Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

en iyi siyah!

skacir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Baskı oncesinde yapılan çalışmalar baskı için birincil önem taşır.
Türkiyede bilginiz gibi RGB baskı tekniği yok. Dolayısıyla CMYK değerleriyle renkleri elde etmek çoğu zaman sorun olmaktadır. Sebebi genelde monitörlerin renk değerlerini istenilen şekilde göstermemesinden grafikerler ekranda gördüklerini baskıda elde edememektedir.
Siyah renk ise tek başına sıkıntısızdır. Ancak 4 renk üst üste basıldığı zaman bazen kayma risklerine neden olmaktadır.
Eğer parlak bir siyah elde edilecekse C60 K100 değerlerinden çok güzel siyah elde edilir. Ancak baskıya çok güvendiğiniz durumlarda bu değerleri photoshopta bulunan zemin siyah denilen C65 M55 Y65 K100 değerlerinden çok güzel koyu siyah elde etmek mümkündür. Tabii bunu baskıya çok güvendiğiniz durumlarda yapabilirsiniz. Çünkü risklidir.

graphicer35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben bu işe yeni girmiş birisi olarak 4 renge de 100 asla verilemeyeceğini biliyorum.4 rengi 100 verince o çalışmayı nasıl kurutucaksınız??
En iyi siyah sarıyı düşürmekle olur...
c:60
m:40
y:15
k:100

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
cevaplar açikcası çok degişken... herkezden kendinden emin yazmis...
Yokmu bu konunun yazılı bir yeri?

aiDesign

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
500px.com
Type'lerde siyah kullanılacaksa mutlaka "K - 100" değeri verilmeli ve bunu "Multiply" özelliğiyle desteklemelidir. Aksi taktirde istediğiniz siyahı yakalayamassınız..

Zemine gelince;

C-40
M-40
Y-0
K-100

size istediğiniz sonucu verecektir..

niket81

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle slm arkadaşlar. Ben hem grafikerlik hemde matbaada çalıştığım için bu sorunuza cevapsız kalmayım dedim. Benim kullandığım photoshoptaki renk değerlerindeki siyahın değeri yükseltim tramsal baskıyı kapatması için. Bence C 75 M 68 Y 68 K 100 kullanıyorum. Çünkü bazı makinalar bu zemin yoğunluğunu kaldıramıyor. Baskı kalitesi daha yüksek olan makinalarda ver hepsine %100 derim ama çalıştığın matbaadan da fikir al derim.
Şöyle bi seçenekte full koyu siyah istiyorsanız, matbaacınızdan siyahı iki kez geçmesiniz istersiniz. :)

ozi12551255

🌱Yeni Üye🌱
Sadece Zemin Siyahı Extra bir renge bağlayabilirsin böylelikle yapma boyayla siyah basabilirler. Buda sırt verme diğer problemleri önler. Basan operatör başını saçını yolmaz, Kuruma problemi de yaşamazsın.

Saygılarımla....

melih19

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yukarıda arkadaş 40 30 30 100 demiş bencede en iyi sonucu ondan elde edebilirsin..

slymngrss

🏅Acemi Tasarımcı🏅
C 30 M 30 K 100 sarı siyahı öldürür. Ofsetciyi düşünüyorsanız. C ve M yi 100 vermeyin zaten en güzel sonuçu alırsınız. CMYK ı 100 verirseniz o işin güzel çıkması ofsetcinin kulaklarını çınlatmasıyla olur. :)

izmirli101

🌱Yeni Üye🌱
tabiki cyaan:100% yellow:100% magenta 100% ve black 100% ile en iyi sonucu alabilirsin ama baskida cok problem cikariyor bu yuzden benim kullandigim black 100% ve cyaan 50% gibi yapabilirsin.

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
4 rengin 100 değeri ile basılması kesinlikle yanlış olur, olası baskı problemleri, kaymalar, sırt vermeler bir yana, dünya kadar boya tüketilir, yazık günah... Güzel bir siyah almanın 2 yolu vardır.. Özel siyah boyalar vardır, zemin siyah ekstra 5. renk olarak ayrılır.. En sağlıklı sonuç bu olur... Yok makine 4 renk ve ikinci geçiş yapmak istemiyoruz derseniz, Trigromiden 50 Cyan 100 K yeterlidir, macera aramanın bir manası yok, bu siyah yeterince güzel çıkar... Ayrıca Bu tip zeminlerde dişi yazı yazmak ve erime, degrade gibi efektler kullanmak da yanlış olur, çünkü siyahın açılmaya başladığı yerlerde verdiğiniz diğer renkler ortaya çıkacaktır.. Sadece düz zeminlerde bu uygulama yapılmalıdır...

Yeri gelmişken bir ipucu vereyim iki renkten oluşan zeminler hiçbir zaman 100 + 100 olmamalı.. Mesela Kırmızı renk için 100 M 100 Y yerine 100 M 95 Y vermek daha sağlıklıdır, kalıplardan birisi tramlı olur ve iki rengin birbirine geçişi daha sağlıklı olur... Sık karşılaşılan sorunlardan birisi de siyah ile başka bir rengin degradesi...

Yanlış : 1. renk 100 M / ikinci renk 100K (yani magentadan siyaha geçiş)
burada iki rengin birleştiği orta yerde kelleşme diye tabir edilen kötü bir renk ortaya çıkar... (bkz. resim)
Doğru : 1. renk 100M / ikinci renk 100K + 100M
degradeot0.jpg

Saygılarımla

enesemre1989

🌱Yeni Üye🌱
corel de bir çalışmayı dijital baskıda %100 siyah alabilmek için ne yapmam gerekiyor?

cmyk %100 siyah veriyorum, tiff olarak kaydederken de cmyk seçiyorum. olmuyor, tam tersini de deniyorum yani çalışırken ve kaydederken rgb yapıyorum yine olmuyor. siyahın açık tonu çıkıyor baskıda
Makinem Mutoh valuejet vj-1624