Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ƒ Grafik Logo Çalışmaları

invincible

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çalışmalarınız genel olarak hatalı.. ilk önce eğer bu logo yatıgınız çalışmaların altına konucaksa acıklma olrak yazdıgınız logotype kesinlikle okunmayacaktır.. Sonuçta logo küçülterek konulacak .. Fharfi freehandi anımsatsada bu beni rahatsız etmedi.. hatta işinizi daha çok ansıttıgına inanmama sebep oldu.. bunu dışında küçük karelerle süslediğiniz logolar fantanın yeni reklamlarını anımsatmış ve logo için detay oluşturmuş durumdalar.

5in üstüne gidip hataları düzeltirseniz en iyisi o olucagına inanıyorum emegine saglık..
1-2 hizalama hatası haricinde "genel olarak hatalı" birşey göremiyorum.
1. Tasarım hariç diğer logolar kartvizitde dahi herşeyiyle okunacaktır, deneyebilirsiniz.
Detay olayında kısmen haklısınız , küçük kutucukların fantayı veya herhangi bir reklamı anımsatmasının benim için önemi yok (televizyon izlemediğimden dolayı bir esinlenme yok ve içim rahat..)yinede bilgi verdiğiniz için teşekkürler ve değindiğiniz gibi küçük detaylar belki görünmeyecektir, ilerde flash animasyon işine girersem kullanışlı olabilir.

Başta 3 veya 5 tercihimdi, çoğu arkadaş 8'den yana oy kullansada 5. logoyu kullanacağım.
Tüm arkadaşlara yorumlar için teşekkürler. Karar verdiğim için bundan sonra yapacağınız yorumlar seçimimde bir fayda sağlamayacaktır, yinede size kalmıştır.

Saygılar..

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben farklı bir konudan bahsetmek istiyorum."Creative graphic design" bu ünvanı çok kişi kullanıyor.Fakat hiç kimse bu ne manaya geliyor diye de araştırma yapmıyor.Creative=oluşturan,sebep olan.graphic zaten bildiğimiz grafik design=dizayn eden,tasarlayan vs.vs. Buyrun şimdi bu manalardan türkçe olumlu bir cümle çıkarın şimdi.Demek istediğim aynı amaca hizmet eden iki farklı kelime (Creative,design) neden kullanılır anlamadım.

Esas değinmek istediğimi konu ise şu;
Bizim dilimiz çok mu yavan ki hep yabancı kelimelere özeniyoruz.Ya da müşteri pörtföyümüz hep yabancılar mı?
Lütfen bu güzelim Türkçemizin kıymetini bilelim.Yabancı kelimelerden de arındıralım.

invincible

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben farklı bir konudan bahsetmek istiyorum."Creative graphic design" bu ünvanı çok kişi kullanıyor.Fakat hiç kimse bu ne manaya geliyor diye de araştırma yapmıyor.Creative=oluşturan,sebep olan.graphic zaten bildiğimiz grafik design=dizayn eden,tasarlayan vs.vs. Buyrun şimdi bu manalardan türkçe olumlu bir cümle çıkarın şimdi.Demek istediğim aynı amaca hizmet eden iki farklı kelime (Creative,design) neden kullanılır anlamadım.

Esas değinmek istediğimi konu ise şu;
Bizim dilimiz çok mu yavan ki hep yabancı kelimelere özeniyoruz.Ya da müşteri pörtföyümüz hep yabancılar mı?
Lütfen bu güzelim Türkçemizin kıymetini bilelim.Yabancı kelimelerden de arındıralım.

Creative : Yaratıcı = Yüksek hayal gücü
Grapgic : Grafik
Design : Tasarım = Dizayn
Yaratıcı Grafik Tasarım - Bir ikileme veya anlam bozukluğu yok.

Türkçe konusunda demek istediğinizi anlıyorum , hak da veriyorum ancak çalışmalarımı deviantart sitesindede sergileyeceğimden İngilizce bir ibare yazma gereği duydum, çünkü sitenin büyük bir kısmında İngilizce hakim. "GRAFİK" sözcüğüde tüm logolarda var 1. hariç. Türkçeme mümkün olduğunca dikkat ediyorum , Türkiyede grafikersek Türkçe bilgimiz iyi olmalı , işimizin yarısını yazılar oluşturuyor. Henüz yurtdışına hiç iş yapmadım ama zamanı geldiğinde yurtdışına açılmak gerek Türkiye ile sınırlı kalmak istemiyorum , tabi bunun için şu an çok erken.

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
5 6 ve 8. çalışmalar güzel eline sağlık

ilter

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
güzel olmuş eline sağlık

bence 5 ve 7