hakkında Sorularınız..

Z@gor

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.zagor.tv
Merhaba arkadaşlar,
Edius programında elimizde varolan bir video üzerindeki örneğin bir tv kanalı logosunu sansürleyebiliyormuyuz.. Ben bu yöntemi VirtualDub programı ile uyguluyorum gayet'te güzel kapatıyor logoyu ulead media studio'da bu işi görüyor ancak ben logo kapamak için ayrı video düzenlemek için ise ayrı bir program kullanmak istemiyorum. Eğer edius'ta varsa böyle bir yöntem yani videonun herhangi bir alanından bir parça kesip o kısma yama yapmak yada puslandırmak gibi bu yöntem hakkında bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi bir borç bilirim.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
merhaba arkadaşlar,
edius programında elimizde varolan bir video üzerindeki örneğin bir tv kanalı logosunu sansürleyebiliyormuyuz.. Ben bu yöntemi virtualdub programı ile uyguluyorum gayet'te güzel kapatıyor logoyu ulead media studio'da bu işi görüyor ancak ben logo kapamak için ayrı video düzenlemek için ise ayrı bir program kullanmak istemiyorum. Eğer edius'ta varsa böyle bir yöntem yani videonun herhangi bir alanından bir parça kesip o kısma yama yapmak yada puslandırmak gibi bu yöntem hakkında bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi bir borç bilirim.

kesinlikle var ama bunu anlatmak biraz uzun sürer 3d picture in picture özeliğini kullanarak bu sorunu halledebilirsin biraz karıştır eğer beceremezsen tekrara yaz buray halletmeye çalışalım olmazsa resimli anlatım koyarım

deepdrastic

🌱Yeni Üye🌱
selamlar ben daha önce edius 4 kullaniyordum pc degistirdim ses karti vs hersey degisti edius 4 vistada calismadi bende edius 5 yükledim hersey cok güzel fakat render yaptiktan sonra videodan ses cikmiyor 1 haftadir bu sorun ile bogusmaktayim eski sistemimde prodigy diye bir marka ses karti kullaniyordum fakat onu laptopa takmak gibi bir imkanim yok

bana yardimci olabilecek biri varmi render edilmis videodan hicbir citirti bir ses seda yok sadece görüntü

avvokado

🌱Yeni Üye🌱
ya kardeşim ben vtr den capture yapıyorum ama sadece görüntüyü capture yapıyor ses alamıyorum yardımcı olursan çok sevinirim edıus 5

a_koc

🌱Yeni Üye🌱
kardeş, dersler için ellerine, emeğine sağlık. çok yararlı oluyor. bir de sana şunu sormak istiyorum. boris fx anlatımı ile herhengi bir çalışma yapacakmısın. teşekkürler, kolay gelsin.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
kardeş, dersler için ellerine, emeğine sağlık. çok yararlı oluyor. bir de sana şunu sormak istiyorum. boris fx anlatımı ile herhengi bir çalışma yapacakmısın. teşekkürler, kolay gelsin.

dostum boris fx ile ilgili ne tür bir anlatım istiyorsun mesela yada neyi merak ettiğini sor olazsa derslerimde o konuyada değinirim boris fx ile ilgili.

a_koc

🌱Yeni Üye🌱
POYRAZHAN KARDEŞ / BORİS FX HAKKINDA=(Öncelikle bizim gibi eksik bilgisi olan arkadaşlara yardımlarından dolayı sonsuz teşekkürler) *** BORİS FX Programını indirip Edius'un içine ekledim ama o bana, ben ona bakıp duruyoruz. bazı sitelerde ingilizce anlatımlar var. adamlar sular seller gibi anlatıyor. çok kızlı geçiyor. zaten ingilizce, hiçbişey anlaşılmıyor. bir kaç yazılı anlatım var ama onlarda yetersiz. BORİS FX'İN kullanımı hakkında bir çalışmayla bizlere yardımcı olurmusun? bu arada ben programla biraz uğraştım. Ediusda tıme line kısmına bir video çağırdım ve videonun üstüne Boris Fx efektini attım. Yeni bir pencere açıldı. Ama programa yabancı olduğum için herhangi bir çalışma yapamadım ve programı kapattım. Ertesi gün yine aynı şekilde programı açtım ama sadece tıme lıne ve araç paleti penceresi vardı ekranda. Diğer pencereler açılmadı. Epeyce uğraştım. Ama ne kadar uğraştımsa diğer pencereleri etkinleştiremedim. Boris Fx tanıtımlardan ve izlediğim örneklerden de anladığım kadarıyla güzel bir efekt programı. After Efect gibi. Bununla ilgili görsel bir video çalışman olacak mı acaba.Yardımların için teşekkürler, kolay gelsin.

a_koc

🌱Yeni Üye🌱
Poyrazhan kardeş mrb. (Msjını ben yukardaki msj yazdıktan sonra gördüm) ben böyle bir program olduğunu yeni keşfettim. o yüzden hiç bir bilgim yok. yukarda da bahsettim. programı açtım program bana ben programa bakıp durduk. bir sitede yazılı anlatım buldum ama çok kısıtlı. programı indirip kurdum ama belki deneme sürümü de olabilir. full sürümünü indirebileceğimiz bir site var mı veya senin verebileceğin bir linkten de indirebiliriz.kısacası program hk hiçbir bilgim yok. ediusu iyi kötü çözdük. yaptığımız montajlar artık çok yavan kalıyor. boris fx ile daha farklı çalışmalar yapmak istiyorum. senin zamanını da fazla almak istemiyorum. yani bu programla ilgili yazılı veya görsel doneler varsa paylaşırmısın. yardımların için teşekkürler, kolay gelsin kardeş.

a_koc

🌱Yeni Üye🌱
Edius anlatım videoların çok güzeldi. Boris fx efekt programı ile ilgili de böyle bir videolu anlatım olursa bol bol duamızı alırsın.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Poyrazhan kardeş mrb. (Msjını ben yukardaki msj yazdıktan sonra gördüm) ben böyle bir program olduğunu yeni keşfettim. o yüzden hiç bir bilgim yok. yukarda da bahsettim. programı açtım program bana ben programa bakıp durduk. bir sitede yazılı anlatım buldum ama çok kısıtlı. programı indirip kurdum ama belki deneme sürümü de olabilir. full sürümünü indirebileceğimiz bir site var mı veya senin verebileceğin bir linkten de indirebiliriz.kısacası program hk hiçbir bilgim yok. ediusu iyi kötü çözdük. yaptığımız montajlar artık çok yavan kalıyor. boris fx ile daha farklı çalışmalar yapmak istiyorum. senin zamanını da fazla almak istemiyorum. yani bu programla ilgili yazılı veya görsel doneler varsa paylaşırmısın. yardımların için teşekkürler, kolay gelsin kardeş.

''ediusu iyi kötü çözdük. yaptığımız montajlar artık çok yavan kalıyor. boris fx ile daha farklı çalışmalar yapmak istiyorum''

yukarıdaki kelimelerin çok hoşuma gitti işte bu heves olursa insanda herşeyin üstesinden gelebilir özellike kurgu-montaj konusunda en önemli şeylerden biriside hevesli olmak)

boris fx konusuna gelince bende bir paket halinde var keylerinide girmen gerek çünkü girmediğin zaman bir müddet sonra görüntüye fligran atıyor bu aralar biraz yoğunum ama önümüzdeki hafta içi bana burdan bu konuyu tekrara bi hatırlatıver

önümüzdeki derste de boris fx konusunda detaylı bi anlatım yaparım sorun değil olmazsa ben sana bi kısa video hazırlarım nasıl aktifleştirip kullanacağınla ilgili açılan diyalog penceresini kullanma şeklini felan elimden geldiğince anlatırım ama dediğim gibi bana bi hatırlatıver.

kolay gelsin...

a_koc

🌱Yeni Üye🌱
Güzel sözlerinden dolayı tşk ederim. Ben sana en kısa zamanda hatırlatma yaparım. Sabırsızlıkla bekliyorum.
Kolay gelsin....

Selam Poyrazhan kardeş. Boris Fx efekt programını bana 1 hafta sonra hatırlatırmısın demiştin. Hayırlı günler, kolay gelsin.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Selam Poyrazhan kardeş. Boris Fx efekt programını bana 1 hafta sonra hatırlatırmısın demiştin. Hayırlı günler, kolay gelsin.

dostum öncelikle ben yaptığım hatadan dolayı senden özür diliyorum ben efeckt paketlerini karıştırmışım:( ben new blue fx hakkında açıklama yapmıştım sana yani efeck paletine eklenen bir dizi harici efeckt paketiydi benim bahsettiğim boris fx daha kapsamlı onu hemen hazırlayamam çünkü çok fazla detay var boris fx de tekrar özür diliyorum yakın zamanda hazırlayamayacağım için

a_koc

🌱Yeni Üye🌱
Ok, evet boris fx daha kapsamlı bir efekt programı. Yinede bu programla ilgili bir yazılı anlatım veya türkçe anltım videosu bulursan ve bizlere de haber edersen seviniriz. Kardeş kolay gelsin...

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ok, evet boris fx daha kapsamlı bir efekt programı. Yinede bu programla ilgili bir yazılı anlatım veya türkçe anltım videosu bulursan ve bizlere de haber edersen seviniriz. Kardeş kolay gelsin...

türkçe anlatım felan bulamayız sanırım ama bu açığı ben kapatacağıma söz vereyim burdan sana. ama zaman veremiyorum kusura bakma.

kolay gelsin...

a_koc

🌱Yeni Üye🌱
Sağolasın. Zamanın olsa bizlerle paylaşacağına eminim. Sen na zaman müsait olursan o zaman yaparsın.yardımların için teşekkürler.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sağolasın. Zamanın olsa bizlerle paylaşacağına eminim. Sen na zaman müsait olursan o zaman yaparsın.yardımların için teşekkürler.

daha pek bi yardımım olmadı sana ama ilerde bu teşekküre layık bir paylaşım göreceksin inşallah :))

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar selam...şimdi, ben aslında FİNAL CUT programını öğrenmey başladım..ancak kendi pcme mac işletim sistemi kurmam lazım FİNAL CUT prosunu kurabilmem için ..bu nedenle birkaç gündür ara vermiş durumdayım...bende bu arada edıus çalışayım diyorum sonuçta mantık aynı...şimdi elimde edıus 3 var..ama ben nasıl kurulacağını bilmiyorumm...çünkü dosya içinde tek 1 setup olsa kurarım ama yok burda baya fazla dosya var..kafam karıştı bana yardımcı olurmusunuz kurulum için ne yapmam nerden başlmama v.s...

edusresmi.jpg

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar selam...şimdi, ben aslında FİNAL CUT programını öğrenmey başladım..ancak kendi pcme mac işletim sistemi kurmam lazım FİNAL CUT prosunu kurabilmem için ..bu nedenle birkaç gündür ara vermiş durumdayım...bende bu arada edıus çalışayım diyorum sonuçta mantık aynı...şimdi elimde edıus 3 var..ama ben nasıl kurulacağını bilmiyorumm...çünkü dosya içinde tek 1 setup olsa kurarım ama yok burda baya fazla dosya var..kafam karıştı bana yardımcı olurmusunuz kurulum için ne yapmam nerden başlmama v.s...

edusresmi.jpg

f harfinin olduğu setup ikonundan da kurabilirsin yanında sağında bulunun setup manager for EDİUS yazan ikondan da, aralarındaki tek fark soldakinden kurarasan sana 2. bir pencere açacak ve sen en üstte çıkan instaal seçeneğine tıklayıp kuruluma başlayacaksın, soldakine ise çift tıklarsan sana yine kur menüsü çıkacak ve next seçeneklerine tıklayarak kuracaksın yanlız kurduktan sonra birkaç seçenek yapman gerek ki bunlar profil ayarları ve export edeceğin ve projelerinin olacağı klasörü seçmek. yazmak uzun sürer kuramazsan bana yaz ben sana görüntülü ders yollarım. ayrıca edius 3 eski versiyon bence 5.1 i denemelisin zaten o versiyonda hazırladığım görüntülü dersleride izleyerek programı detaylı tanıyabilirsin dersler sitede mevcut.

kolay gelsin...