Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

En iyi grafik programları ?

onlykorebe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Illüstrator, Photoshop, Indesign uygulama konusunda yeterlidir.Bunları öğrenmekle birlikte mutlaka ve mutlaka dergiler kitaplar karıştırılmalıdır.Mümkün olduğunca sempozyumlara sergilere gidilmelidir.Mükemmel araştırmacı ve meraklı olmak gerekir.Alışveriş merkezlerinin girişlerinde bulunan katalog brosür vs. çalışmalardan toplayın.Her farklı bir çalışma size yeni fikirler kazandıracaktır.Portfolyonuzu oluşturun ve kendinizce ne kadar yol katedebildiğinizi görün.

küçük bir dipnot: corel i sevmiyor sevemiyorum :)

heartbreaker1287

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.teknografiker.net
Arkadaşların yorumlarına katılmakla beraber, benimde bir yorumum var. Kaliteli işler çıkarmak asla programa bağlı değildir. Herşeyi her programla yapabilirsin, yeterki fikrin olsun.

katılıyorum, tek sahip olman gereken şey biraz yaratıcılık, bir şekilde bir program kullanmayı öğrenebilirsin ama asıl zor olan kompozisyon oluşturmak bence.

dolunay1995

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar şimdiye kadar genel olarak aynı programlar söylenmiş, bence alternatif olarak açık kaynaklı programlar da gösterilebilir. GIMP (piksel tabanlı), INKSCAPE (vektör tabanlı) ve KediCAD (teknik çizimlerde) önerimdir. Evet bilgisayar işi konularda(filtreler vs.) kapalı kaynak rakipleri kadar gelişmemişlerdir -gelişme sürecindedirler- ama kendi tasarımınız olan, bilgisayara yaptırmaktan çok üzerinde emek harcadığınız işlerde isteklerinizi büyük ölçüde karşılarlar. En azından bir göz atmanızı tavsiye ederim.
İyi Çalışmalar...

HBatur81

🌱Yeni Üye🌱
Haklısınız

Arkadaşların yorumlarına katılmakla beraber, benimde bir yorumum var. Kaliteli işler çıkarmak asla programa bağlı değildir. Herşeyi her programla yapabilirsin, yeterki fikrin olsun.

Sadece hobi olarak başladım. Adobenin dışındaki çoğu programı kullanabılıyorum. Mantığı aynı. slmlr.kolay gelsin . Düzce-

baymo

🌱Yeni Üye🌱
corel painter 11 diyorum baska bisey demiyorum

memorable

🌱Yeni Üye🌱
İi bir grafiker olmanın yanı iyi çizebilmekten,hayal ettiklerini kağıda dökebilmekten gelir.Tabi üniversitede grafik eğitimi almak istiyorsan.Çünkü sana hangi programları biliyorsun diye sormayacaklar.Kalemini nasıl konuşturuyorsun bu önemli o yüzden bir güzel sanatlar hazırlık kursuna gitmelisin.

qraphcer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bilgisayar konusunda çok iyi olduğumu söyleyebilirim. yani bi programı versinler 1 gün içinde çoğu özelliğini öğrenebilirim. yani meraklı ve araştırmayı seven biriyim. hayal gücümede güveniyorum. ama sorun şu ki üni hazırlk çalışmalarında yetenek sınavında ne yapacağımı bilmiyorum :) elimi konuşturmak konusunda okadar iyi değilim malesef :)
bi üye yorum yapmış photoshop ve freehand i artık lise öğrencileri bile biliyor diye. evet şuanda lisede bu iki programı görüyoruz. bence basit programlar olmaya başladı.

ve bunları adam akıllı öğrendiğimi düşündünden sonra illüstratör öğrenmek istiyorum.

bence illüstratör. :)

komagena

🌱Yeni Üye🌱
en iyi hangi program

en iyi hangi program hangisi, ilk önce ne yapılacağına bağlı, bir resim üzerinde
bir şeyler mi yapacaksın yoksa,yapacağın şey sadece yazı ve bir kaç grafik
çizimden ibare mi, yoksa, dergi tasarımımı yapacaksın.

1) dergi tasarımı yapacaksan eğer, adobe indesin, veya quark derim.
2) bir kaç sayfalık birşey yazacaksanız eğer, föy.insert,etiket gibi şeyler
yapacaksan eğer,freehand,illustrator,veya coreldraw derim.
3) işin sadece foto üzerineyse eğer, photoshop derim ve tek geçerim alternatif
lerine bakmadım bile.
4) fakat sizin için yukarıdakilerden hangisi daha iyi ve kulanışlı diye sorarsanız
eğer illustrator,indesing,photosop, derim.
ama, freehand programının üretimi durdurulmasaydı,elbetteki vectorel prog
ramların içinde bir numaraydı derim fakat adobe satın aldıktan sonra bu
harika programı bitirdiler. çünkü grafik dünyasının 1 numaralı programıydı.

altansel

🌱Yeni Üye🌱
hepsi aynı kapıya çıkıyo arkadaşlar... bu olay hangi programı daha seri ve yerinde kullanmakla bitiyo yani hepsi aynı programların ama basitten zora doğru gitmek daha mantıklı... sevgiler

emr856

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben işe corel draw'la başladım folyo kesim için,
sonra dijital baskıya merak sardım ve photoshop'u orta düzeyde biliyorum.
corel draw'a hakimim.
demek istediğim sadece kendi düşündüklerimiz değil, müşterilerin isteklerinide göz önünde bulundurarak çalışmak, hergün yeni bişeyler öğrenmemize sebep olur.

dj_rahman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
belki bi çoğunuza garip bi çoğunuza da komik gelecek ama Fireworks 8 Cs4 Cs5 kullanıorum oldkça memnunum hemde bütün işlerime yarıyo...

KeRNeL

🌱Yeni Üye🌱
grafiker olmak için bence hayal edin. Ne yapmak istediğinizi bildikten sonra zaten programınızı kendiniz seçmiş olacaksınız. (bence)

şeğe

🌱Yeni Üye🌱
2 boyutlu graphic konusunda Corel,Freehand,ın design,3 boyutlu tasarımlarında ise 3ds max,XSI soft ımage ve maya derim.

jacquesreverdi

🌱Yeni Üye🌱

bu konuda sana katılamıycam. fikrin olsa bile atıyorum corel'da yaptıklarının biçoğunu freehand'da yapamazsın..yani aldığın sonuç açısından demek istiyorum.elbette belki de herşey yapılabilir ama sonuç hangisinde iyi ona bakmak gerek..ve bazen programın sana sunduğu özellikler sen çizim yaparken "artı" fikirler sunabiliyo sana.bu bnm çoğu zaman başıma gelir :tongueout: bu yüzden bence program çok daha önemlidir..

LuNaTiC

🏆Pro Tasarımcı🏆
bu konuda sana katılamıycam. fikrin olsa bile atıyorum corel'da yaptıklarının biçoğunu freehand'da yapamazsın..yani aldığın sonuç açısından demek istiyorum.elbette belki de herşey yapılabilir ama sonuç hangisinde iyi ona bakmak gerek..ve bazen programın sana sunduğu özellikler sen çizim yaparken "artı" fikirler sunabiliyo sana.bu bnm çoğu zaman başıma gelir :tongueout: bu yüzden bence program çok daha önemlidir..

Program mı fikir veriyor yani:)) aa gölge var kullanıyım, oo efekte bak hemen bi yere atmam lazım... Programdan gelen "artı" fikirlere daha öncede rastlamıştım. Zaten mesela bir corel programıyla çalışanları hemen anlıyoruz. Renkler kesinlikle alttaki hazır palettendir, illaki bol bol gölge efekt vs. kullanılmıştır ve evet malesef çoğu Avangarde fontudur (eee koca program default olarak çıkarıyorsa bi bildiği vardır).

jacquesreverdi

🌱Yeni Üye🌱
Program mı fikir veriyor yani:)) aa gölge var kullanıyım, oo efekte bak hemen bi yere atmam lazım... Programdan gelen "artı" fikirlere daha öncede rastlamıştım. Zaten mesela bir corel programıyla çalışanları hemen anlıyoruz. Renkler kesinlikle alttaki hazır palettendir, illaki bol bol gölge efekt vs. kullanılmıştır ve evet malesef çoğu Avangarde fontudur (eee koca program default olarak çıkarıyorsa bi bildiği vardır).

senin fikirine eklenen "artı"lar sadece gölge ve efekten ibarettense tabiki fikir vermez:wink: yani zor biraz. hem zaten iyi vakit ayırıosan hemen hemen bütün programları tanıyabilirsin sadece corel'a has bişey değil bu..senin corel'a karşı bi antipatin var galiba ama bnm freehanda karşı yok..biraz relax olalım:cool1:

LuNaTiC

🏆Pro Tasarımcı🏆
senin fikirine eklenen "artı"lar sadece gölge ve efekten ibarettense tabiki fikir vermez:wink: yani zor biraz. hem zaten iyi vakit ayırıosan hemen hemen bütün programları tanıyabilirsin sadece corel'a has bişey değil bu..senin corel'a karşı bi antipatin var galiba ama bnm freehanda karşı yok..biraz relax olalım:cool1:

Corel'i severim işime yaramışlığı çoktur, lakin relax olmadığım nokta (bu ne ki:tongueout:) programların tasarıma etki edebilmesi fikri... Yani tasarım yaparken işin gerekliliklerini, müşteri kitlesini, müşteri beklentilerini vs. değil de programa göre mi görseli hazırlıyoruz anlamadım ki:)

jacquesreverdi

🌱Yeni Üye🌱
Corel'i severim işime yaramışlığı çoktur, lakin relax olmadığım nokta (bu ne ki:tongueout:) programların tasarıma etki edebilmesi fikri... Yani tasarım yaparken işin gerekliliklerini, müşteri kitlesini, müşteri beklentilerini vs. değil de programa göre mi görseli hazırlıyoruz anlamadım ki:)

sen benim yorumumu çok yanlış yorumlamışsın kusra bakma..ben sadece program ne kadar iyi olursa, sana sundukları ne kadar fazla olursa, o kadar iyi olur dedim.senin yaratıcılığını artırır programın kalitesi..o zaman şöyle söliyim.., müşteri istekleri ana hatların olur, senin (bazen) aklına o anda gelmeyen ve programda bulunan bir özellik senin hayal gücünü bir hamur misali yoğurur ve ortaya birşey çıkar=) iyi veya kötü...ama işte tam olarak bu anlattığım., program sayesinde olur...nys bu konu fazla mı uzadı ne :sleepy: :rofl:

LuNaTiC

🏆Pro Tasarımcı🏆
Aklımda bir fikir varsa istediğim programla uygulayabilirim...