Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand mi Corel mi?

freehand mi? Corel Draw mı?

• corel

Oy: 966 60.5%
  • freehand

Oy: 631 39.5%

• Kullanılan toplam oy
    1,597

quick

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.dijitalsokak.com
Ps ile freehand çok uyumlu hatta bazı özellikleri bile aynı. o yüzden freehand. Ps nin yanında freehand iyi gidiyor.

h.salma

🌟Usta Tasarımcı🌟
Freehand, klavye kullanımı olarak photoshopla aynı sayılır. Ben klavyeye bakarak bilgisayar kullanamam. Corelde bunu yapamıyorum, üstelik freehandde çalışmak boş bir kağıt üzerinde kalemle çalışmak gibi geliyor bana, yani zevkli.
Photoshop efektlerinin olduğu klasörü freehand'in extras klasörüne kopyaladığınızda bazı photoshop efektlerini kullanabilirsiniz, çok sağlıklı çalışmıyor ama sonuçta çalışıyo dimi =)

Corel'in çok güzel özellikleri var ve çok fazla teferruata inebiliyor ama ben freehand diyorum.

Mustafa Hakan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Mac kullanan bi grafiker olarak
FREEHANDDDDDDDD
diyorum tabi :D

XURVIN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Freehand nedeni adında kısıtlama sınırlamna yok çizimin senin... kullanırken rahat hissediyorsun tüm panellerde buna göre ayarlanmış sürüm olarak sorulursa fh9 derim zaten tüm eski grafikerlerin sürümü yenide olsa ayarları 9 ayarıdır... efsane sürüm;)

BetuSh

🌱Yeni Üye🌱
ben freehand kullanıyorum corel daha basit ama freehande alıştım artık..

Rüveyda SALIK

MissGraphic
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
corelin renkleri çok itici geliyor bana
istediğim rengi veremiyormuşum gibi sanki :(
corel'i bilmediğimden değil ama bence freehand =)

mavitayfa

🏆Pro Tasarımcı🏆
freehand ve corelin beğendiğim özelliklerinin toplamı bi program olsa müthiş olur:))
ama yok + bu yüzden Corel Draw:)

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çorbada benimde tuzum olsun.

arkadaşlar hepiniz cok ıyı seyler yazdınız. cidden hepsi dogru. ben her iki programı da kullanıyorum
ıyıyım hıc bır zaman demedım asla. ama her ıkı programda bır ısı hazırlayıp cıkarabılırım. o derecede bılıyorum yan. simdi bu tartırsma cok uzun yıllardır devam edıyor ve devam ederde.

bu bıraz da alışkanlık.... cok dogru. ben ve benım gıbı bır cok kısı gozumuzu mac ıle actık. tabı mac te ragtime, ready set go, canvas aldus freehand (şimdiki macromedia freehand) sanırım bu ışın profesyonellerı o zamanlarda yesıl mono ekranlarda DOS komutları ıl cırpınan pc kullanıcılarına hıc bu ısı yapamayacak olarak bakarlardı. o yuzden mac onların herseyı ıdı (benım ıcı hala oyle) ama buyuk bır basarıdır kı windovs (tamamıyla bırkaç meraklı kullanıcın yazdıgı kucuk programcıklar sayesınde) gırısımcı bill amca tarafından satın alınıp bır ayara getırıldıgınde artık pc cı kardeslerımız yawas ta olsa grafık dunyasına gırdı. bır gun corel cıktı ve ıste asıl hamleyı o zaman yaptılar. neyse uykudan once degıl. kıssadan hısse herkes ıyı bıldıgı programı kullansın
ama bazı gercekler vardır bunlar asla degısmez. programların teknık ozellıklerını arastırın hangısı daha mantıklı hangısı daha stabıl. olaya yaklasımı nasıl vs vs.
eger bunları kıyaslarsanız bence ıkı programın farkını daha ıyı anlarsınız. bana gore freehan teknık olarak corelden cok ama cok ustun tabı bu ıslerınıze yansıyor dogal olarak. freehand ın yenı versıyonu cıkmayacak. ama sakın ola kı corele gecıcez. onun yerıne onumuzdekı 2 yıl ıcınde ıllustator + ındesign + freehand harmanlamasını yasayacagız. o zaman gorun sız programı

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
"en iyi yol bildiğin yoldur" o yüzdendir ki en iyi program bildiğin programdır... Bu soru zaten yakın zamanda tarihe karışacak. Sonuçta freehand'in geleceği yok Adobe dahil freehand'den illustrator'e geçiş seminerleri veriyor. Tabi yeni sürümü çıkmasada onu yıllar boyunca yine kullananlar olacak. Zevkler ve renkler ikilemine girmek istemiyorum. İki programında birbirine karşı üstün yönleri var. Sonuç itibariyle Hangisinin daha iyi ya da daha 40 fırın ekmek yemesi gerektiğine tabiki kullanıcılar karar verecek. Bana öyle geliyor ki Siz corel mi? freehand mi? tartışması yaparken illustrator zirveye oturacak. Bence programlar konusunda fanatiklik derecesindeki düşünceleri bırakalım. Herkes kendi kullandığı programın en iyi olduğunu söylüyor. Bence bunu anlamanın en iyi yolu 2 programıda aynı şekilde bilmekten geçer. Buna ancak o zaman karar verebilirsiniz. Hangimiz bu iki programı da aynı seviyede biliyoruz... Bence programlar amaç değil araçtır. Tasarım zihinde oluşturulup programa aktarılır. Tasarım zihinde tasarlanan biçimdir.

Son düzenleme:

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
412 her zaman ki gibi son noktayı koydun. sağol kardeş. ama bi hatırlatma yapmama izin verirsen çok sevinirim İllustrator ilk versiyonundan bu yana hep zirvedir. her grafikerin ulasmasi gereken. yeni oturmadı bana göre. ama onun bile çok eksikleri var bana göre. örnek olarak. aling islemi (c3 te bu sorunu azıcık astılar) freehand ve coreldeki gibi çok basit değil.
ikinci örnek: bu örneğim hala cs3 te bile asılmadı (eger asıldıysa ben bilmiyorum. bilen varsa paylaşırsa çok mutlu olurum)
illustratorde Paste İnside (freehand) pelase inside container (corel), yani bir ögeyi baska bir ögenin icini konumlama... bu yok

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
illustratorde Paste İnside (freehand) pelase inside container (corel), yani bir ögeyi baska bir ögenin icini konumlama... bu yok

İllustrator de bu komutun karşılığı clipping mask, yani bir objeyi bir şeklin içine atma tabii bu konuda corel kadar başırılı değil (Freehand paste inside özelliğin bilmiyorum kullanmadığım için). Aslında o illustrator un en büyük dezavantajlarından biri, Paste İnside (freehand) plase inside container (corel) gibi şeklin içine gömmek yerine sadece gizliyor ve mask uygulanan objenin tamamını referans noktası olarak görüyor. Bu da hizalamada ve diğer işlemlerde sorun yaratıyor. CS3 versiyonunda buna çözüm bulunmuş. Gerçi o özelliği yeni versiyonda henüz inceleme fırsatım olmadı.

Align (Hizalama) Özelliğine gelirsek; Bence corel kadar olmasa da freehand'ten daha başarılı, en azından seçilen objeyi diğerinin içine ortalayabiliyor(Seçilen şekli sabit bırakabiliyor). Tabii CS3 versiyonunda özellikle Freehand kullanıcılarının alışkanlıklarına cevap verecek yeni özellikler eklenmiş. Bu özelliklerin içinde align de var. Freehand kullanıcılarının AI'ye kolay uyum sağlanması düşünülmüş...

Sizin de dediğinizi gibi Adobe Illustrator hep zirvedeydi. Lakin yurtdışında ülkemizde pek kullanılmıyordu. Yakın zamanda ülkemizde de zirvede olacağına inancım tam, zaten Adobe grafik-web tasarım programlarını tekeline almış durumda. Photoshop (Fotoğraf işleme) İllustrator (Tasarım), InDesign (Mizampaj).

Son düzenleme:

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
sogol dostum. clip yapıyor onu biliyorum ama iste dezavantajları cok. biz bazen alanları freehandde corelde mask olarak kullanıyoruz bu özelliğini kullanarak. ama seninde dediğin gibi konumlama ve aling sorunu saç baş yolduruyor. ama bunu aşacaklar bana göre çünkü cs4 yavas yavas sinyallerini verdiler bile. (daha cs ye bile aşina olamadan adamlar 4 diyecekler. allah yardıcımız olsun)

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
İllustrator de clipping masktaki hizalama sorununu aşmanın en iyi yolu guides ve smart guides özelliklerini kullanmaktır. Sözettiğin gibi CS4 ün yakında çıkması muhtemel, çünkü henüz tam olarak bazı sorunları aşamadılar önceki mesajlarda bahsettiğimiz gibi. En azından güncelleme çıkarıp o sorunları aşmaları gerekiyor.

Son düzenleme:

apollon.future

🌱Yeni Üye🌱
freehand'le coreldraw'a bakınca sanki paint'le photoshop'a bakıyormuşum gibi geliyor,yani freehand çok basit bir program,yapmak istediklerini corel'de daha iyi yapabilirsin gibi geliyor.tabi adobe illüstratore başlasak fena olmicak gibi...

Son düzenleme:

yaralı-yüz

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.superfakir.com
ama bildiginiz gibi adobe firmasının macromedyayı kendi bünyesine kattıktan sonra freehand'ı kaldırıp yerine ilistratörü geliştirdi...
yani artık freehand bi tarih oldu

sahin1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
flagxxx.png