Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
en güzel siyah filli boyada arkadaşlar reigstry ton vermek sırt vermesine offset çizgilerin kaybolmasına, kağıdın su yolunu şaşmasına sebep olur. en canlı siyahı elde etmek için 30 c 20 y 100 k dır. şaşmayın....
iyi de dostum olay sadece föy işi..açıkhava reklamcılığı gibi bi garip sektör değil..koyu çıkmasını istiyor (mat) teknik bu ama kullandığın kağıt ve gramajıda önemli..135 gr kullanırsan eveet çamur çıkma konusu olabilir ama 200 ve üzeri gramajlılarda beklenen matlık budur..sağdan soldan duyduklarınla degil yaptıklarımızla konuşalım lütfen!
400 tramla kim nasıl renk tutturuyor merak ettim doğrusu. Birde 100 K yeterlidir diyenler var ki, burda durum daha da felaket.
makinadan makinaya değişir ama 40c 30m 30y 90k benim deneyerek bulduğum en iyi değerler. Cyan'ın diğerlerinden fazla olması siyaha parlaklık veriyor. aslında 100k 30c de iş görür.
hmm durum hakkaten ciddi, verilen degerlere bakarsak . Siyahin dort renk yani register verilmesi bazi arkadaslarin dedigi gibi cok ciddi baski sorunlari yasatir. su ana kadar en iyi deger c60 m40 y40 k100 olarak matbaalar arasinda kullanilan zengin siyah degeridir. ha benim zeminimde disi yazi var bu sorun olmazmi dersen onada 20 cyan 100black degerini veririsin.
register degeri verip sorun yasamamak mumkun degildir. servis büro gecmisimden bunu cok iyi biliyorum. boyle register renginde gonderip bastirdiginiz islerin hepsi gerekli kisiler tarafindan gerekli degerlere geri cekilip o sekilde basiliyor. tabiki isi hazirlayana biz siyahi geri cektik denmez.
dedigim gibi renk ayrim yani servis buronun her asamasinda calistim. Yaptigimiz gordugumuz buydu halende devam eden bu. yukarda verdigim degerler su anda cogu matbaada kullanilan genel degerlerdir bilginize sunayim dedim. tabiki Grafikersin grafiker arkadasimin verdigi bilgide bana gore dogrudur
100 siyahın ıcıne 30 mavi ve 30 kırmızıyı geçmemeli böyle iyi sonuç elde edilebilir.tabi makinadan makinaya da değişebilir.yeni makinalar yuksek değerlerde de iyi sonuçlar elde ediyor.
bence kendıne bır renk skalası hazırla.. ve sıyah ıcın dusundugun tum degerlerle ayrı ayrı sıyahlar koy uzerıne sonra hangı kagıda basılacaksa iş önce o kagıda bı ön çıktı al. oyle bak.. hangısını begenırsen onu yap.. kagıttakı renklerın uzerıne kodları koymayı unutma ama
bence kendıne bır renk skalası hazırla.. ve sıyah ıcın dusundugun tum degerlerle ayrı ayrı sıyahlar koy uzerıne sonra hangı kagıda basılacaksa iş önce o kagıda bı ön çıktı al. oyle bak.. hangısını begenırsen onu yap.. kagıttakı renklerın uzerıne kodları koymayı unutma ama
evet verceğin rek herzaman makinadan makinaya ve malzemeden malzemeye değişir. kullancağın malzemeden bi örnekle aynı makinada denemeler oluştur. c=100 m=100 y=100 k=100 tavsiye ederim yanlız diğer verilen tavsiyeleri de koy hangisi hoşuna giderse onu uygularsın. kolay gelsin.