Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

emlak logo çalışmam Atlas Emlak

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
arkadaşım kusura bakma sana kim grafikerlik bir meslektir programları kullanmayı öğren yaparsın bu işi dediyse yalan söylemiş. lütfen bu işi yapacaksanız mesleğinize saygı gösterin ve etrafınıza bakmayı öğrenin üzgünüm acımasız gelebilir bu eleştiri ama bu reklamcılığın hakkettiği saygınlığı bulması için hepimizin yapması gereken bir özeleştiri. lütfen ya kendinizi geliştirin ve iyi işler yapmaya çalışın illa mutfağında olmanız gerekmiyor reklamcılığın iyi fikirleriniz olabilir bırakın başkaları uygulasın. şu kısırdöngüden kurtulalım artık.

Bana tercüman olduğunuz için size çok teşekkür ederim. :))

murattt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bana göre grafiker ayrı grafik tasarımcı ayrı ikisini karıştırmayalım

grafiker eleman sana iş getirir bunu yaparmısın diye sorar evet yapar bu şekil çalışmaları grafiker olan herkes yapar makbuz benzeri birşey afiş vs.

grafik tasarımcı ise sıfırdan bir şey üretmektir.
yani ikisi ayrı şeyler bence tasarım insanın içinde olan birşeydir.

farukozgursoy

🌱Yeni Üye🌱
1. logodaki yeşil zeminin uyum sorunu olduğunu düşünüyorum. bende acemiyim. seni yanıltmak gibi bir durumum olmaz inşallah

patraclos

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
3. çalışman hoş olmuş eline sağlık.

gommes45

🏆Pro Tasarımcı🏆
ve a.s Logolarda bu çatı figürü yeterince kullanıldı kanımca..Yinede Son gönderdigin kullanılabilir... Yorumlarada tepki gösterme senin daha iyi isler cıkarabilmen icin hepsi.. İyi calismalar

evet bencede çatı baca pencere kapı emlakçıların simgesi haline geldi oysa artık yeni fikirler ortaya koymak gerekiyor çok klişe oldu ev figürü emlakçı sadece ev alıp satıyo gibi bi görüntü oluşuyo
yinede çatıda ısrar edeceksen en sonuncusu olsun biraz özgünüğü var

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
bencede tepkiye gerek yok çatı fikri dışına çık bence ama sonuncu güzel yada 3. hoş ama karakter rengi uyumlu olmalı

cesim

🌱Yeni Üye🌱
mantığı yakalamaya çalışmışsın .... UNUTMA SADELİK .... ÇOK ÖNEMLİDİR

SEVGİLİ ARKADAŞIM SANA ÇOK KATILIYORUM yavaş yavaş hayal ettiğim insanlarla (GRAFİKERLER / GRAFİKER TASARIMCILAR )konuşuyorum.

DENIZ gozlum

🌱Yeni Üye🌱
bnde emlakla ilgili amblem logo yapıorum yaptığım amblemlerde hep ew kullandım yanlız hocam beğenmedi çünkü çoğu amblemlerde ew kullanıldığını soledi ..o yüzden daha orjinal tasarımlarınızı beklioruz:smile:

spider2001

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşım hazırlamakta olduğun logonun uygulama alanlarını da hesaba katıp(baskılı işler) daha sade bir logo üzerinde çalışmalsın 2. logo bana daha hoş gözüktü onun üstinde çalışmalasın

saygılarım

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşlar çalışamanın yayınlanma tarihi 26-09-2007.
Eğer halen sonuçlanmadıysa kolay gelsin.

frocktal

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bölümdeki tüm lüzumsuz davranışlarda olduğu gibi bu konuyu hortlatan da, konuralpd'ydi.

Rüzgar ALPASLAN

🏆Pro Tasarımcı🏆
logo nedir?

Logo, bir ürünün, firmanın ya da hizmetin isminin, harf ve resimsel öğeler kullanılarak sembolleştirilmesidir. Amblemden farklı olarak ayırt edici özellikler yanında firmanın ismini de yansıtır. Logo yaratmak için kullanılan fontlar yeni tasarlandığı gibi mevcut fontlarda olabilirler. Logo yaratmak için belli başlı bazı kurallar işin uzmanları tarafından şöyle sıralanırlar.

Sade, kolay anlaşılır, hatırlanması kolay, mümkün olduğunca az sayıda renkten oluşmalıdır. Her çeşit baskı ve kesim tekniği ile sorunsuz kullanılabilir olmalı, çok küçük ölçülerde ayrıntılar kaybolmamalı, çok büyük ölçülerde dağınık görünmemelidir. Her türlü ölçüde ve yüzeyde okunabilir olmalıdır.
Özgün olmalıdır. Başka firma ya da ürünlere ait logolar ile karışıklığa sebep vermemeli, hatta çağrıştırmamalıdır. Kopyalanan ya da esinlenen logolar o ürün ya da firmaya büyük zarar verir.
Logo tasarımcıyı değil ürün ya da firmayı yansıtmalıdır. IBM logosunun tasarımcısı Paul Rand’e göre logoyu üreten tasarımcıdır ancak oluşturan firmanın kendisidir. İlgili kuruluşun ya da ürünün özelliklerini yansıtmalıdır. Seçilen ya da tasarlanan font şirketin içeriğine uygun olmalıdır. Ayrıca kurumun kendisini nasıl tanımladığı ve kurumu yansıtan kavramların neler olduğunu bilmek logonun tasarım aşamasında önemli unsurlardır.
Logo sadeliğinin yanısıra gerek rengi gerek şekli itibariyle farklı koşullarda görüldüğü zaman bile akılda kalıcı olmalıdır.
Farklı bir ülkeye ait ürün ya da firma için logo tasarlanacağı zaman o ülkenin renklere yüklediği anlamlar ve kültürleri hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Özellikle bir simge kullanılacağı zaman simgenin taşıyacağı anlam bakımında bu bilgi çok önemlidir.

biraz daha araştırma yapmanızda fayda var emeğinize sağlık.

dark_shu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1-3 ve 4. GRAFİKlere logo diye hitap edilmez kardeş... Bence biraz logonun özelliklerini araştır. Biz bu yüzden ilerleyemiyoruz. her gördüğümüz yada yaptığımız logo değildir. Emeğine sağlık ama bence bi araştır logonun özelliklerini.

FlameDance

♾️Grafik Gurusu♾️
Son yaptığın diğerlerine göre daha güzel.Eline sağlık.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
1-3 ve 4. GRAFİKlere logo diye hitap edilmez kardeş... Bence biraz logonun özelliklerini araştır. Biz bu yüzden ilerleyemiyoruz. her gördüğümüz yada yaptığımız logo değildir. Emeğine sağlık ama bence bi araştır logonun özelliklerini.

:) üstünde bişey yazmışlar. bi oku ondan sonra yorum yap bari...

:D galiba farklı dilde konusuyo arkadaş :)

bende bi anlam bulamadım

Hey maşallah.
Hızınızı alamamış kaptırdınız gidiyorsunuz.
Peşpeşe üç mesaj.
Mesajın altında Düzelt butonu var kullanmak aklınıza gelmedi galiba.
E tabi usulen okudum ve kabul ettim dediğiniz kuralları okumaz iseniz bu gayet doğal.
Flood yapıyorsunuz.
Lütfen ;
https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html#post84