tasarim_izmir
🌱Yeni Üye🌱
ah bu sefer yanlış anladın bu etinin piyasada anlattığı bir olay değil ben bir çalışanından duydum kaldıki eti firması böyle bi şeyi kesinlikle anlatmaz işi profesyonel yapanla profesyonelcik yapan arasındaki farkı müşteri zaten anlar merak etme her zaman dediğim gibi kaliteli malzeme kaliteli iş öbür adam pahalıda yapsa zaten senin kullandığın malzemeyi kullanmıyor yada anlattığım gibi 2 saat içinde 100-200 logo çıkartıveriyor bestbranddan alıpta buysa profesyonellik ben hala çırağım
konu eti değil. eti yapmış/yapmamış ya da yapar/yapmaz demiyorum. farklı bir şey diyorum. ama şimdi aynı şeyleri yazmış olacağım.
hiç anlatmadan, kötünün neden kötü olduğunu detaylı olarak anlatmadan kaliteli işi anlayabilen müşteri çok az. müşteri tasarımın hangi noktalarında nerelerden çalıntı yapıldığını anlayamaz. siz tasarımınızdaki asıl noktayı, yani mesajı veren asıl fikri, sektörü takip eden birisi olarak amerikadaki x firmasından alırsanız, müşteri bunu anlayamaz. eğer bu çalınan fikir güzelse ve fiyat da yüksek ise müşteri gayet mutlu oluyor. çünkü, kaliteli iş neden kalitelidir diye sorulduğunda birileri sürekli piyasaya kaliteli iş pahalı olur imajını pompalıyor. dolayısı ile başka birileri de bu imajı alıp fiyatını yukarıya çekerek, şimdiye kadar hiç giremediği müşteri profiline girmeye başlıyor.
ben bununla çok sık karşılaşıyorum. sizin şartlarınız farklı olabilir bilemiyorum. belki alt dal olarak farklı dallarda olduğumuz için... web tasarım işi, belkide grafik tasarım sektöründen farklıdır detayda... grafik tasarım sektörünü de bilirim ama tabi ki fakat sizin kadar değil. ben sadece web tasarım açısından değerlendirip fikirlerimi yazıyorum.
bu nedenle fikrilerimiz uyuşmayabilir. bunu da gayet doğal karşılamak lazım. tüm fikirlerinize saygı duyuyorum. ama hala yazdıklarımda nerede hata yaparak "gerekirse ucuz iş yapmak gerekir" mesajı verdiğimi anlayamadım. hepsini tekrar okudum. bu anlama gelecek bir şey yazmamışım. yazmam da mümkün değil zaten.
neyse size, bana birşey olmasın. bunlar sadece fikirler.