İlk önce arabamızı lasso tool ile seçili hale getiririz aşşağıdaki fotoğrafta gözüktüğü gibi.
Daha sonra Ctrl + d klavye tuşlarına basarak feather ı fotoğrafın büyüklüğüne nazaran değerini vererek yumuşaklığını ayarlarız.
Layer penceresinden yeni bir layer oluştururuz. Aşşağıdaki resimde gözüktüğü gibi.
Daha sonra açmış olduğumuz layerin üstünü bildiğiniz brush ile boyarız istediğiniz renk ile ben kırmızı seçtim
.Aşşağıdaki fotoğrafta gözüktüğü gibi.
Aracımızı boyadık ve yukarıdaki gibi bir görüntüyü elde ettik hemen layer paletini açarak blending options larını değiştirmeye başlarız fotoğrafın üstüne düşen ışık ve gölgeleri ele alarak hangi mod u seçiceğinizi zaten görüceksiniz bunun en pratik yolu tek tek deneyerek kendi gözlerinizle gözlemlerinizle aracın orjinal boya rengini elde etmektir.
Ben bu fotoğrafta Linear Burn u seçmişim . Aşşağıdaki fotoğrafta gözüktüğü gibi.
Aracımız yukarıdaki gibi bir tonu yakaladığında şimdi sırada olan husus oran , ortantı ve denge ayrıca gerçekciliği yakalamaktır.
Layerin opacity ile biraz oynadıkdan sonra hue saturation ile az birşey rengini kısalım ve levels ile biraz rengini açalım.
Biraz gölge oyunları ve blur yardımlarıyla son hali biraz daha orginal haline getirebilirsiniz. Arkadaş sormuş anlattım 15 dk lık bir çalışma sonrasında bu çalışma çıktı eksiği çok ama temel olarak bilinmesi gereken unsurlardan olduğu için böyle hızlı bir anlatım oldum
Eksiğim veya yanlış tabirde bulunduysam lütfen buradan bildiriniz.
Ve en sonunda biraz levels biraz contrast biraz hue saturation biraz layer opacity ile oynayarak aşşağıdaki gibi bir görünüme sahip olabilirsiniz.