Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand i iyi bilenler ufak bi efekt sorucam

efograf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
burda bi resmin nasıl yapıldığın soruyorum özellikle konuyu da freehan i iyi bilen die açmışım ama nasıl yapıldığından çok hangi program kullanılması tavsiye ediliyo bu resim için en ideal program photoshoptur lütfen resmin nasıl yapılabileceğine odaklanalım program belli FREEHAND

Tollyver

🏆Pro Tasarımcı🏆
corel mi peeh corel kullanılırmı ya iğrenç program : )

aynen katılıyorum. korel iğrenç bişe, çoluk çocuk programı diyenler bile var onun için :D

bu arada, istediğin efekti freehandde yapman imkansız gibi bişe, onu yapmanı senden isteyen şahıs freehand kullanmış mı?? kullanmışsa sorsana "sen yapabilir misin" diye (:)

efograf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yapamicağı bişey olsa ortalığı ayağa kaldırmazdı ki biliyo ama resmin zamanı dolana kadar söylemicek bilene de freehand sertifikası vericek. :D

Tollyver

🏆Pro Tasarımcı🏆
bunu senden isteyen kurs veya okuldan hocan falan mı? :eek: valla çook zor birşey, çook uğraştırır. ben belki yapabilirim ama kasmam gerek :D

efograf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hayır patronum sayılır senelerini vermiş bu işe yapılıyo ama nası burda da bilen yoksa ne diyim bilmem ki :D

efograf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
artık çok geç süresi bitti..

gök-khan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Niye freehand' de yapmak için ısrar ettiniz? Öyle bir zorunluluk yok ki. Başka bir programda yapıp EXPORT edebilirdiniz.

efograf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sonuç olarak stajım bitti öğrenemeden çıktım kış stajımda inş öğrenirirm export etmeyi filanda kabul etmedi öyle yapmayı bende biliyorum :D

Tollyver

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaslar merhaba bılerek mı yapıp koymadınız
O kadar zor bısey degıl sonucta.Ben 1 tane yaptım buyrun bakın....

4shared.com - online file sharing and storage - download DENEME.FH11

şahsen vaktim yok o tür görselleri yapmaya.. işyerinde patron her an ensemde :) laf yapıyo sonra "iş yapmıyorsun da boş şeylerle uğraşıyorsun" diye.. bu arada güzel olmuş, eline sağlık.. keşke vaktinde yapsaydın da arkadaşımlıza yardımcı olabilseydin ;)

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
şahsen vaktim yok o tür görselleri yapmaya.. işyerinde patron her an ensemde :) laf yapıyo sonra "iş yapmıyorsun da boş şeylerle uğraşıyorsun" diye.. bu arada güzel olmuş, eline sağlık.. keşke vaktinde yapsaydın da arkadaşımlıza yardımcı olabilseydin ;)

Konuyu gec gordum.
Aslında Freehand' de yapılmayacak bır sey yok yeterki vektör olsun.Adı ustunde Eller Serbest.

cem bulut

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
20 yıldır ajansı olması, yeni teknolojiyi, yeni programları biliyor demek değil ki...
freehand'in efektleri hep sorun çıkardı bugüne kadar. adobe programlarına taşı işlerini lütfen. 20 yıllık ajans sahibi heralde artık freehand'in sonunun geldiğini biliyordur.
bunu bilen kişi ısrarla freehd diyorsa, teknolojiye ayak uydaramayan biri demek..
freehand MX artık son.. bitti yani... hala freehande kalanlar illustrator ve indesigne geçemeyeneler bence.. freehande efektleri kullanmayın arkataşlar, baskıda sorun çıkartıyor..

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kardesım Freehand Ölsede Kalbimizde yasayacaktır.:crying:

Efect konusunda haklısın ne deyim.

Melih Yongacı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Konuyu en geç görenlerden birisi olarak isterseniz ilgili duruma kısa bir yorum yapmak istiyorum.

Amaç ne..? Soruyu soran kişinin ekte fotoğrafını vermiş olduğu görsel effect'i gerçekleştirmek.

Gelinen durum ne..? Bakın bunu henüz anlayabilmiş değilim.

Bir arkadaşımız ilgili fotoğraftaki effect'i FreeHand programında uygulamaya çalışmış ama bence olmamış.

Şimdi isterseniz daha öncesinden yapılmış olan bu çalışmaya derinlemesine bakalım...

1- Yazının altındaki gri zeminde dairesel bir parlama efekti var.
2- Gri zeminin üzerine yazılmış yazının kendisinde özellikle sol tarafındaki THE DAY yazısı bölümünde eritme var.
3- Yazının altına oluşturulan gölge efekti dört aşamalı yapılmış. Birinci aşama, yazının gölge olacak kopyasına Photoshop programında motion blur verilmiş. İkinci aşamada yazının arka kısmındaki gölgeler silinmiş. Üçüncü aşamada yazının ön kısmına gelen gölgeye perspektif verilerek gölge merkezden başlayarak yanlara doğru genişletilmiş. Dördüncü aşama, gölgenin ön uç kısımları eritilerek gölgenin zeminle kaynaşması sağlanmış.

Photoshop programı kullanılarak yapılan bu çalışma bence güzel ve sağlıklı bir çalışma olmuş. Şimdi izlenen aşamalar gözden geçirilerek gereken etkiler deneme yanılma yöntemiyle uygulanarak birebire yakın bir çalışma bu programda gerçekleştirilebilir.

Grafik tasarımcı için birinci dereceden önemli olan yöntem ve yönelimdir. Sonrası belirlenen yöntemin en sağlıklı ve en kolay bir şekilde hangi programda yapılabileceğidir. Tasarımda araç olarak kullandığımız programların yeteneklerini ve çalışma prensiplerini iyi bir şekilde kavramak bize hem gerekli olan esnekliği hem de çalışmamızı daha sağlıklı yapabilme şansını sağlayacaktır.

Hangi programda yapıldığı değil, çalışmanın nasıl yapıldığı önemliyse eğer ( ki bence bu önemli ) o zaman yapmamız gereken bir programa saplanmak yerine elimizdeki programların duruma uygun olanını ve bize çalışma esnekliği sağlayanı seçmektir. Bu şekilde bir yöntem izlemek kendimize olan güveni tazelemenin yanında çalışmalarımızda bize sağlıklı sonuçları da sunar.

Bu anlamda FreeHand programının ölmesinin ya da bir başka programın can çekişmesinin artık bizim için hiç bir anlamı ya da değeri olmaz. Amaç öncelikle ilgili tasarımı düşüncede bitirmektir. Amaçlarla araçları birbirine karıştırmamamız bizi sağlıklı ve yetenekli tasarımcı yapar.

Saygılar...

tasagraf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tasagraf.com
Efekti freehand de yapabilirsin yapamazsın değil. Fakat eşşekle at yarışına girmek gibi olur biraz. Freehandde lensi baskıda kullanamadığın için bu efekti yapsanda lensli değil altı dolu bir şekilde yapabilirsin. Kullanacağın her zemine göre altındaki rengi değiştirmen gerekir.

Bunun yerine illüstratorde veya photoshopta hazırlayıp freehandde çalışmana ekleyebilirsin

Photoshop ta bi pratik yoluda söyleyim. Eğer bilmiyorsan diye, bu işte de işine çok yarar. Photoshop pathle etrafından çizimin pathini "Clip Mask" çevirip işi tiff olarak kaydedersen freehandde etrafı dekopeli bir şekilde kullanabilirsin. İyi günler

tasagraf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tasagraf.com
20 yıldır ajansı olması, yeni teknolojiyi, yeni programları biliyor demek değil ki...
freehand'in efektleri hep sorun çıkardı bugüne kadar. adobe programlarına taşı işlerini lütfen. 20 yıllık ajans sahibi heralde artık freehand'in sonunun geldiğini biliyordur.
bunu bilen kişi ısrarla freehd diyorsa, teknolojiye ayak uydaramayan biri demek..
freehand MX artık son.. bitti yani... hala freehande kalanlar illustrator ve indesigne geçemeyeneler bence.. freehande efektleri kullanmayın arkataşlar, baskıda sorun çıkartıyor..

Cem arkadaşımıza tamamen katılıyorum.

grafiker.iso

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu efekt Photoshop'ta önce motionblur yapılıp daha sonra da perspective veya distort ile elde edilir. FREEHAND sayfasına da import edersen olur biter. FreeHand piksel değil vektörel bir programdır. FreeHand'de pikselli çalışma, Adobe olmasaydı (satın alıp gelişimini durdurmasaydı)belki geliştirilebilirdi.