şöyle bir sorun var ama corel draw'da belirli bir ölçüden yukarsını dijital makinelerde basamıyorusun
freehand'de ole bir sorun yok bilmiyorum corelin X3 versiyonunda o sorun çözülebildi mi
corbaya birde ben tuz ekleyim arkadaslar.
öncelikel arkadasımız ölcüden bahsetmiş. dijital makinalarda basamıyoruz demiş.
freehand ile coreldraw da sayfa yapıları aynıdır tam tamına 45x45mt alana sahiptir. ikisindede aynıdır acıp bakabilirissniz. yalnız dijital makinalarda 25 metreden sonra baskı yapmaya kalkarsanız mesala 40 metreyi gecerseniz. hiç baskı makiması bu ölçüyü basmaz 37 metre olarak basar. buna 520lik vutek de dahil. careside objeyi 2 parcada basmaktır.(cok basıma geldide) neyse konu freehand yada coreldraw iyimi meselesi idi. önce söle bir atasözü var onu söleyim. "bilnen yol en kestirme yoldur" tasarımızı siz güzel hayal edip farklı ve güzel bir tasarım ortaya koymuşsanız benim için cizim efendisi yada özgür el fark etmez. ben coreldraw terich ediyorum sebebide alternatif cok. secenek cok freehand' de resimler için ne yapacaksınız baska bir programa gideceksinz..
basit bir örnek ama. bunun gibi en az 100 tane örneks sayabilirim.
coreldraw önümde koca bir alan. 2 objeyi secip birbirine ortalamam altına üstüne sagına soluna yada altını kesmem üsütünü kesmem içini kesmem o kadar basit ki en fazla 2 tusa basmam gerek freenhand anasıl? :} dediğim gibi örnek cok.. ama önemli olan sizsiniz düşündüğnüz tasarım. nerde yaptıgınız deil yaptıgınız tasarım önemli...
?