Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Fikuku*Kurumsal Kimlik Çalışmam*Kübra

atibin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Güzel olan nedir çok anlayamadım ( herhalde pembe renk hoşa gitti )...
İleride sakın kurumsal kimlik adına böyle şeyler yapmayın.

Mektup zarfı külliyen hatalı... Alıcı kısmını nereye yazmayı düşünüyoruz acaba ?
Tabi mektup zarfının üzerine yazılacakların da hiyerarşisini düşünmek lazım.

Yatay yazıların klasik kuralı, baş sola çevrilip okunur kuralını Kartvizit ve Dosya örneklerinde hiçe saymışız. Aman Hoca görmesin.

Kurumsal kimlik ? Seçilen örnek Cafe Restaurant... Cd üzeri bir çalışamdan önce bu tür bir müşterinin ilk görmek isteyeceklerinden biri kendisin elazım olan materyaller olabilir. Hani en azından bir menü... :)

Logo da ise pembe bir dört yapraklı yonca ( Yada başka bir leke ) Peki ya anlamı nedir ?

Kubra.

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Güzel olan nedir çok anlayamadım ( herhalde pembe renk hoşa gitti )...
İleride sakın kurumsal kimlik adına böyle şeyler yapmayın.

Mektup zarfı külliyen hatalı... Alıcı kısmını nereye yazmayı düşünüyoruz acaba ?
Tabi mektup zarfının üzerine yazılacakların da hiyerarşisini düşünmek lazım.

Yatay yazıların klasik kuralı, baş sola çevrilip okunur kuralını Kartvizit ve Dosya örneklerinde hiçe saymışız. Aman Hoca görmesin.

Kurumsal kimlik ? Seçilen örnek Cafe Restaurant... Cd üzeri bir çalışamdan önce bu tür bir müşterinin ilk görmek isteyeceklerinden biri kendisin elazım olan materyaller olabilir. Hani en azından bir menü... :)

Logo da ise pembe bir dört yapraklı yonca ( Yada başka bir leke ) Peki ya anlamı nedir ?

O sizin kendi fikriniz, renkler ve zevkler tartışılamaz. Belki renk vs. hoşunuza gitmedi fakat bu şekilde yorumlamanız da gerçekten çok şaşırtıcı ve ağır eleştiri olmuş bunun için size teşekkür ederim:/ Ayrıca ben bu çalışmayı örnek olarak paylaşmak istedim, profesyonelim demedim. Amatörce bir şeyler yapıyorum kendimce. İleride inşallah daha güzel çalışmalarla karşınıza çıkacağım...

atibin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
O sizin kendi fikriniz, renkler ve zevkler tartışılamaz. Belki renk vs. hoşunuza gitmedi fakat bu şekilde yorumlamanız da gerçekten çok şaşırtıcı ve ağır eleştiri olmuş bunun için size teşekkür ederim:/ Ayrıca ben bu çalışmayı örnek olarak paylaşmak istedim, profesyonelim demedim. Amatörce bir şeyler yapıyorum kendimce. İleride inşallah daha güzel çalışmalarla karşınıza çıkacağım...

Malesef bu benim kendi fikrim değil... Standartlar...
Ağır değilde gerçek eleştri demek daha doğru...

Örnek olarak paylaştığınız şey bir örnek değil neredeyse tamamen yanlış bir çalışma.
Adına da "kurumsal kimlik" demeniz epey yanlış!
Birşeyler öğrenmek istiyorum, bir çalışma yaptım değerlendirirmisiniz demek daha doğru olacaktır. Bu malesef bir çok amatör heveslinin yaptım oldu mu çabası...

Kubra.

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Malesef bu benim kendi fikrim değil... Standartlar...
Ağır değilde gerçek eleştri demek daha doğru...

Örnek olarak paylaştığınız şey bir örnek değil neredeyse tamamen yanlış bir çalışma.
Adına da "kurumsal kimlik" demeniz epey yanlış!
Birşeyler öğrenmek istiyorum, bir çalışma yaptım değerlendirirmisiniz demek daha doğru olacaktır. Bu malesef bir çok amatör heveslinin yaptım oldu mu çabası...

Sonuçta herkes sizin gibi düşünmüyor ne yazık kı :/ Profesyonel olmasa da örnek tabii ki ama siz ısrarla olmadığını düşünüyorsunuz. O halde sizde bu konu altında bir "kurumsal kimlik" çalışması koyun tartışma daha açık ve yanlışlarımı daha net şekilde görebilme şansı verin. Böylelikle diğer arkadaşlarımın çalışmamı beğenmekte haklı yada haksız olduklarını görebilsinler ki ben hala "herkesin fikri" görüşündeyim.
Zaten ben bu çalışmayı bir şeyler öğrenmek, yanlışlarımı görmek amacıyla paylaştım, fakat siz yanlışlarımı paylaşmak yerine çalışmanın tamamen kurumsal kimlik olmamayışını tartışıyorsunuz.
Dediğim gibi yanlışmlarımı görebilmem için sizden bir çalışma istiyorum, paylaşırsanız sevinirim.

atibin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sonuçta herkes sizin gibi düşünmüyor ne yazık kı :/ Profesyonel olmasa da örnek tabii ki ama siz ısrarla olmadığını düşünüyorsunuz. O halde sizde bu konu altında bir "kurumsal kimlik" çalışması koyun tartışma daha açık ve yanlışlarımı daha net şekilde görebilme şansı verin. Böylelikle diğer arkadaşlarımın çalışmamı beğenmekte haklı yada haksız olduklarını görebilsinler ki ben hala "herkesin fikri" görüşündeyim.
Zaten ben bu çalışmayı bir şeyler öğrenmek, yanlışlarımı görmek amacıyla paylaştım, fakat siz yanlışlarımı paylaşmak yerine çalışmanın tamamen kurumsal kimlik olmamayışını tartışıyorsunuz.
Dediğim gibi yanlışmlarımı görebilmem için sizden bir çalışma istiyorum, paylaşırsanız sevinirim.

Benden bir çalışma istemek için önce ortaya gereçek bir proje, sonra belirli bir bütçe ayırmalısınız :) Ayrıca bir kurumsal kimliğin ortalama kaç sayfadan oluştuğunu bir araştırıp sonra birinden bunu istemeden önce düşünmek daha yerinde olur :)

GMK nın genelden uygulanamadığı fiyata bakarsak; en son şöyle bir fiyat takıldı google da gözüme
Kurumsal kimlik
-Amblem, logo, zarf, antetli kağıt, dosya/poşet araç üstü, tabela vb.
-Görsel standartlar kurumsal kimlik rehberi ayrıca fiyatlandırılır
12.300 YTL.

% 40'ı yeterli olur :)

Şaka bir yana yanlışlarınızı sizin yaptığınız örneğin üzeriden gösterdim zaten.
Kurumsal kimlik template sitelerinde gördüğünüz 1 logo ile antetli zarf cd kapağı kartvizit ve dosya tasarımı mizampajı oluşturup onu bir kolaj haline getirmek değildir.

Tabi biraz sert oldu farkındayım ama bunu iyi yönden alıp,
yapacağınız çalışmanın nasıl yapılması gerektiğini öğrenip sonra örnek yapmanız ve benim gibi sert eleştirenlerden kaçınmanızı sağlar.

Benim öncelikli karşı çıktığım şey bu yaptığınız işin adına ŞAK diye " kurumsal kimlik " etiketi koymanız zaten, diğer yanlışlarınız bilgi eksikliğinden ki bu işe gereçekten gönül koyarsanız zamanla öğrenirsiniz.

Yaptığınız yanlışları ve eksiklikleri gözardı edip " çok güzel ", " Bravo ", " Helal olsun " gibi yorumlar duymak istiyorsanız buyrun bir tane de benden olsun.
" Süper çalışma ! " Ama size katmadeğer sağlamaz...

Kurumsal Kimlik nedir? anlamını İnternet üzerinden rahatlıkla bulabilir ve okuyup öğrenebilirsiniz.

Örnek istediğiniz için Cuma stresimin arasında elimde bulunan eski bir kurumsal kimlik örneğinden ilginizi çeken konulardan bir kaç sayfayı ekliyorum. 120 küsür sayfa olduğundan tamamını ekleyemeyeceğim. İsteyen olursa gönderirim. Eski ama güzel bir çalışma.

https://yfrog.com/7aciscostandardsmanual9j

https://yfrog.com/ncciscostandardsmanual9j

https://yfrog.com/5dciscostandardsm

https://yfrog.com/evciscostandardsmanual60j

https://yfrog.com/izciscostandardsmanual85j

Daha iyilerini ve değişik örneklerini Google abiye de sorabilirsiniz.
"kurumsal kimlik pdf "

Kubra.

🏅Acemi Tasarımcı🏅
" çok güzel ", " Bravo ", " Helal olsun " gibi yorumlar..... Bu konuda haklısınız, ama benim demek istediğim sizin de farkettiğiniz gibi yorumun biraz sert olmasıydı. Sonuçta ben daha deneme aşamalarındayım bana bu kadar öğrettiler ve çalıştığım çalışmanın "kurumsal kimlik" olduğunu öğrettiler, demek daha öğrenicek çok şeyim varmış, bunun elbette farkındayım. Benim düşüncem bu çalışmayı "kurumsal kimlik" değilde "?" ne tür bir çalışma olarak paylaşacağımı bilmemem.
Örnekleri inceledim, teşekkürler.
Evet Google da araştırdığımda benim çalışmama benzer o kadar çalışma var ki "kurumsal kimlik" adlı, demek ki Google yeterli değil ya da google değil de başka paylaşım sitelerim mi?

Nese bilgilendirdiğinizden dolayı ve değerli yorumunuz için tekrar teşekkür ederim.

Başarılar diliyorum...

soresger2121

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yorum yazanlar kurumsal kimliğe değil tasarıma yorum yapmış. Her kes profesyonel olsaydı bu işte başka işlerle değilde grafikle uğraşırdı. Ha grafiker değilse burada ne işi var diye sorarsan başka yorumlarında dediğin gibi herkes grafikerlik okumuyor ama kendine grafikerim diyor. Bu yüzden yorum yazanlara saygısızlık etmiş oluyorsun. Bildiklerimizi paylaşmak güzel o konuda haklı olabilirsin kardeşim.

Son düzenleme: