Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand i iyi bilenler ufak bi efekt sorucam

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Konuyu en geç görenlerden birisi olarak isterseniz ilgili duruma kısa bir yorum yapmak istiyorum.

Amaç ne..? Soruyu soran kişinin ekte fotoğrafını vermiş olduğu görsel effect'i gerçekleştirmek.

Gelinen durum ne..? Bakın bunu henüz anlayabilmiş değilim.

Bir arkadaşımız ilgili fotoğraftaki effect'i FreeHand programında uygulamaya çalışmış ama bence olmamış.

Şimdi isterseniz daha öncesinden yapılmış olan bu çalışmaya derinlemesine bakalım...

1- Yazının altındaki gri zeminde dairesel bir parlama efekti var.
2- Gri zeminin üzerine yazılmış yazının kendisinde özellikle sol tarafındaki THE DAY yazısı bölümünde eritme var.
3- Yazının altına oluşturulan gölge efekti dört aşamalı yapılmış. Birinci aşama, yazının gölge olacak kopyasına Photoshop programında motion blur verilmiş. İkinci aşamada yazının arka kısmındaki gölgeler silinmiş. Üçüncü aşamada yazının ön kısmına gelen gölgeye perspektif verilerek gölge merkezden başlayarak yanlara doğru genişletilmiş. Dördüncü aşama, gölgenin ön uç kısımları eritilerek gölgenin zeminle kaynaşması sağlanmış.

Photoshop programı kullanılarak yapılan bu çalışma bence güzel ve sağlıklı bir çalışma olmuş. Şimdi izlenen aşamalar gözden geçirilerek gereken etkiler deneme yanılma yöntemiyle uygulanarak birebire yakın bir çalışma bu programda gerçekleştirilebilir.

Grafik tasarımcı için birinci dereceden önemli olan yöntem ve yönelimdir. Sonrası belirlenen yöntemin en sağlıklı ve en kolay bir şekilde hangi programda yapılabileceğidir. Tasarımda araç olarak kullandığımız programların yeteneklerini ve çalışma prensiplerini iyi bir şekilde kavramak bize hem gerekli olan esnekliği hem de çalışmamızı daha sağlıklı yapabilme şansını sağlayacaktır.

Hangi programda yapıldığı değil, çalışmanın nasıl yapıldığı önemliyse eğer ( ki bence bu önemli ) o zaman yapmamız gereken bir programa saplanmak yerine elimizdeki programların duruma uygun olanını ve bize çalışma esnekliği sağlayanı seçmektir. Bu şekilde bir yöntem izlemek kendimize olan güveni tazelemenin yanında çalışmalarımızda bize sağlıklı sonuçları da sunar.

Bu anlamda FreeHand programının ölmesinin ya da bir başka programın can çekişmesinin artık bizim için hiç bir anlamı ya da değeri olmaz. Amaç öncelikle ilgili tasarımı düşüncede bitirmektir. Amaçlarla araçları birbirine karıştırmamamız bizi sağlıklı ve yetenekli tasarımcı yapar.

Saygılar...

Kardes s.a

Arkadasın bırı dedıgın, ben ısem soyle soyleyeyım.

Sımdı bu " etograf " nick li arkadasın patronunun canı sıkılmış bunu bana freehand de yap demıs.Oda yapamamıs yardım ıstemıs.Kımsede buraya yapıp koymamıs.Benımde dun cıkmama 5 - 10 dakıka kala bu konuyu gordum hemen yapıp koydum yanı uzerınde ugrasmadan ayrıntıları ile.

Siz ise olaya bambaska yerlerden bakmıssınız.Ortada ders verılecek bır durum yok.Ve ayrıca hangı programda yapılacagıda belli bu ısın.Farklı alternatifler de yok Sadece ve Sadece Freehand' denmiş.Yanı neden uzatıyorsun daha ıyı bırsey yapacaksanız freehand de yapıp koyun bızde ogrenelım.

Klasik ve miydemı bulandıran cok bılmıs grafıker tavırlarınıda bırakın.

efograf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merzer sonuna kadar katılıyorum sana anlatmak istediim gayet açıktı freehand vektörel olarak istendi vektörel olarak yapıcam export bilmem ne istemiyo nasıl yaptığımı anlattığimde export ettim diyemem zaten ayrıca patron bu işin ustası diyebilirim freehand in bittiğini artık illüstratöre geçilmesi gerektiğini biliyo her türlü teknolojiden haberide var çok şükür konuyu hangi program die açsaymışım yerinde olucakmış sağ olsun tek arkadaş yardımcı olabildi merzerinde dediği gibi bu bilmiş tavırlar benimde canımı sıkıyo

bu arda denemedekine baktım bend kullanılarak yapılmış bende denedim hazır bi efekt değil bi kaç işlemle yapılan bi efekt yani oda değil:D bunu öğrenince bu bölümde freehand derslerine eklicem böyle olmcak belli :D:D

Son düzenleme:

graphicer35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaslar arkadas güzel bir soru sormuş.Bende yapamadım bu efekti.Birde genelde bakıyorumda şu programla olur,bu programla olur gibi cevap veriliyo.Photoshop'ta bu efektin verileceğini arkadasın kendisid biliyodur.Fakat konu nasıl yapılacağı.Bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.Teşekkürler.

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merzer sonuna kadar katılıyorum sana anlatmak istediim gayet açıktı freehand vektörel olarak istendi vektörel olarak yapıcam export bilmem ne istemiyo nasıl yaptığımı anlattığimde export ettim diyemem zaten ayrıca patron bu işin ustası diyebilirim freehand in bittiğini artık illüstratöre geçilmesi gerektiğini biliyo her türlü teknolojiden haberide var çok şükür konuyu hangi program die açsaymışım yerinde olucakmış sağ olsun tek arkadaş yardımcı olabildi merzerinde dediği gibi bu bilmiş tavırlar benimde canımı sıkıyo

bu arda denemedekine baktım bend kullanılarak yapılmış bende denedim hazır bi efekt değil bi kaç işlemle yapılan bi efekt yani oda değil:D bunu öğrenince bu bölümde freehand derslerine eklicem böyle olmcak belli :D:D

Bu efecti yapana odul mı versek acaba.Aslında yapılmıcak bırsey degıl ama herkes işten gucten ugrasmamıs olsa gerek.Freehand den anlamayanlarda degısık programa gecerek yapmayı onerıyor.Yanı herkez elma elıme dussun dıyor.Ugrasmıyor..

efograf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
öğrencem arkadaşlar öğrencem stajım tekrar başlasın ilk işim o efekti öğrenip burda görsellerle anlatmak olucak ;)

Melih Yongacı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Bu başlığı okuduğum zaman dönüp bir kez daha okudum. Bilmem kaç yıllık ajans sahibi olduğu belirtilen kişinin grafik tasarımcıdan isteğine bakın.

- Bu çalışmayı FreeHand programında yapacaksın...
- Başka bir programda yapsak...
- Olmaaaz. Mutlaka FreeHand'de yapacaksın.
- Olur başka bir emriniz..?

Yazdığım yazıları lütfen bir kez daha okuyun. Yazıda ne anlatmak istediğimi algılamaya çalışın. Birlikte çalıştığınız programların yeteneklerini kendinizce bir kez daha değerlendirin. Örnek olarak sunulan çalışmanın yapım aşamalarının yorumlamaya çalışın. Hangi program kullanılarak bu tür bir çalışmanın sağlıklı bir şekilde gerçekleştirileceğini yargısına varın. Bunları yapmadığınız zaman işte yukarıda örneklerini gördüğümüz yazılar ortaya çıkar.

- Çok biliyorsan eğer oturup FreeHand programında yapsaydın bu kadar yazıyı yazacağına...

türünden yazılar yazmayın. Ben önceki yazımda kimseyi küçümser bir tavır izleyen bir yaklaşım şekli ortaya koymadım. Olması gereken, yapılması gereken işlem bütünlüğünü aşama aşama anlattım. Herhangi bir kişinin gönlünü yapmak, yaranmak, şirin görünmek gibi bir düşüncem olmadı ve olmayacak. Eğer siz kendinize " Ben Grafik Tasarımcıyım " diyebiliyorsanız aplication ( uygulama ) türü bir örneği benzeştirerek yeniden oluşturma konusunu ortaya atıp bir de üzerine size yardımcı olmaya çalışan kişileri " mide bulandıran çok bilmiş grafiker " olarak sınıflandırma küstahlığını gösterirseniz ben de size gülerim.

Hem bilmiyor, hem yorumlayamıyor, hem uygulayamıyor, önünüzde duran örnek bir çalışmanın hangi programda hazırlanmış olduğunu kavrayamıyorsunuz sonra da kalkıp yazılan yazıya kulp takmaya çalışıyorsunuz. Bu sizin yaptığınıza ne denir aslında ben biliyorum ama burası yeri değil.

Saygılar...

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Melih Amcacım Ben grafik tasarımcı degılım GRAFİKER ' im.Yada grafik programı operatoruyum.Sızın gıbı bıyığımda yok.Neden anlamak ıstemıyorsunuz FREEHAND de yap demıs.
Sizin grafik tasarımda bilgili oldugunuz kesin.Forumda da yenı yazıyorsunuz, gercı bende eskı degılım.Şevkinizi kırmak ıstemem.
Lutfen uzatmayınız.Ya Freehand de yapalım yada susalım.Yazdıklarınızı kontrol edın.Burası forum yanı yuz yuze degılız aklınıza gelenı yazmayın.(Kustah kelımesi icin) Umarım anlamıssınızdır..

Saygılar ( Saygılar...)

Melih Yongacı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Olur grafiker yiğenim. Bu arada nasıl yazmam gerektiği konusunda başka önerileriniz varsa onu da dikkate alırız.

İlgili çalışmayı hazırlayacak olan kişi umarım farkına varmışsınızdır ben değilim. Ben kişisel olarak görüşlerimi ve kendimce izlenmesi gereken yöntemi belirtirim. İlgili kişi uygular ya da uygulamaz bu o kişinin sorunudur.

Konuyu ilgili durumun çerçevesinden dışarı taşırmak ilgili soruna çözüm getiriyorsa eğer buyrun birlikte taşıralım. Taşma payının kaç mm olacağını da enine boyuna düşünelim. Bu çalışmayı FreeHand programında yapamayınca konuya bıyıksal boyuttan mı bakmaya başladık hayrola..?

Merzer arkadaşım bakın herhangi bir düşünceye karşı çıkmak o düşüncenin karşısında doğru ve tutarlı bir başka düşünceyi ortaya koymakla olur. Ben bu çalışmanın FreeHand programında olmaması gerektiğini belirtiyorum. Bu düşüncemde de çalışmanın sağlığı açısından baktığımda haklıyım. Burada ele alınması gereken konu ne grafiker olmak ne de grafik tasarımcı olmak. Konuyu derinlemesine araştırdığınızda grafiker ya da grafik tasarımcının son tahlilde aynı kapıya çıktığını görürsünüz. Bunu da size ben öğretmeyeyim artık.

Herhangi bir forum başlığı altında ilgili konu çerçevesinde yapılan yorumlarda kimin ne tür bir yorum yapacağı sizin sorununuz olmamalı. Karşı çıktığınız herhangi bir yaklaşım şekli varsa kişisel düşüncenizi midenizin bulanmasına gerek kalmadan belirtebilirsiniz.

Mide bulantısı aslında göründüğü kadar basit bir durum değildir. Kadıköy Şifa Hastanesinin bu konudaki kısa tanımlaması;

... Mide bulantısı birçok hastalığın belirtisi olabilmektedir.Bu belirti doğrudan mide ile ilintili reflü ,gastrit gibi sorunlar olabileceği gibi nörolojik hastalıklarla, kulak burun boğaz hastalıkları ile ,ürolojik infeksiyonlar ile safra kesesi ve karaciğer hastalıkları gibi birçok hastalık ile ilintili olabiliyor ...

Aman dikkat sağlık önemli...

Saygılar...

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Üstadım Pirim.

Size katılmıyor degılım, o efectın freehand de yapılmaması en saglıklısı haklısınız.Ama soyle bır durum varkı sızında anlamamakta ısrar ettıgınız.Bu freehand bolumu ve onda yapılması ıstenen bır uygulama.Bu uygulamayı freehand de yaparak cevap verseydınız ben sıze tesekkur ederdım.Ama sureklı farklı seylerden bahsederek benıde yormaktasınız.Grafik Tasarımcı tartısmalarına gırmeyelım, forum bırbırıne gırmesın.
Bu konuyu anladıgızı umarak selametle dıyorum.

Mide bulantısı gercekten onemli bir hastalık, umursamamazlık yapmayalım kontrollerımızı ıhmal etmeyelım.Melih Amca hatırlattıgın ıcın sukranlar...

Saygılar... Yiğeniniz merzer

Melih Yongacı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Yiğenim Merzer, olmaması gereken bir çalışmanın olmaması gereken bir programın bölümünde açılmış olması benim bu çalışmayı salt bu bölümde açıldı düşüncesiyle konuyu zorlama noktasında hatta olmazlar üzerine inşa etmemi gerektirmez.

Ben burada yapılan bir yanlışa vurgu yapıyorum. Bir kişinin yapmış olduğu bir yanlışı konudan uzaklaşmamak adına sürdürmenin anlamı var mı..?

Bildiğim kadarıyla bu sitenin amacı grafik tasarımcıları sağlıklı çalışma noktasına getirmek. FreeHand programıyla o tür bir çalışmayı sağlıklı bir şekilde yapamazsınız diyorum. Yok eğer var ve yaparım diyorsanız o başka.

Saygılar...
(Amcan Melih Yongacı)

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
S.A.

Zaten yapılcak olsaydı bırı yapar koyardı.Benım yaptıgım deneme dosyası adı ustunde.Freehand Efect yonunden zayıf ama bu gelıstırılmedıgı ıcın.
Yoksa 5 sene oncekı illustrator ve corel' le freehand i karsılastırabılırmısınız.Yanından bıle gecemezler.Bu pro 5 senedır uretılmıyor.Oldugu yerde saymasına ragmen yınede ayakta...

Selametle...

Melih Yongacı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Genel bilgi olması düşüncesiyle belirtmek istiyorum.

Macromedia yazılım firması FreeHand MX sürümünü 2004 yılında baskı, zorlama ve ısrar sonunda 11.01 ve 11.02 olmak üzere iki kez update ( güncelleme ) etti.

Bu güncellemeler zaten MX olan FreeHand 11 versiyonda mevcut olan hataların giderilmesine yönelikti. Bu arada o dönem Universal yazılımlara geçiş sürecinde Macromedia firması gelişmenin ipinin ucunu kaçırmış olması nedeniyle FreeHand yazılımını Universal kodlar üzerine inşa etmeyi es geçti. Bir süre sonra Adobe yazılım firmasının Flash ve Dreamviewer yazılımlarını satın almasıyla birlikte adı FreeHand olan yazılım aynı paket içerisinde bonus niteliğinde Adobe firmasına satıldı.

Adobe yazılım firmasının kendisince FreeHand'e eşdeğer olarak gördüğü Illustrator programını FreeHand'in yüzünden uzun yıllar sektörde etkin konumu getirememiş olmasını da düşünüldüğünde, ayrıca en önemlisi FreeHand programının Carbon temelli yazılmış olması da eklendiğinde bu saatten sonra bu yazılımın Universal kodlarla yeniden yazılacağını beklemek sanırım hayalcilik olur.

Bu arada belirtmeden geçmek istemiyorum. FreeHand programının 11 sürümü MX yenilik olarak sunduğu tüm " Raster Effect" leri web tasarımcılığına yöneliktir. Postscript dönüşümleri hatalı, yanlış hatta eksiktir. Kullanılmaması gerekir. En önemlisi de yazıya verdiğiniz tüm Raster Effect'ler ilgili yazının " Convert to Path " işlemi sonrası yok olmaktadır.

Örnek : Yazıya verilen " Underline Effect ". Yazıya bu efekti uygulayın sonrasında yazıyı convert edin. İlgili effect'in yok olduğunu göreceksiniz. Aynı zamanda Object paletinin alt kısmında bulunan " Effect " açılır menüsünde bulunan tüm effect'ler yazdığınız yazıya convert işlemi uygulandığı zaman yok olmaktadır.

Yoğun iş temposu içerisinde karşılaşacağınız bu tür sorunların çalışmanın sağlıklılığı açısından uygulanmaması sonraki süreçte başınızın ağrımaması için bir zorunluluktur.

Eğrisiyle, doğrusuyla uzun yıllar kullandığım bir program gözümün önünde eriyip gidiyor. Konuya duygusal olarak yaklaştığımızda oturup hüzünlenmek gerekiyor ya da mantıksal olarak yaklaşıp kendimize yeni açılımlar yaratmamız gerekiyor.

İlgili durumun kısa özeti budur...

Saygılar...

Son düzenleme:

efograf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
melih amcacım bana göre bi tasarımcı bi grafiker her zaman sadelikten yana olmalıdır dimi.ama ben sizin yazılarınızı okurken inanın yoruldum umarım tasarımlarınızda aynı şekilde değildir.ben kendimce çok açık ve net bi başlıkla konu açtığımı düşünüyorum patronuma belkide hakaret olarak algılanabicek "bu işten anlamıyo " sonucuna çıkan bi laf edilmiş.ben o iş yerinde staj yapabilmek için bütün sene çalışıp hocalarımın referansını almaya çallıştım bu kadar uğraştığıma göre orda iyi iş var demektir, patronum için asla iş bilmez kavramını kullanamazsınız ben yeri geldiinde hocalarımı bile eliştiren bi öğrenciyim eğer eleştrilmesi gereken bi yanı olsaydı onuda eliştirirdim. ayrıca patronum az ve öz konuşan aynı şekilde bunu tasarımlarında gösteren şu güne kadar gördüğüm en iyi tasarımcılardan bi tanesi

açtığım başlıkta bazı şeyler iyi anlaşılmadı sanırım ben biraz daha açıyım anlamayanlar için,bu iş iyi de olsa kötü de olsa freehand yapılacak , freehand efektleri baskıda kötü çıkıyo biliyorum freehand artık bitti yerine illüstratör kullanılacak bunuda biliyorum,bunu patronumda biliyo ve harıl harıl illüstratör öğrenmeye çalışıyoruz . En önemlisi de bu iş her hangi bi yerde basılmayacak sadece benim program hakimiyetimi ölçmek için zorlu bi sınavdı o kadar ne yazık ki ben burdaki arkadaşlarımdan abilerimden amcalarınmdan yardım istedim ve ne yazık ki hiç bi yardım göremedim ilgilenen arkadaşlarımada çok teşekkür ediyorum. Site yöneticilerinden bi ricam olucak bu konuyu kaldırmalarını istiyorum istediğim sonuca ulaşamayacağım anlaşılan

melih amcacım sizede teşekkür ediyorum kafa yorduğunuz için herşey anlattığmı gibi umarım bu sefer açık olabilmişimdir.aynı resmi photoshopta 5 dakikada yapardım iş sadece deneme amaçlı bir işti freehand seçilmesinin sebebide buydu. ve kusura bakmayın ben 18 yaşındayım ama dediğim gibi hocalarım bile dahil benden yaşça büyük insanlara bile ağır eleştriler yapabiliyorum.bunuda saygısızlık olarak anlamazsınız inşallah. Teşekkür ediyorum.

Melih Yongacı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Anlamamakta direndiğiniz bir noktaya vurgu yaparak başlayalım...

Burada sizin, onun, bunun ya da bir başkasının bilgi birikimi, deneyimi, titri, yaşı hatta başı konu edilmiyor. Eğer siz konuya bu açıdan bakarım işimi de ona göre yaparım derseniz onu bilemem.

Ben sorulan soruya bakarım. Çözüm yollarını ararım. Olabilecek yönlerini masaya yatırırır, olamayacak yönlerini ayıklar size sağlıklı olan bilgiyi aktarırım. Uygulamak, yönlenmek veya ilgili yöntemi algılamak sizin beceriniz. Ona karışmam. Olmayacak bir yöntemi de aman kimse kırılmasın düşüncesiyle buradaki kişilere aktarmam.

En önemlisi de tanımadığım kişiler hakkında kişisel yorumlar yapmam. Bakış açısına, yaklaşım şekline ve davranış bütünlüğüne bakar, yorumumu mümkün olduğunca kişiselleştirmeden sunmaya çalışırım.

Yardım denen olgu kişilerin karşılaştıkları sorunları ifade edebilme becerileri kapsamında ilgili sorunu çözüme ulaştırma yöntemidir. Ben ilgili soruna yöntem sunarak size yardımcı olurum. Yaşamın bir anından oluşan bir kareyi dondurup yaşamın bütünü olarak algılanmasına yönelik yardımların aslında kişiye yardımcı olmadığını düşünürüm.

- Şu anki sorunum çözülsün. Sorunum çözülürken de kişiliğim onore edilsin...

türü yardımların aslında uzun vadede kişiye yararından çok zararının olacağını herkesin bilmesini isterim. Bu tür bir yardım yardımdan çok kişiyi yanlış yönlendirmektir. Bu tür yönlendirmeleri öneren kişileri bilgi düzeyleri ne olursa olsun, kim olurlarsa olsunlar hoş karşılamam.

Ben de size teşekkür ederim. En azından bu alanda ilgili soruna nasıl yaklaşılması gerektiği ortaya çıktı. Bu da bir anlamda gelişmedir. Sizin veya bir başkasının haklı olduğunuz noktada yapacağınız tüm eleştirileri kişiselliştirmediğiniz sürece kabul ederim. Bunda bir sorun yok. Bu arada siz de bence şunu kabul edin;

- Grafik tasarımda sadelik veya karmaşıklık ortaya çıkartılan konseptin gerekliliği çerçevesinde uygulanır. Oluşturulan konsept neye işaret ediyorsa biz o yönde bir grafik temelli çalışma oluştururuz. Hiç bir çalışma 5 dakikada bitmez...

Saygılar...

efograf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
melih amcacım herkezin hyat felsefesi farklıdır bu konuda istediğim yardımı sizden göremiceksem lütfen bu konu üzerinde daha fazla durmayalım yardımcı olabilicek bunu freehande çizmeyi yapabilicek biri varsa onun konu anlatımını dinlemek isterim ? bu bi program atışmasına gitmesin mümkünse freehand de sağlıksız olucak biliyorum ama bu sadece program hakimiyeti için bi sınavdır hiç bi yerde kullanılmayacaktır bunu göz önünde bulunduralım program tavisiyesi verileceksede hiç yoruma gerek yok bende nasıl ve nerde olucağını biliyorum ;)

derux

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
istedipğini nasıl yapabilirsin biliyormusun .Freehand de blend var yazının arka tarafına en son küçüleceği kadar yerleştir ve önceki yazıyı seç blend aracını al.daha sonra önceki ve arkadakine kadar sürükle.ilk etapta 20 kez tekrarlayacaktır. O sayıyı document kısmından halledebilirsin. Umarım doğru anlamışımdır ve işine yarar.;)

Melih Yongacı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Değerli kardeşim konuyu hayat felsefesine ya da kişiselliğe getiren sizsiniz. Benim bu tür kaygılarım yok.

Ben size yöntem sunmak adına bu tür bir çalışmayı FreeHand programında yapamazsınız durumunun açıklamasını yapıyorum. Yazdığım ilk yazıyı bir kez daha okuma zahmetine katlanabilirseniz eğer orada konu ile ilgili düşüncelerimi aşama aşama anlatmaya çalıştığımı görürsünüz.

Siz armut piş ağzıma FreeHand'de düş derseniz size bu çalışmanın FreeHand programında olacağını söyleyen kişiye de size de bu çalışmanın bu programda olamayacağını kafalarınıza yerleştirinceye kadar tekrarlarım.

Şu an anlamamakta direttiğiniz şey sonraki yaşamınızda karşınıza sürekli çıkar. İşvereninize de benim bu konuya bu şekilde yaklaştığımı söyleyin çok biliyorsa buyursun kendisi yapsın biz de bir şey daha öğrendik modunda havada iki takla atıp ayağımızın üzerine düşelim.

Olmaz kelimesinin Türkçe açıklaması başka nasıl anlatılır bu da merak konusudur.

Saygılar...

efograf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
derux teşekkür ederim ilgilendiğin için.blend biraz keskin çizgilerle kalıyo aynı etkiyi vermiyo yani ama belki üzerinde daha da oynama yapılabilir bende bilmiyorum.

cabulka

🌱Yeni Üye🌱
mrh. şuan fh.10 u kullanıyorum, fh.3.1 den beri freehand kullanıyorum, şimdiye kadar yukarıdaki efekt gibisini görmedim yeni frehand versiyonlarında varsa bilmiyorum