Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Emin Teknoloji | Logo Tasarımı | Yorumlarınızı Bekliyorum

GencBilge

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.isilalben.com
Emin Teknoloji için yaptığım 2 tane logo çalışması bunlardan bir tanesini firmanın logosu olarak sunacağım. Sunmadan önce sizin yorumlarınızı almak istedim. İyi veya kötü yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim :)

-Örnek 1-
14459899.png

16803797.png

-Örnek 2-
eminteknoloji.png

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
ilk 2 logoda neden teknoloji ifadesini koymadınız ?
bence koysanız daha bütünleyici olur..

GencBilge

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.isilalben.com
Denedim ama pek hoşuma gitmedi. Görüntü olarak göze hoş gelmedi biraz o yüzden bırakmadım. Etrafında ki kutucuk olmasaydı olabilirdi.

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
Denedim ama pek hoşuma gitmedi. Görüntü olarak göze hoş gelmedi biraz o yüzden bırakmadım. Etrafında ki kutucuk olmasaydı olabilirdi.

tamam kişisel olarak öle düşünebilirsiniz, fakat şunu da düşünmelisiniz bir müşterinin bu çalışma..ve başka birisi de bu çalışmayı direk emin teknoloji olarak yorumlayamaz..emin dershanesi,emin kırtasiye vs vs yorumlar çıkabilir..

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟

Lassa 30 yıl boyunca şu üstteki espas hatalı logoyu kullandı. alttaki yeni logosu işte senin logondada böyle hatalar var:smile:

GencBilge

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.isilalben.com
Bu durumda ne yapmam gerekiyor acaba ? Tam bir grafiker değilim.Bir grafikerin dört dörtlük yaptığı şekilde tasarım tekniklerini kullanmıyabilirim.

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu durumda ne yapmam gerekiyor acaba ? Tam bir grafiker değilim.Bir grafikerin dört dörtlük yaptığı şekilde tasarım tekniklerini kullanmıyabilirim.

ne yapmam gerekiyor diyorsun. sana verdiğim lassa örneğindeki bu işin piri olmuş kişiler yapıyor hatayı senin yapman çok önemli değil. Bu hizalama hatası yapmamak için. Yapacağın tasarımın en küçük hücresine kadar görmen gerekiyor ama bunun tanımını tarifini tam olarak yapamıyacam sana ama (şahin gözü gibi göz lazım)

şaka bir yana vektörel proğramlarda guides nasıl kullanılır öğrenmen lazım

Son düzenleme:

GencBilge

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.isilalben.com
ne yapmam gerekiyor diyorsun. sana verdiğim lassa örneğindeki bu işin piri olmuş kişiler yapıyor hatayı senin yapman çok önemli değil. Bu hizalama hatası yapmamak için. Yapacağın tasarımın en küçük hücresine kadar görmen gerekiyor ama bunun tanımını tarifini tam olarak yapamıyacam sana ama (şahin gözü gibi göz lazım)

şaka bir yana vektörel proğramlarda guides nasıl kullanılır öğrenmen lazım

O adamlar işin piri olmalarına rağman daha önce bu hatayı yapmışlar ise benim gibi birinin grafik hakkında hiç bir eğitim almıyarak böyle bir hata yapması normal görünebilecek bişey. Guides olayı hakkında biraz araştırma yapacağım. Bir daha ki sefere artık öle bir hata yapmayız. :)

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Espas 2 veya daha fazla harf/karakter olduğu anda vardır zaten. Espasın ne olduğu iyice öğrenseniz iyi edersiniz. Şimdi burada olan toplama çıkarma bilmeyen adamın ben topoloji makalesi yazdım demesine benziyor.

Aslında lassada zorunlu bir espas hatası var sona gelen sa ekinden dolayı. Gözden kaçırdıklarını sanmıyorum o günün ölçülerine göre doğal karşılanmıştır. Ama burada bırakın grafiği, tipografinin en temel ölçütlerini bilmeden, grafiğin en zor dallarından biri olan logo yapılmaya çalışılması ürkünçç.

Tabiki zamanla öğreneceksiniz ama bir firmaya logo yapmadan önce keşke işin abc'sini öğrenerek iş girişseniz herkez için daha iyi olmaz mı?

GencBilge

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.isilalben.com
Espas 2 veya daha fazla harf/karakter olduğu anda vardır zaten. Espasın ne olduğu iyice öğrenseniz iyi edersiniz. Şimdi burada olan toplama çıkarma bilmeyen adamın ben topoloji makalesi yazdım demesine benziyor.

Aslında lassada zorunlu bir espas hatası var sona gelen sa ekinden dolayı. Gözden kaçırdıklarını sanmıyorum o günün ölçülerine göre doğal karşılanmıştır. Ama burada bırakın grafiği, tipografinin en temel ölçütlerini bilmeden, grafiğin en zor dallarından biri olan logo yapılmaya çalışılması ürkünçç.

Tabiki zamanla öğreneceksiniz ama bir firmaya logo yapmadan önce keşke işin abc'sini öğrenerek iş girişseniz herkez için daha iyi olmaz mı?

Dediğim gibi benim işim grafik değil. Hobi olarak yaptığım bişey ticari olarak yapsaydım bu işin en ince ayrıntısına kadar araştırır öğrenirdim. Böyle ufak tefek hatalar ile de uğraşmazdım.

1. güzel olmuş eline sağlık.

Teşekkürler kardeş.

Rüveyda SALIK

MissGraphic
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
Konuyla alakasız mesajlar silinmiştir.

Lütfen konu sahibine haksızlık yapmayınız!

Konuyu gölgede bırakan yorumlar yapmayınız!

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
6 hata

1) e harfi neden diğer harflerin sol üst kenarı gibi sivri uçlu değilde yuvarlak hatlı?
2) Bu aralık neden 3 numaranın aralığı gibi aynı değilde daha yakın birbirine?
3) Bu aralık neden 2 numaranın aralığı gibi aynı değilde daha uzak birbirine?
4) j harfine kuyruk neden uygulamadın?
5) Bu aralık 3 numaranın aralığı ile neden aynı değil?
6) Bu i harfinin noktası neden n harfinin noktası gibi birbirine yapışık kırmızı değil?

GencBilge

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.isilalben.com
+ E ve J harfinin o şekilde olması logoda kullanılan yazı fontu ile alakalı bir durum.
+ Ölçüleri değiştirdim hiç dikkat etmemiştim sen diyence fark ettim.
+ İ harfinin üzerindeki nokta işini düşünememiştim dediğin gibi yapınca daha güzel göründü.

Önerilerin için teşekkür ederim.

Logonun Son Hali:
logo1t.png

Son düzenleme:

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Zekton bold fontu

Ben senin yerinde olsam bu tarz font seçeceksem bu fontu seçerdim. tabiki emin deki i harfinin noktasını düzelterek