Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand mi Corel mi?

freehand mi? Corel Draw mı?

• corel

Oy: 966 60.5%
  • freehand

Oy: 631 39.5%

• Kullanılan toplam oy
    1,597

uguruzuncelebi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu sorunun kişiye göre cevapları var aslında program kişinin kullanışına ve basitliğine hitap edebiliyorsa CorelDraw derim.
her ne kadar karmasık olmasada fakat öyle görünen freehand bana göre biraz prof kalıyor.Tabi bi de şu var coreldraw kullanan bir kişi freehand kullanmaya başladığı zaman bocalama yaşayabiliyor.
Bana kalırsa Türkiye Pazarında Coreldraw hakim görünüyor.

N/A

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
şöyle bir sorun var ama corel draw'da belirli bir ölçüden yukarsını dijital makinelerde basamıyorusun :( freehand'de ole bir sorun yok bilmiyorum corelin X3 versiyonunda o sorun çözülebildi mi

corbaya birde ben tuz ekleyim arkadaslar.
öncelikel arkadasımız ölcüden bahsetmiş. dijital makinalarda basamıyoruz demiş.
freehand ile coreldraw da sayfa yapıları aynıdır tam tamına 45x45mt alana sahiptir. ikisindede aynıdır acıp bakabilirissniz. yalnız dijital makinalarda 25 metreden sonra baskı yapmaya kalkarsanız mesala 40 metreyi gecerseniz. hiç baskı makiması bu ölçüyü basmaz 37 metre olarak basar. buna 520lik vutek de dahil. careside objeyi 2 parcada basmaktır.(cok basıma geldide) neyse konu freehand yada coreldraw iyimi meselesi idi. önce söle bir atasözü var onu söleyim. "bilnen yol en kestirme yoldur" tasarımızı siz güzel hayal edip farklı ve güzel bir tasarım ortaya koymuşsanız benim için cizim efendisi yada özgür el fark etmez. ben coreldraw terich ediyorum sebebide alternatif cok. secenek cok freehand' de resimler için ne yapacaksınız baska bir programa gideceksinz..
basit bir örnek ama. bunun gibi en az 100 tane örneks sayabilirim.
coreldraw önümde koca bir alan. 2 objeyi secip birbirine ortalamam altına üstüne sagına soluna yada altını kesmem üsütünü kesmem içini kesmem o kadar basit ki en fazla 2 tusa basmam gerek freenhand anasıl? :} dediğim gibi örnek cok.. ama önemli olan sizsiniz düşündüğnüz tasarım. nerde yaptıgınız deil yaptıgınız tasarım önemli...
?

erdemcagla

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.erdemcagla.com
freehand dosyalarını olduğu gibi tüm özellikleriyle flasha entegre edebiliyosun.

tabi renk sorununu göze almazsan.

corelde freehandden çok daha hızlı iş yaparsınız fakat tek sayfalı olarak.corelde dokumanın içine resim alındığında direkt embed oluyor yani dokuman ağırlaşıp kilitlenebiliyor.Corel daha çok tekstilcilerin işine yarayacaktır...FH de katalog broşür dergi daha kolay yapılır.sonuna kadar freehand derim. corelden daha zevkli iş yaptığınız kesin.Çoğu iş yeri corel kullanmıyor zaten.Freehand corele göre daha yaygın ama coreli bilmektede fayda var.yarın ne olacağını bilemezsiniz..

haruncnr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tabi renk sorununu göze almazsan.

corelde freehandden çok daha hızlı iş yaparsınız fakat tek sayfalı olarak.corelde dokumanın içine resim alındığında direkt embed oluyor yani dokuman ağırlaşıp kilitlenebiliyor.Corel daha çok tekstilcilerin işine yarayacaktır...FH de katalog broşür dergi daha kolay yapılır.sonuna kadar freehand derim. corelden daha zevkli iş yaptığınız kesin.Çoğu iş yeri corel kullanmıyor zaten.Freehand corele göre daha yaygın ama coreli bilmektede fayda var.yarın ne olacağını bilemezsiniz..

Bu sorunla karsılasmamak için resimdeki çizili yeri aktif hale getirmen gerekir.
Freehand i de biliyorum ve yeri geldiğinde kullanıyorum ama
Bana freehandle corelin kıyaslanması çok saçma geliyor.

Tekrar söliyorum

Adobe photoshop
Adobe illustrator
Adobe, adobe, adobe:))

SEKİLDE TAM OKUNMUYOR Link Bitmap Externally yazan bölüm

adszai3.jpg

N/A

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
freehand çi arkadaşlara 1 soru soracam.adobe gibi dew bir firmanın paket olarak tüm programlarını satıyor içerisinde neden freehand yok? hiç merak ettinizmi? ben coreldraw kullanıyorum ama adobeninde bir çok programını kullanıyorum. ve adobenden de corel firmasındadan cok memnunum iyiki varlar çünkü zamanında biz bu işleri el ile yapıyorduk teknoloji oldukca güzel...

bygrafiker

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben Freehand kullanıyorum ve onunla mutluyum.
Tabi ki freehand kullanıyorum diye müşteri cd sinde corel de iş getirince bakmamazlık yapmıyorum.
Yani ben şöfoüm araba seçmem hangisi gelirse gitmek istenilen yere getiririm.

haruncnr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sn. Coreldraw, adobe macromedia ile birleştikten kısa bir süre sonra freehand ın artık yeni sürümlerinin çıkarılmayacağını duyurarak freehandin kalemini kırdı.
Bu yüzden paket içinde yer almıyordur.

Freehand 5-6 sene daha piyasada kalır sonra freehandçi arkadaşlarım kendilerini ya adobe illustrator yada coreldrawın kollarına bırakacaklardır. :)

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
tabiki corel matbaa desteğini full sağlıyo ne zaman adobe macromediayı satın aldı freehand benim için bitti :D

N/A

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Corel biraz ucuz işi kusura bakmayın da.

yaw buraya yazı yazmak istemiyorum ama genede dayanamıyorum yaw :}
ucuz demekle ne kasdeiyorsunuz onu anlamadım acık söleyinde bizde bilelim insanları yanlış bilgilendirmek iyi deildir. ne dir ucuz olan? çok merak ettim..
freehand de olan corelde olmayan ne var sölermisiniz? ama ben size corelde olupta freehande olmayan bir çok sey sölebilirim :}}

by_macintosh

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende istanbulda birçok reklam ajansında çalıştım uzun yıllardır ama hiç bi yerde corel kullanıldığını görmedim. Bu belki de mac kullanımından olabilir =)

N/A

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
istanbulda tam 14 yııl kaldım inanki reklamcıların idda ediyorum %80 coreldraw kullanır :} mac ayrıdır pc ayrıdır programlar ayrıdır; bu seferde dersenki mac cok kullanılıyor onada derimki %90 pc kullanılıyor :} sevgiler...

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
ya ben bu program tartışmasına gıcık kapıyom haa corele de denmeyen kalmadı gecen bi forumda birine demediğimi bırakmadım coreli textil tasarım programı olarak kullanan insanlar var yaa düşünün artık ve textil tasarım için corel kullanan kişi yaa ben beceremiyorum benim işime yaramıyo falan fıstığını bahane ederek coreli kötülüyo yav auto cad kullanan yüksek mimarlar bilem aynını yapmıyo deli oluyom program araçtır arkadaşlar freehandde mizampaj corelden daha iyi oluyo dienlere bende quark express programını hatırlatırım indesign dienlere ıllustratör son version derim bu meretler hergün gelişio güncellenio açıkları vsleri kapatılıyo şu bu oluyo bırakın siz hangi program daha iyi falan fıstığı hangisinde rahatca çalışabiliyor ve yaratıcılığınızı kullanabiliyorsanız onu kullanın ama ondada uzmanlaşın yani ben corelciyim ve hiç photoshop kullanmadan tüm gereksinimlerimi corel karşılıyo bana yetiyo yani sizede ne yetiyosa onu örenin gelin alla allaa :D:D

haruncnr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ya ben bu program tartışmasına gıcık kapıyom haa corele de denmeyen kalmadı gecen bi forumda birine demediğimi bırakmadım coreli textil tasarım programı olarak kullanan insanlar var yaa düşünün artık ve textil tasarım için corel kullanan kişi yaa ben beceremiyorum benim işime yaramıyo falan fıstığını bahane ederek coreli kötülüyo yav auto cad kullanan yüksek mimarlar bilem aynını yapmıyo deli oluyom program araçtır arkadaşlar freehandde mizampaj corelden daha iyi oluyo dienlere bende quark express programını hatırlatırım indesign dienlere ıllustratör son version derim bu meretler hergün gelişio güncellenio açıkları vsleri kapatılıyo şu bu oluyo bırakın siz hangi program daha iyi falan fıstığı hangisinde rahatca çalışabiliyor ve yaratıcılığınızı kullanabiliyorsanız onu kullanın ama ondada uzmanlaşın yani ben corelciyim ve hiç photoshop kullanmadan tüm gereksinimlerimi corel karşılıyo bana yetiyo yani sizede ne yetiyosa onu örenin gelin alla allaa :D:D

Böylece Sn. majestic son noktayı koymuş oldu. söz konusu programlar bizlerin sektörümüzün vazgeçilmezleri tabiki iyi kötü diye yapılan yorumlar aslında kullanıcının prog.kullanırken duyduğu haz ve kolaylıktır. Niyetimiz hiç birini karalamak değildir.

Ben corel kullanırken kendimi ewimdeymişim gibi hissediyorum.Bu yüzden corel;)

sercan

🌱Yeni Üye🌱
aslında ben corel kullanıyorum ve çok kolay gelio ama bence freehand daha iyi

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Günlük hayatınızda herhangi bir yerde güzel bir çalışma gördüğünüzde hangi program da yapıldığının önemi göz önünden kalkar. Daha çok nasıl düşünüldüğüne bakarsınız. Programlar sadece araçtır. Bakın adam PAINT'te Monalisa'yı çizmiş şimdi ne olacak "Bunu paintte çizdiniz onun için geçerli değil" mi diyeceğiz...

Arkadaşlar programlar sadece araçtır. Önemli olan ortaya koyduğunuz iştir.

pelin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tabiki corel draw 10 senedir vazgeçilmezimsin
ben corel de dergi de hazırlıyorum kitapta....
tamam fazla yüklenince kasıyor ama resimlerde istediğim efekti verebiliyorum yani photoshop a gerek kalmıyor. kısacası corel süpersin

Özkan TÜRK

🏆Pro Tasarımcı🏆
tabiki corel draw 10 senedir vazgeçilmezimsin
ben corel de dergi de hazırlıyorum kitapta....
tamam fazla yüklenince kasıyor ama resimlerde istediğim efekti verebiliyorum yani photoshop a gerek kalmıyor. kısacası corel süpersin

14 yaşından beri corelmi kullanıyorsun

pelin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
okulda bilgisayar öğretmenim sayesinde tanıştım corelle ve birdahada vazgeçemedim gerçek mesleğim bankacılık 1 sene bankacılık yaptım ama grafikerlikten vazgeçemedim 10 senedir de corel kullanıyorum