Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Erotic Shop, izguv, çiçekizm, pes cafe Logo çalışmalarım

FC82

🌱Yeni Üye🌱
Vektörel çizimde, bizim evden çeşmenin oraya zor götürür Photoshop :smile:

Kafanı photoshoptan çıkarıp etrafına dikkatlice ve önyargısız bakmanı öneririm kardeşim.
Hadi kolay gelsin kal sağlıcakla..

Bjork.jpg

Sizin çeşme bayağı uzak galiba, size de kolay gelsin

FC82

🌱Yeni Üye🌱
İlla benim yapmam lazım zaten

melissaevans.com/tutorials/vector-art-with-photoshop

Moderatör tarafında düzenlendi:

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Moderatör tarafında düzenlendi:

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Photoshop daha çok rasterize veri ve fotoğraf ile çalışmak üzerine tasarlanmıştır ama bu içerisinde vektörel öğeler içermediği anlamına gelmez.

Vektörel çizim programları (Illustrator, Türk 'grafiker' lerinin taptığı Corel ve unutulmayan aşkları Freehand gibi) tabii ki daha uygun bir çözüm ama ;

1 - Herkeste her programın olması gerekliliği yok, lisans maliyeti diye birşey var.

2 - Logonun vektörel olmasının mantığı belli. Eğer uygulama alanı belliyse (örneğin birkaç metrekarelik brandada kullanmayacaksam) Photoshopta yüksek DPI bir çalışma yeterli olabilir.Netice olarak, vektör tabanlı bir program tabii ki daha iyi ama zinhar Photoshop olmaz çarpılırsın mantığı da doğru değil

Ben çizim ile alakalı değil de yukarıdaki ibare dikkatimi çektiği için bu konu ile ilgili merak ettiğim bir hususu sormak istiyorum.

X şahıs photoshop ile bir logo çizdi ve firmaya teslim etti. Bir müdeet sonra firmanın bir şekilde X şahıs ile irtibatı kesildi. Firma da dolayısıya başka bir grafiker ile çalışmaya başladı. Sizin deyiminizle DPI değeri yüksek logosunu da grafiker e teslim etti. Öyle bir iş ki logoyu ya siyah renkde kullanacak veya beyaz renkde.

Bu durumda sizin önereceğiniz yöntem nedir?

FC82

🌱Yeni Üye🌱
Ben çizim ile alakalı değil de yukarıdaki ibare dikkatimi çektiği için bu konu ile ilgili merak ettiğim bir hususu sormak istiyorum.

X şahıs photoshop ile bir logo çizdi ve firmaya teslim etti. Bir müdeet sonra firmanın bir şekilde X şahıs ile irtibatı kesildi. Firma da dolayısıya başka bir grafiker ile çalışmaya başladı. Sizin deyiminizle DPI değeri yüksek logosunu da grafiker e teslim etti. Öyle bir iş ki logoyu ya siyah renkde kullanacak veya beyaz renkde.

Bu durumda sizin önereceğiniz yöntem nedir?

Sizinde bildiğiniz gibi Photoshop çalışma layerlar halinde olacağı için sorun yaşamazsınız. Sonuçta Paint ten bahsetmiyoruz.

Bunun yanısıra hala logonun vektörel olarak yeniden çizilme şansı duruyor (teori de)

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sizinde bildiğiniz gibi Photoshop çalışma layerlar halinde olacağı için sorun yaşamazsınız. Sonuçta Paint ten bahsetmiyoruz.

Bunun yanısıra hala logonun vektörel olarak yeniden çizilme şansı duruyor (teori de)

Kusura bakmayın ama buna en uygun düşecek cevap ; Yanıbaşında çamaşır makinası dururken Yayık makinasında (Belki bilmeyenler için açıklama ; yoğurt yayıp ayran yapmak için kullanılır.) çamaşır yıkamaya benziyor.

Olur mu peki?

Size göre ben yaptım oldu. Olduysa yapmaya devam o zaman :)

FC82

🌱Yeni Üye🌱
Kusura bakmayın ama buna en uygun düşecek cevap ; Yanıbaşında çamaşır makinası dururken Yayık makinasında (Belki bilmeyenler için açıklama ; yoğurt yayıp ayran yapmak için kullanılır.) çamaşır yıkamaya benziyor.

Olur mu peki?

Size göre ben yaptım oldu. Olduysa yapmaya devam o zaman :)

Photoshopla Corel , sonuç çıktıyı gözönünde bulunduracak olursak çamaşır makinası ile yayık makinası mı oluyor? :smile:

normal şartlarda birinden ayran öbüründen temiz çamaşır mı çıkar?

Yoksa Üç tane layerda Color Overlay yapmak mı hoşunuza gitmedi? :smile:

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Tamam güzel kardeşim. Sen logolarını Ps de yapmaya devam et. Ben vektörel programdan memnunum

Sana iyi kullanımlar.

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
bende sadece ps kullanıyorum , 7 ayda ps ile o kadar çok baskıya iş gönderdimki, 1 tanesinde bile sorun olmadı :) ama hiç logo çizmedim belirteyim. bencede logo vektörel olmalı.Ben yaparsamda önce ps de çizerim logoyu sonra corelde vektör olarak üzerinden geçip yaparım. Çünkü kendimi ps de çok rahat hissediyorum